Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Κιριλένκο… γιοκ!

Κιριλένκο… γιοκ!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2010

Οι Ρώσοι ήλπιζαν ότι μετά το περσινό διάλειμμα ο Αντρέι Κιριλένκο θα αποφάσιζε φέτος να ενισχύσει την εθνική ομάδα. Όμως, ο «ΑΚ47» που πέρσι έμεινε εκτός Ευρωμπάσκετ για να περάσει το καλοκαίρι με την οικογένειά του, ανακοίνωσε ότι ούτε και φέτος θα είναι κοντά στην εθνική.

Ο ένας από τους 6 που είχε αφήσει «ελεύθερους» ο Μπλατ να ενσωματωθούν αργότερα στην εθνική, ανακοίνωσε ήδη ότι μετά την κακή φετινή χρονιά, όπου έχασε αρκετά ματς λόγω τραυματισμού, θα απόσχει από τις υποχρεώσεις της εθνικής.

Ο Κιριλένκο, συγκεκριμένα, είπε: «Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχα μια συζήτηση με τη διοίκηση των Τζαζ και συμφωνήσαμε ότι δεν θα έπρεπε να πάω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Γιούτζ μου συνέστησε ότι θα ήταν καλύτερο να μείνω στις Η.Π.Α., αλλά η τελική απόφαση ήταν δική μου».

Πρώτο ισχυρό πλήγμα για τις ελπίδες της Ρωσίας στο Μουντομπάσκετ, αφού έχασαν τον καλύτερό τους παίκτη. Οι Ρώσοι που, με τον Κιριλένκο να αναδεικνύεται MVP, είχαν κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ του 2007, τερμάτισαν 7οι στο Ευρωμπάσκετ του 2009 χωρίς αυτόν, και χρειάστηκαν wild card για να είναι τελικά στην Τουρκία.

Ο Κιριλένκο ίσως να μην είναι ο μοναδικός απόντας, αφού ακόμη ο Χόλντεν, ο Μοζγκόφ και ο Χριάπα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν.

 

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *