Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Δεν πάει Τουρκία ο Νοβίτσκι

Δεν πάει Τουρκία ο Νοβίτσκι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2010

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι κατάφερε σε μια μέρα να απογοητεύσει όλους τους Γερμανούς, αλλά και όλους τους μπασκετόφιλους του πλανήτη, ανακοινώνοντας ότι θα απέχει από το φετινό Μουντομπάσκετ.

Ο Γερμανός υπεραστέρας είχε δηλώσει το χειμώνα, όταν η Γερμανία πήρε wild card για τη διοργάνωση, ότι θα παίξει στο Μουντομπάσκετ, όμως άλλαξε γνώμη. Μετά το νέο του συμβόλαιο με τους Μάβερικς, ο Νοβίτσκι θέλησε να ξεκουραστεί το καλοκαίρι, ώστε του χρόνου να κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με τους ενισχυμένους Μαβς.

Ίσως στην απόφασή του μέτρησε και το γεγονός ότι κανείς από τους βασικούς Αμερικανούς διεκδικητές του τίτλου στο NBA δεν θα είναι στην Τουρκία και να μην ήθελε να επιβαρυνθεί.

Πάντως, φρόντισε να «πετάξει ένα κόκαλο» στον Ντιρκ Μπάουερμαν και τους Γερμανούς ανακοινώνοντας από τώρα ότι του χρόνου θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Είδα τη νεαρή Γερμανική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και πιστεύω ότι είναι πολύ ταλαντούχοι. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε υπέροχα και θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία επάξια. Του χρόνου, θα βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στον μεγάλο στόχο μας, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Υπέγραψα νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς, έχουμε νέα ομάδα και νέες συνθήκες και θέλω φέτος να συγκεντρωθώ στην επόμενη σεζόν του NBA», είπε ο Νοβίτσκι.

«Υποδέχομαι την απόφαση του Ντιρκ με ανάμεικτα συναισθήματα. Θα μας λείψει πολύ, δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τέτοιον παίκτη. Όμως, ήδη ξέρουμε ότι θα παίξει του χρόνου για να παλέψουμε για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή του», είπε ο Ντιρκ Μπάουερμαν.

Η απόφαση του Νοβίτσκι σημαίνει ότι ούτε ο Πάτρικ Φέμερλινγκ θα παίξει φέτος (είχε αποχωρήσει από την εθνική, αφήνοντας ένα μικρό κενό για επιστροφή αν έπαιζε και ο Ντιρκ), ενώ πιθανότατα απών θα είναι και ο Κρις Κάμαν. Ο Κάμαν δεν έχει απαντήσει αρνητικά ακόμα, αλλά έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα παίζει στην εθνική μόνο όταν παίζει και ο Νοβίτσκι. Απών είναι και ο Σβεν Σούλτζε.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *