Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ – Το τελικό ρόστερ

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ – Το τελικό ρόστερ

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2010

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Νεοζηλανδούς κατά την ανακοίνωση της δωδεκάδας που θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ο θρύλος του μπάσκετ στη χώρα, Πέρο Κάμερον, παρότι έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού και είχε ουσιαστικά σταματήσει το μπάσκετ, βρίσκεται στη δωδεκάδα.

Ο Νέναντ Βούσινιτς, προπονητής των «Tall Blacks» είπε ότι ακόμη και γι’ αυτόν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα κατάφερε ο Κάμερον, αφού μέχρι και τις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν την ανακοίνωση δεν φαινόταν ότι αυτό θα γινόταν: «Το Σαββατοκύριακο νόμιζα ότι θα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα γι’ αυτόν. Όμως, έκανε απίστευτη ανατροπή. Νομίζω ότι εξέπληξε μέχρι και τον εαυτό του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πέρο Κάμερον: «Οι δύο τελευταίες προπονήσεις ήταν οι καλύτερές μου. Ήμουν όλο και καλύτερος. Ήταν θέμα πνευματικής πρόκλησης: μπορούσα να το κάνω; Αλλά είδα βελτίωση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ήρθε ξανά φυσιολογικά».

Ο Κάμερον θα είναι βεβαίως αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας στο Μουντομπάσκετ, που είναι το τρίτο στην καριέρα του. Ο Βούσινιτς, παρότι ανακοίνωσε τη δωδεκάδα, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα αλλαγής, καθώς είναι διατεθειμένος να περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Σον Μαρκς των Νιου Όρλιν Χόρνετς: «Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά θα περιμένουμε μήπως γίνει».

Αναλυτικά το ρόστερ των Νεοζηλανδών για το Μουντομπάσκετ:

 

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *