Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / «Χάδια» από FIBA σε Φώτση, Σχορτσανίτη, Σέρβους

«Χάδια» από FIBA σε Φώτση, Σχορτσανίτη, Σέρβους

Όπως αναμενόταν, η FIBA τιμώρησε τους Έλληνες παίκτες που έκαναν επεισόδια στο ματς με τη Σερβία (και τους Σέρβους), αλλά ουσιαστικά με ποινές-χάδια. Ο Αντώνης Φώτσης και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής κρίθηκε αθώος και δεν τιμωρήθηκε.

Αντιστοίχως ελαφρές ήταν οι ποινές και για τους Σέρβους, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να τιμωρείται με 2 αγωνιστικές, ενώ ο Νέναντ Κρστιτς τιμωρήθηκε με 3. Αθώοι ο Κέσελι και ο Βελίτσκοβιτς.

 
Οι ποινές ήταν (εξαιρετικά) μικρές και αφορούσαν από κάθε ομάδα μόνο τους 2 που ξεκίνησαν τα επεισόδια και τους 2 που έκαναν τα χειρότερα. Η FIBA έδειξε αυτό που λέγαμε στο χτεσινό άρθρο, ότι δηλαδή δεν θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες και δεν ήθελε 2 μέρες πριν το Μουντομπάσκετ να αλλοιώσει το κύρος της διοργάνωσης.

Ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης δεν θα παίξουν στα ματς με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, αλλά θα δώσουν το «παρών» στο κρίσιμο ματς της 3ης αγωνιστικής με τους Τούρκους. Ο Τεόντοσιτς θα χάσει τα ματς με Ανγκόλα και Γερμανία, ενώ ο Κρστιτς αυτά τα δύο συν το ματς με Ιορδανία, αλλά θα παίξει με Αυστραλούς και Αργεντινούς.

Η FIBA ουσιαστικά δεν… τιμώρησε τους παίκτες, αφού κανείς δεν χάνει κρίσιμο αγώνα, ούτε καν τον δυσκολότερο θεωρητικά του ομίλου του. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος περίμενε την ανακοίνωση για να… απαντήσει και μίλησε για αντιδημοκρατική απόφαση βλέποντας πάλι συνωμοσίες που τον έθεσαν εκτός εξουσίας, μετά από τα όσα τραγελαφικά και γελοία έκανε η ΕΟΚ τις τελευταίες ημέρες: «Είναι μια πρωτοφανής απόφαση για την ταχύτητα, τη μεθόδευση και την αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αποδεικνύει ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να αλλάξει και να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει πλήρες σχέδιο για το διαχωρισμό της εκτελεστικής εξουσίας και ήταν ένας από τους λόγους που αντέδρασαν στη δική μου υποψηφιότητα. Εύχομαι αυτή η απόφαση να μην προδιαγράφει και άλλες προθέσεις».

Η Ελλάδα, ουσιαστικά, φτηνά τη γλίτωσε και οι δύο ομάδες έχουν το δικαίωμα έφεσης (που πρέπει να ασκηθεί κατεπειγόντως γιατί πιέζει ο χρόνος). Η λογική λέει ότι δεν θα έπρεπε να το κάνουν, αφού η τιμωρία ουσιαστικά δεν τους στοιχίζει τίποτα, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον θα κάνουν αμφότερες έφεση. Μάλλον τα “χάδια” της FIBA δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε και οι ομοσπονδίες νιώθουν… και αδικημένες.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ήρθε η ώρα οι παίκτες της εθνικής να ηρεμήσουν και να ασχοληθούν με το Μουντομπάσκετ, επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί που έχουν.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *