Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Εισιτήριο.. ρεζερβέ για Ισπανία

Εισιτήριο.. ρεζερβέ για Ισπανία

 

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2007

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από την αποστολή της Εθνικής, φαίνεται ότι άνοιξε μια θέση στη δωδεκάδα για τον Γιάννη Μπορούση. Στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, ο σέντερ του Ολυμπιακού μοιάζει απίθανο να μην είναι στο αεροπλάνο που θα πάει την Εθνική στη Γρανάδα.

Και αυτό είναι λογικό να το σκεφτούμε γιατί οι παίκτες με τους οποίους ανταγωνίζεται για μια θέση ο Μπουρούσης είναι Ο Γλυνιαδάκης που είχε μια χρονιά… μερικής απραξίας και ο Μαυροκεφαλίδης που δεν υπολογιζόταν εξαρχής και μάλλον κλήθηκε για να βοηθήσει στην προετοιμασία και να μείνει στο κλίμα της ομάδας.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Γιάννης, με όσα έδειξε φέτος, αξίζει και με το παραπάνω μια θέση στην Εθνική. Ίσως να την άξιζε ακόμη και με το Σοφοκλή στην προετοιμασία αν και κανείς δεν ξεχνάει πόσο μεγάλο όπλο είναι ο θηριώδης Σχορτσιανίτης.

Αν πέρυσι ο Μπουρούσης, με τη φανέλα της ΑΕΚ έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία και ότι είναι εξελίξιμος, φέτος… εξερράγη. Παίζοντας σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο, ήταν η κολόνα του Ολυμπιακού, δείχνοντας εντυπωσιακά στοιχεία βελτίωσης που τον καθιστούν αδιαμφισβήτητα τον πιο βελτιωμένο παίκτη στην Α1 αλλά και έναν από τους πιο βελτιωμένους στην Ευρωλίγκα.

Δυνατός, γρήγορος και ευέλικτος, έχει την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις με κάρφωμα, ψάχνει την καλή ασίστ, έχει έφεση στην τάπα και το ριμπάουντ και παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη, για το ύψος και τη θέση του, ευστοχία από μακρινή απόσταση. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι το πάθος που δείχνει στον αγώνα και η διάθεση να ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.

Φυσικά έχει ακόμα μειονεκτήματα, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά άρχισε το μπάσκετ σε ηλικία 18 ετών. Οι κινήσεις του με πλάτη είναι… μάλλον ανύπαρκτες, ενώ παραμένει παίκτης ψυχολογίας: όταν δεν του ξεκινάει καλά το παιχνίδι έχει την τάση να χάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, ένα ποσοστό από τα εύσημα πηγαίνει στον Γιαννάκη που τον πήρε στη 12άδα στο Βελιγράδι, πιστεύοντας σε αυτόν και τον κράτησε σε εγρήγορση διατηρώντας τον παράλληλα στο κλίμα της ομάδας κάτι που ο ομοσπονδιακός μας προπονητής συνηθίζει να κάνει και δηλώνει.

Φέτος ο Μπουρούσης είναι έτοιμος να βοηθήσει και να δώσει πολύτιμες ανάσες στο Λάζο και… έξτρα πονοκεφάλους στους αντίπαλους προπονητές που θα έχουν προσαρμόσει τα πλάνα τους μάλλον σε άλλους παίκτες. Φέτος ο Μπουρούσης έδειξε στοιχεία μεγάλου σέντερ και η θέση του στο αεροπλάνο για την Ισπανία έχει κρατηθεί…

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *