Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Πρωινή… ταλαιπωρία

Πρωινή… ταλαιπωρία

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2008

Η Ελλάδα όπως ήταν αναμενόμενο διέλυσε την Ανγκόλα, παρά το πρωινό του αγώνα. Λογικό κι επόμενο το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με την εθνική να μοιάζει… αγουροξυπνημένη. Με 12 μαζεμένους πόντους σε ένα 5λεπτο, η Ελλάδα πέτυχε όλους κι όλους 12 στην περίοδο αυτή. Μετά άρχισε να δουλεύει ο οργανισμός των παικτών σε πλήρη λειτουργία και στα επόμενα 20 λεπτά το επιμέρους σκορ ήταν 69-31 με αποκορύφωμα την τρίτη περίοδο την οποία η Ελλάδα κέρδισε με 38-14.

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ της εθνικής ήταν πάνω από 2.05, την ώρα που ο ψηλότερος Ανγκολέζος είναι 2.04 μέτρα. Ο Μπουρούσης είχε 22 πόντους, ο Πρίντεζης 14, ο Γλυνιαδάκης 11 και ο Βασιλόπουλος 10.

Τι κρατάμε από τον αγώνα; Το γεγονός ότι η εθνική δεν κουράστηκε, εκτός από το… πρωινό ξύπνημα. Επίσης, την καλή λειτουργία στην άμυνα, το γεγονός ότι οι παίκτες έδειξαν να ξεπερνούν γρήγορα την ήττα από τους Αμερικάνους και την πολύ καλή επιθετική λειτουργία. Το φοβερό της εθνικής ήταν ότι πέτυχε 102 πόντους χωρίς να «τρελαθεί» στους αιφνιδιασμούς. Με στημένες επιθέσεις, οι οποίες τελείωναν γρήγορα, αλλά και με δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς, με τους περιφερειακούς να βλέπουν σωστά.

Το ματς τελείωσε και δεν έχει περισσότερη σημασία να το συζητάμε, καθώς δεν νομίζω ότι αμφέβαλλε κανείς πως θα κερδίζαμε τόσο εύκολα. Προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να αντισταθώ και θα σχολιάσω τα όσα έλεγε ο Ιωάννου συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Με νίκη σφραγίζουμε την πρόκριση και επιλέγουμε αντίπαλο μετά», «Με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση στην οκτάδα», «νικήσαμε, προκριθήκαμε και περιμένουμε αντίπαλο». Περιττό να πω ότι όταν γινόταν ο αγώνας δεν προκρινόμασταν με νίκη, έτσι; Πώς είχε η κατάσταση;

Αν οι Γερμανοί κέρδιζαν την Κίνα και η Κίνα εμάς τότε θα είχαμε τριπλή ισοβαθμία και όλα θα κρίνονταν στη διαφορά πόντων. Θα μου πείτε, μπορεί η Κίνα να μας κερδίσει; Μπορούμε να μείνουμε έξω στη διαφορά πόντων ενώ έχουμε κερδίσει τους Γερμανούς με 23 πόντους διαφορά; Η λογική λέει πως όχι, αλλά έχει αυτό σημασία; Έχει σημασία δηλαδή αν οι πιθανότητες είναι λίγες; Δεν μπορείς να μιλάς στην τηλεόραση και να λες κάτι που δεν ισχύει. Και μάλιστα για την Ελλάδα, όχι για άσχετη ομάδα, και μάλιστα να δηλώνεις ότι αν χάσουμε από την Κίνα… διαλέγουμε αντίπαλο στην οκτάδα! Αυτά είναι απαράδεκτα αλλά δείχνουν το επίπεδο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχώς και μειώνεται.

Και βέβαια, τσίμπησαν και τα μισά σάιτ με παιδιά που δουλεύουν αλλά δεν έχουν δική τους άποψη, ούτε κουράζονται να σκεφτούν λίγο τι γίνεται με τους βαθμούς στους ομίλους. Γι’ αυτό δεν φταίει ο Ιωάννου, ο Ιωάννου απλώς φταίει που δεν είναι καλός στη δουλειά του και (για ακόμη ένα καλοκαίρι) παίζει με τα νεύρα μας σε κάθε αγώνα.

Μένει το ματς με τους Κινέζους για την εθνική και μετά η οκτάδα. Στις 20, τότε δηλαδή που ουσιαστικά ξεκινάει το τουρνουά. Γιατί ως τώρα, απλώς ζεσταινόμαστε.

 

Υ.Γ.: Ο Μάικλ Φελπς ισοφάρισε το ρεκόρ του Μαρκ Σπιτς παίρνοντας και το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους Αγώνες. Βέβαια, όσοι είδαν την κούρσα έμειναν με την απορία, καθώς και σε κανονικό χρόνο και στο πανοραμικό ριπλέι φαίνεται να κερδίζει ο Σέρβος. Οι Σέρβοι έκαναν ένσταση, η FINA απάντησε ότι οι κολυμβητές τερμάτισαν μαζί, αλλά το χρυσό θα πάρει ο Φελπς (όχι, τι θα έλεγε;) γιατί κάνει κίνηση στο τέλος ενώ ο αντίπαλός του γλίστρησε προς τον τοίχο. Δείτε και τη φωτογραφία του Age of Basketball από το βίντεο (ο Φελπς με το μαύρο σκουφάκι πάνω, ο Κάβιτς με το άσπρο κάτω).

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *