Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Εθνική Τουρκίας: μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση

Εθνική Τουρκίας: μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας στην αρχή αυτό που θα έπρεπε να πω στο τέλος: η Τουρκική Εθνική Ομάδα μπορεί τουλάχιστον να φτάσει στον ημιτελικό, αλλά μπορεί και να μην φτάσει καν στα προημιτελικά. Εξαρτάται από το κίνητρο που θα έχουν τη συγκεκριμένα μέσα.

Παρακολουθώ στενά την ομάδα από το καμπ του Μπόρμιο. Δούλεψαν σκληρά στην Ιταλία. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό ποτέ πριν. Πρωινές και απογευματινές προπονήσεις, 6 ώρες κάθε μέρα. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δεν ήταν εκεί λόγω της ασθένειάς τους, αλλά οι παίκτες δούλεψαν με τρομερή πειθαρχία.

 
Μετά το Μπόρμιο έπαιξαν στο Adidas Istanbul Cup και εκεί έπαιξαν μέτρια. Αλλά την ίδια ώρα η ομάδα έχασε τον Εντζίν Ατσούρ, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο σύστημά της. Πήραν τον Μπάρις Ερμίς, έναν άλλον πλέι μέικερ με πολλές δυνατότητες, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι μπορεί να κάνει. Θα το δούμε στο Μουντομπάσκετ.

Κοιτώντας τις θέσεις στην ομάδα νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα σκοραρίσματος στις θέσεις των γκαρντ, ιδίως στα τελευταία δεκάλεπτα. Αλλά νομίζω ότι ο Τάνιεβιτς θα δώσει την αποστολή αυτή τον Χέντο Τούρκογλου ή στον Ερσάν Ιλιασόβα. Αυτοί θα είναι οι παίκτες-κλειδιά.

Απ’ την άλλη, ο Ομέρ Ασίκ, που θα παίζει στους Σικάγο Μπουλς του χρόνου, μπορεί να είναι το αστέρι του τουρνουά, αν λύσει το πρόβλημα που έχει με τις βολές. Δεν έπαιξε στην ομάδα του, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, κατά τη διάρκεια της σεζόν, λόγω του τραυματισμού του, αλλά δούλεψε πολύ σκληρά και επέστρεψε.

Επίσης, υπάρχουν ο Κερέμ Γκονλούμ και ο Ομέρ Ονάν, οι βετεράνοι που θα βοηθήσουν την ομάδα με την ενέργειά τους. Ο Κερέμ Τουνσερί και ο Εντέρ Αρσλάν θα κυριαρχήσουν στη θέση του πλέι μέικερ. Και ακόμη, οι αντίπαλες ομάδες θα πρέπει να προσέξουν πολύ τον Σινάν Γκιουλέρ. Δεν τον ξέρουν, αλλά θα πονέσει αν δεν τον προσέξεις. Τέλος, νομίζω ότι το πιο καλό μας όπλο θα είναι οι φανταστικοί υποστηρικτές μας. Οι Τούρκοι δίνουν τεράστια σημασία στο τουρνουά, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας μας.

Ιδίως όλοι στην Άγκυρα περιμένουν το παιχνίδι με την Ελλάδα. Θα είναι μια καταπληκτική διοργάνωση. Όπως ξέρετε από περσινό Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία το 2009, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα έπρεπε να έχει κερδίσει την Ελλάδα και να έχει προκριθεί αυτή. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα από τα καλύτερα του τουρνουά.

Εύχομαι σε όλους τους φιλάθλους και τις ομάδες ένα καταπληκτικό τουρνουά.

Χαιρετισμούς από την Κωνσταντινούπολη,
Μουσταφά Μποζκούρτ

Ο Μουσταφά Μποζκούρτ είναι αρθρογράφος στο eurobasket.com και στην εφημερίδα Sabah.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *