Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Η πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής

Η πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής

Στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας, οι Βραζιλιάνοι έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη εναντίον των Αμερικανών, χάνοντας 2 ευκαιρίες στο τέλος να στείλουν το ματς στην παράταση και… 7 νωρίτερα για να το κερδίσουν στο πιο… τραγικό τέταρτο δεκάλεπτο του Μουντομπάσκετ. Οι Σλοβένοι, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, επικράτησαν των Κροατών, ενώ εύκολες νίκες πήραν Σέρβοι, Αυστραλοί, Ιράν και Αργεντινοί με τον Σκόλα να είναι ξανά σε… άγρια κατάσταση. Αναλυτικά:

Όμιλος Α

Ξέσπασε και τη σκόρπισε!
Ιορδανία-Σερβία 69-112
(Αμπάας 15π. 5ρ., Ντάγκλας 19π. 4ασ. // Σαβάνοβιτς 21π. 7ρ, Κέσελι 21, Πέροβιτς 20π. 6ρ.)
Η Σερβία στο πρώτο ματς του Μίλος Τεόντοσιτς στη διοργάνωση διέλυσε την Ιορδανία με 43 πόντους, με τον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού να ξεμουδιάζει για 22 λεπτά έχοντας 7 πόντους και 7 ασίστ. Οι Σέρβοι, μετά την ήττα από τους Γερμανούς, ξέσπασαν πάνω στην Ιορδανία, που από την αρχή δεν μπορούσε να μπλοκάρει την επίθεση της ομάδας του Ίβκοβιτς. Οι Ιορδανοί είχαν 20 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά οι 33 που δέχτηκαν ήταν καταδικαστικοί. Η Σερβία χτύπησε μέσα από τη ρακέτα με τους ψηλούς της να έχουν 65 πόντους στο ματς. Ο Κέσελι ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 13 πόντους σε 10 λεπτά, ενώ η Σερβία ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά. Οι 20 πόντοι του ημιχρόνου έγιναν 35 στο τρίτο δεκάλεπτο και η Ιορδανία πέρασε μια πολύ δύσκολη βραδιά, με τους Αμπάας και Ντάγκλας να είναι οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος του αγώνα. Οι Σέρβοι ευνοήθηκαν από τη βαριά ήττα της Γερμανίας και ξέρουν ότι η πρώτη θέση δεν έχει χαθεί ακόμα.

Χωρίς ανάσες διασύρθηκαν…
Αυστραλία-Γερμανία 78-43
(Μιλς 16π. 7ασ., Μάριτς 15π. 5ρ. // Μπένζινχ 11, Όλμπρεχτ 10)
Η Γερμανία προερχόταν από την τεράστια νίκη επί της Σερβίας. Όμως, προερχόταν από 50 λεπτά αγώνα δύο παρατάσεων και ήταν εμφανώς χωρίς ανάσες. Οι παίκτες του Μπάουερμαν δεν είχαν ούτε κατά διάνοια την ενέργεια που είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, δεν είχαν κουράγιο στην άμυνα και ανάσες στην επίθεση και παραδόθηκαν άνευ όρων. Οι Γερμανοί δεν ξεπέρασαν σε κανένα δεκάλεπτο τους 13 πόντους, έμειναν στους 43 σε όλο το ματς (αρνητικό ρεκόρ στο Μουντομπάσκετ) και είχαν 22% στα δίποντα 31% στα τρίποντα και 46% στις βολές στο ματς. Η κούραση ήταν εμφανής και η Αυστραλία έκανε υγιεινό περίπατο, περίπατο τον οποίο ούτε και η ίδια δεν περίμενε. Οι Γερμανοί έβαλαν το πρώτο τους καλάθι 2 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και για το επόμενο έπρεπε να περιμένουν άλλα 6 λεπτά. Εν τω μεταξύ, οι Αυστραλοί είχαν ξεφύγει με διψήφια διαφορά και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Η διαφορά πλησίασε ή άγγιξε το νταμπλ σκορ πολλές φορές (τελευταία φορά στο 78-40) και οι Γερμανοί πέταξαν στα σκουπίδια τη νίκη επί των Σέρβων.

Πιο δύΣΚΟΛΑ απ’ όσο ήθελαν
Ανγκόλα-Αργεντινή 70-91
(Γκόμες 16π. 7ρ. 5ασ., Τσιπριάνο 15 // Σκόλα 32π. 8ρ. 3κλ., Ντελφίνο 22π. 5ρ. 4ασ. 4κλ.)
Η Αργεντινή κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάρει αγώνα με άνεση στο φετινό Μουντομπάσκετ. Και εναντίον της Ανγκόλας δυσκολεύτηκε, παρότι φαινόταν ότι τις δύο ομάδες χώριζε τεράστια κλάση. Οι Ανγκολέζοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση της Αργεντινής στην τρίτη περίοδο και μείωσαν σε 59-62, αναγκάζοντας τον Πέπου Ερνάντεθ να παίξει τον Σκόλα για 32 λεπτά στο ματς και τον Ντελφίνο για 34. Οι Αργεντινοί έδειξαν στη συνέχεια ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν σχέση μεταξύ τους, αφού μέσα σε 7 λεπτά έτρεξαν ένα σερί 0-20 για να μετατρέψουν το 59-62 σε 59-82, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ούτε και σε αυτό το ματς ξεκουράστηκαν οι βασικοί τους. Ο Σκόλα ήταν ξανά από άλλο πλανήτη, ενώ ο Ντελφίνο ήταν επίσης πάρα πολύ καλός. Οι δυο τους είχαν 21/33 εντός παιδιάς και 54 πόντους. Η Αργεντινή συνεχίζει αήττητη στον όμιλο.

Όμιλος Β

Ματσάρα και νίκη-χρυσάφι!
Σλοβενία-Κροατία 91-84
(Σλόκαρ 15π. 6ρ., Λάκοβιτς 15π. 4ασ., Ντράγκιτς 14π. 4ρ. 4ασ. // Ούκιτς 20π. 3ρ. 7ασ., Πόποβιτς 17, Τόμας 17π. 4ασ.)
Σε ένα από τα καλύτερα ματς του Μουντομπάσκετ ως τώρα, οι Σλοβένοι κέρδισαν τους Κροάτες και συνεχίζουν να ελπίζουν για τη 2η θέση του ομίλου. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, με οπαδούς και των δύο ομάδων να φωνάζουν επί 40 λεπτά, το πάθος ξεχείλιζε στο παρκέ, η ένταση και η δύναμη με την οποία έπαιζαν οι δύο ομάδες ήταν απίστευτη και ο αγώνας κράτησε όσους τον είδαν καθηλωμένους σε όλη τη διάρκειά του. Οι Κροάτες μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κατάσταση άλλαξε στην επανάληψη. Η Κροατία ήταν 5 πόντους μπροστά στην ανάπαυλα, αλλά στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Σλοβένοι ήταν μπροστά με 67-59. Όταν ο κουρνιαχτός καταλάγιασε από τα 12 τρίποντα των πρώτων 13 λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου, 7 εκ των οποίων από τους Κροάτες, το σκορ ήταν 72-71 και το ματς μύριζε μπαρούτι. Οι Κροάτες έπαιζαν με Τόμιτς Ζόριτς, Άντριτς να έχουν 4 φάουλ, αλλά οι Σλοβένοι δεν περνούσαν την μπάλα στη ρακέτα. Όμως, Λάκοβιτς, Ντράγκιτς και Ούντριχ πήραν το ματς πάνω τους και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Ο Κροάτες προσπάθησαν, αλλά εγκλωβίστηκαν στην περιφερειακή άμυνα των Σλοβένων, ο Μπογκντάνοβιτς δεν σούταρε καν τρίποντο, οι Πόποβιτς-Ούκιτς-Τόμας είχαν… στερέψει στο τελευταίο πεντάλεπτο και οι Κροάτες ξέρουν ότι μόνο με νίκη επί της Βραζιλίας θα έχουν ελπίδες να ξεφύγουν από την 4η θέση του ομίλου.

Για την τιμή τους με Χαντάντι!
Τυνησία-Ιράν 58-71
(Μεΐρι 10π. 9ρ. // Χαντάντι 23π. 13ρ. 4κ., Καζέμι 14π. 7ρ., Καμρανί 15π. 3ασ.)
Με το γνωστό… Χαντάντι-σόου οι Ιρανοί πήραν την πρώτη τους νίκη στο Μουντομπάσκετ και έχουν ήδη… επιτυχημένη πορεία στο Μουντομπάσκετ. Οι Ιρανοί ήταν πολύ καλύτεροι από την αρχή του αγώνα και κυριάρχησαν πλήρως στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα όταν και προηγήθηκαν με 19 πόντους. Εκεί που όλα φαίνονταν να έχουν κριθεί, οι Τυνήσιοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί. Με ασφυκτική πίεση στην άμυνα και σωστές επιθέσεις μέσα από τη ρακέτα μετέτρεψε σε 4 λεπτά το 36-55 σε 54-57 με σερί 18-2. Όμως, δεν είχε άλλες δυνάμεις και μετά παραδόθηκε. Με τον Καζέμι να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χαντάντι και να σκοράρει 8 μαζεμένους πόντους, οι Ιρανοί ξέφυγαν με 56-69 και το ματς τελείωσε οριστικά. Οι Τυνήσιοι, πια, είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν νίκη, ενώ οι Ιρανοί θεωρητικά ελπίζουν και σε πρόκριση, αν και είναι ήδη ικανοποιημένοι, καθώς ο στόχος τους ήταν να κερδίσουν την Τυνησία και να αποφύγουν την τελευταία θέση στον όμιλο.

Μπαρμπόσ…αχ!
Η.Π.Α.-Βραζιλία 70-68
(Ντουράντ 27π. 10ρ., Μπίλαπς 15 // Βιεϊρά 16, Σπλίτερ 13π. 10ρ, 3ασ., Μπαρμπόσα 14π. 4ρ. 4ασ.)
Οι Βραζιλιάνοι απέδειξαν περίτρανα ότι οι φετινές Η.Π.Α. είναι απλά μια καλή ομάδα, είχαν τον έλεγχο του ματς για περισσότερα από 20 λεπτά, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που θα τους έφερνε κοντά στην 1η θέση του ομίλου. Ο αγώνας κατά διαστήματα ήταν καταπληκτικός με γρήγορο και όμορφο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν «στην επίθεση» τους Αμερικάνους και προηγήθηκαν με 22-28, ενώ κράτησαν τον έλεγχο ως το ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βιεϊρά, ενώ οι Χουέρτας, Σπλίτερ, Μπαρμπόσα έδειξαν την κλάση τους. Απ’ την άλλη πλευρά, Ντουράντ και Μπίλαπς ξεχώριζαν, όπως άλλωστε είναι φυσιολογικό. Το δεύτερο ημίχρονο είδε τους Αμερικάνους να σφίγγουν την άμυνά τους, τους Βραζιλιάνους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα φάουλ (Χουέρτας και Σπλίτερ έμειναν πολλή ώρα στον πάγκο με 4) και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν με τις Η.Π.Α. στο κεφάλι του σκορ. Το 61-59 της τρίτης περιόδου μας προετοίμαζε για ένα πολύ κλειστό τέταρτο δεκάλεπτο και πράγματι έτσι ήταν. Όμως, όχι όπως το περιμέναμε: οι δύο ομάδες είχαν εξουθενωθεί από το κακό ροτέισον (οι Βραζιλιάνοι είχαν και τα προβλήματα με τα φάουλ, οπότε δικαιολογούνται περισσότερο) των προπονητών τους, οι άμυνες ήταν πολύ σκληρές και τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Το συνολικό σκορ της περιόδου ήταν 9-9, ενώ οι δύο ομάδες έκαναν 8 λάθη και είχαν 7/22 σουτ εντός παιδιάς. Στο 66-64 οι Βραζιλιάνοι έχασαν 7 ξεμαρκάριστα σουτ για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, δείγμα της κούρασης των παικτών τους. Στο τέλος, με το σκορ στο 70-68, ο Μπίλαπς αστόχησε σε τρίποντο, ο Χουέρτας προσπάθησε για καλάθι και φάουλ, αστόχησε και στις δύο βολές (στη δεύτερη επίτηδες), αλλά στη συνέχεια, ο Μπαρμπόσα στην εκπνοή έχασε από το ένα μέτρο δύσκολο λέι απ (με άμυνα) και οι Βραζιλιάνοι την ευκαιρία να πάνε το ματς στην παράταση. Ο Σπλίτερ κυριάρχησε στους ψηλούς των Η.Π.Α., ο Μπαρμπόσα ήταν πολύ καλός, ενώ απ’ την άλλη, ο Ντουράντ έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν υπερβολικά κουρασμένος καθώς έπαιξε 39 λεπτά.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *