Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Σενάρια πρόκρισης και διασταυρώματα

Σενάρια πρόκρισης και διασταυρώματα

Η φάση των ομίλων στο Μουντομπάσκετ έχει φτάσει στην τελευταία αγωνιστική της. Μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, με την Ελλάδα να κερδίζει με 97-60 την Ακτή Ελεφαντοστού και συνολικά 12 χώρες να ξέρουν πού βαδίζουν (αποκλεισμό ή ακριβή θέση πρόκρισης) η 5η αγωνιστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως θα δείτε ξεκάθαρα από τα παρακάτω, η Ελλάδα με νίκη επί της Ρωσίας το πιο πιθανό είναι να παίξει με την Ισπανία, ενώ με ήττα το πιθανότερο είναι να παίξει με τη Γαλλία. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν η Νέα Ζηλανδία κερδίσει τη Γαλλία (τότε η Ελλάδα με νίκη παίζει με Γαλλία ή Νέα Ζηλανδία). Υπάρχουν, βέβαια, και τα ακραία μαθηματικά σενάρια, που αναλύονται παρακάτω. Ας δούμε όλα όσα θα συμβούν την Πέμπτη ανά όμιλο, αλλά και τα πιθανά ζευγάρια της φάσης των «16»:

Όμιλος Α

Αργεντινή-Σερβία
Οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Όποιος νικήσει είναι πρώτος και ο χαμένος δεύτερος. Και στα διασταυρώματα, πάλι απλά είναι τα πράγματα, καθώς ο 1ος του ομίλου θα παίξει με το χαμένο του Βραζιλία-Κροατία, ενώ ο 2ος με τον νικητή.
Πιθανές θέσεις: 1η, 2η
Πιθανοί αντίπαλοι: Κροατία, Βραζιλία

Ανγκόλα-Αυστραλία
Ο νικητής τερματίζει σίγουρα 3ος στον όμιλο, ο χαμένος τερματίζει σίγουρα 4ος. Ο νικητής του αγώνα στους «16» θα παίξει με τη Σλοβενία, ο χαμένος με τις Η.Π.Α..
Πιθανές θέσεις: 3η, 4η
Πιθανοί αντίπαλοι: Σλοβενία, Η.Π.Α.

Γερμανία-Ιορδανία
Αδιάφορο ματς, έτσι όπως τα κατάφεραν οι Γερμανοί. Κέρδισαν τη Σερβία, αλλά κατάφεραν να αποκλειστούν από την 4η αγωνιστική. Αμφότεροι είναι αποκλεισμένοι, ο νικητής θα τερματίσει απλώς 5ος.
Πιθανές θέσεις: 5η, 6η
Πιθανοί αντίπαλοι:

Όμιλος Β

Η.Π.Α.-Τυνησία
Οι Αμερικάνοι είναι σίγουρα 1οι στον όμιλο, οι Τυνήσιοι είναι σίγουρα 6οι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα. Οι Αμερικάνοι θα παίξουν με το χαμένο του Αυστραλία-Ανγκόλα στους «16».
Πιθανές θέσεις: 1η και 6η αντίστοιχα σίγουρα
Πιθανοί αντίπαλοι: Αυστραλία, Ανγκόλα για τις Η.Π.Α., – για Τυνησία

Σλοβενία-Ιράν
Η Σλοβενία είναι σίγουρα 2η, ενώ το Ιράν είναι σίγουρα 5ο ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα αυτού. Οι Σλοβένοι θα παίξουν με τον νικητή του Αυστραλία-Ανγκόλα στους «16».
Πιθανές θέσεις: 2η και 5η αντίστοιχα σίγουρα
Πιθανοί αντίπαλοι: Αυστραλία, Ανγκόλα για Σλοβενία, – για Ιράν

Βραζιλία-Κροατία
Ο νικητής του αγώνα θα τερματίσει στην 3η θέση, ο χαμένος θα τερματίσει 4ος. Ο νικητής θα παίξει με τον χαμένο του Σερβία-Αργεντινή, ενώ ο ηττημένος με τον νικητή του προαναφερθέντος αγώνα.
Πιθανές θέσεις: 3η, 4η
Πιθανοί αντίπαλοι: Αργεντινή, Σερβία

Όμιλος Γ

Ελλάδα-Ρωσία
Ο νικητής του αγώνα θα τερματίσει 2ος, ενώ ο χαμένος 3ος στον όμιλο. Ο νικητής πιθανότατα θα παίξει με τους Ισπανούς, ενώ ο χαμένος με τους Γάλλους.
Πιθανές θέσεις: 2η, 3η
Πιθανοί αντίπαλοι: Ισπανία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία

Πουέρτο Ρίκο-Ακτή Ελεφαντοστού
Το Πουέρτο Ρίκο αν νικήσει θα είναι 4ο στον όμιλο, ενώ αν χάσει θα περιμένει το αποτέλεσμα των Κινέζων με την Τουρκία. Αν οι Κινέζοι κερδίσουν, τότε με ήττα το Πουέρτο Ρίκο μένει εκτός συνέχειας. Η Ακτή Ελεφαντοστού κυνηγά νίκη με 13 πόντους και ήττα της Κίνας.
Πιθανές θέσεις: 4η, 5η για Πουέρτο Ρίκο
Πιθανοί αντίπαλοι: Λιθουανία

Τουρκία-Κίνα
Οι Τούρκοι είναι σίγουρα πρώτοι στον όμιλο, ενώ η Κίνα ελπίζει σε πρόκριση αν κερδίσει αυτή και χάσει το Πουέρτο Ρίκο (και στην ακραία περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας εφόσον οι Αφρικανοί κερδίσουν με 7-12 πόντους). Οι Τούρκοι θα παίξουν με τον 4ο του Δ ομίλου, πιθανότατα τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Κίνα, αν προκριθεί, θα παίξει με τον 1ο, δηλαδή τη Λιθουανία.
Πιθανές θέσεις: 1η για Τούρκους σίγουρα, 4η, 5η για Κίνα
Πιθανοί αντίπαλοι: Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Γαλλία για Τουρκία, Λιθουανία για Κίνα

Όμιλος Δ

Ισπανία-Καναδάς
Οι Ισπανοί με ήττα είναι 4οι αν κερδίσει η Νέα Ζηλανδία ή 3οι αν χάσει η Νέα Ζηλανδία από τη Γαλλία. Με νίκη είναι 3οι αν χάσει η Νέα Ζηλανδία από τη Γαλλία, αλλιώς είναι 2οι αν η Νέα Ζηλανδία κερδίσει τους Γάλλους (και 3οι πάλι αν η Νέα Ζηλανδία κερδίσει με +29 και πάνω). Ο Καναδάς είναι σίγουρα 6ος στον όμιλο. Η Ισπανία θα παίξει με την Τουρκία αν βγει 4η και με μία από τις Ελλάδα-Ρωσία αν βγει 3η ή 2η.
Πιθανές θέσεις: 2η, 3η, 4η για Ισπανία, 6η για Καναδά
Πιθανοί αντίπαλοι: Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία για Ισπανία, – για Καναδά

Νέα Ζηλανδία-Γαλλία
Οι Γάλλοι με νίκη είναι 2οι, με ήττα είναι 3οι αν χάσουν μέχρι 12 πόντους και 4οι αν χάσουν από 12 πόντους και πάνω. Οι Νεοζηλανδοί είναι 4οι με ήττα ή με νίκη μέχρι 12 πόντους (εκτός αν η Ισπανία χάσει), 3οι με νίκη 13-28 πόντους και 2οι με νίκη με περισσότερους από 29 πόντους. Στην επόμενη φάση μπορούν να συναντήσουν μια από τις Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία, ανάλογα με τη θέση τους. Σημειωτέον, ότι ο αγώνας γίνεται στις 21:00, άρα οι δύο ομάδες θα ξέρουν τι έχει κάνει η Ισπανία.
Πιθανές θέσεις: 2η, 3η, 4η
Πιθανοί αντίπαλοι: Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία

Λίβανος-Λιθουανία
Ο Λίβανος είναι σίγουρα 5ος και η Λιθουανία σίγουρα 1η στον όμιλο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του μεταξύ τους αγώνα. Η Λιθουανία στους «16» θα παίξει είτε με τους Πορτορικάνους (το πιθανότερο) είτε με την Κίνα.
Πιθανές θέσεις: 1η για Λιθουανία σίγουρα, 5η για Λίβανο σίγουρα
Πιθανοί αντίπαλοι: Κίνα, Πουέρτο Ρίκο για Λιθουανία, – για Λίβανο

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *