Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Οκτάδα με Ράσιτς!

Οκτάδα με Ράσιτς!

Οι Σέρβοι κέρδισαν τους Κροάτες με 73-72 μετά από ένα δραματικό παιχνίδι και αφού πρώτα έπαιξαν με τη φωτιά κι έφτασαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό. Οι Κροάτες ήταν πολύ καλοί, τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να μπλοκάρουν τους αντιπάλους τους, κλείνοντας καταπληκτικά τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Αλεκσάνταρ Ράσιτς ήταν ο καλύτερος των Σέρβων, με τον Νενάντ Κρστιτς να βοηθάει πάρα πολύ στα πρώτα 35 λεπτά. Από τους Κροάτες, ο Μάρκο Πόποβιτς σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του αλλά ντύθηκε μοιραίος στο φινάλε, ενώ πολύ καλοί ήταν ο Μάρκο Μπάνιτς και ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς.

Από την αρχή οι Κροάτες ήταν πολύ καλοί και ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα. Οι Σέρβοι έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι, με τον Τεόντοσιτς να μην μπορεί να βρει ρυθμό, από την κροατική άμυνα (ο Τόμας τον έπαιζε πολύ σκληρά και τον περιόρισε τελείως). Με τον καλύτερό τους παίκτη να μη βρίσκει ρυθμό, οι Σέρβοι στηρίχτηκαν από την αρχή στον Κρστιτς. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Κροάτες είχαν 8 πόντους διαφορά σκοράροντας 27 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε όταν μπήκε στο παρκέ ο Μιλένκο Τέπιτς, που έβγαλε τρομερή ενέργεια και βοήθησε την ομάδα του να μειώσει και να φτάσει την Κροατία. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κρστιτς πήρε 4 φάουλ από τους ψηλούς των Κροατών σε διάστημα 2 λεπτών για να στείλει από το 23ο λεπτό τους Σέρβους στις βολές και η ομάδα του Ίβκοβιτς έδειχνε καλύτερη.

Η διαφορά έφτασε ως και τους 7 πόντους για τη Σερβία (61-54), αλλά η Κροατία δεν παραδόθηκε και με συνεχόμενα τρίποντα του Πόποβιτς και βολές του Μπάνιτς μείωσε στους 4 πόντους. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα με τους Ράσιτς και Πόποβιτς να σκοράρουν βολές για το 70-67. Ο Πόποβιτς κέρδισε κι άλλο φάουλ για το 70-69, ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Κροατία αμέσως μετά. Ο Τεόντοσιτς έκανε κακή επαναφορά, ο Τόμας έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Πόποβιτς είχε 1/2 βολές για το 70-70 στη φάση που έκρινε τον αγώνα.

Οι Σέρβοι με 10 δευτερόλεπτα έκαναν επαναφορά και σκόραραν αμέσως με λέι απ (η Κροατία τους άφησε να σκοράρουν με τον τρόπο αυτόν!) και οι Κροάτες κέρδισαν γρήγορα φάουλ. Ο Πόποβιτς σκόραρε άλλες δύο βολές για το 72-72 με 5 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Ράσιτς πήρε την μπάλα, ο Κους τον μάρκαρε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον Σέρβο, για να χρεωθεί άδοξα με φάουλ και ο Ράσιτς στην εκπνοή να γράψει το τελικό 73-72 (αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη βολή) δίνοντας στους Σέρβους την πρόκριση με την ψυχή στο στόμα.

Στα προημιτελικά οι Σέρβοι περιμένουν τον νικητή του Ελλάδα-Ισπανία.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 3 (1/5τρ. 2ασ. 2ρ.), Τέπιτς 2 (4ασ. 7ρ.), Ράσιτς 15 (1/2τρ. 3ασ.), Πάουνιτς 2, Μπιέλιτσα 3 (1), Μάρκοβιτς 2, Σαβάνοβιτς, Κέσελι 5 (1/2τρ., 3ρ.), Κρστιτς 16 (3ρ.), Πέροβιτς 10, Βελίτσκοβιτς 7, Μάτσβαν 8 (1).

Κροατία (Βράνκοβιτς): Ούκιτς 11 (4ασ. 4ρ.), Κους, Πόποβιτς 21 (3/9τρ. 5ασ. 5ρ.), Μπογκντάνοβιτς 9 (1), Τόμας 6 (6ασ.), Τόμιτς 6 (8ρ.), Λόντσαρ 9 (1), Μπάνιτς 10 (7ρ.).

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *