Home / NBA / KG και… μένουμε Βοστόνη

KG και… μένουμε Βοστόνη

 
 
Δημοσιεύτηκε 1 Αυγούστου 2007
 
Καιρό έχουμε να κοιτάξουμε την (μετεγγραφική) κίνηση στο πρωτάθλημα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού αν και για τον κόσμο του NBA έχουμε γράψει. Όμως, όπως και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη, έτσι και στο ΝBA το καλοκαίρι σημαίνει μετεγγραφές.
Μπορεί το δύστροπο σύστημα των σάλαρι καπ και των μετεγγραφών μόνο με ανταλλαγές, να μη δίνει τα ίδια περιθώρια ελιγμών όπως στην Ευρώπη στις ομάδες, όμως μάλλον το φετινό καλοκαίρι δε θα μας αφήσει παραπονεμένους. Τα δύο από τα τέσσερα μεγαλύτερα ονόματα που συζητήθηκαν για μετεγγραφή φέτος το καλοκαίρι, τελικά την πήραν.
Μπορεί ο Μπίλαπς να έμεινε στους Πίστονς και ο Κάρτερ να μην αποχαιρέτησε τους Νετς, αλλά ο Ρέι Άλεν άλλαξε στέγη και από τους Σουπερσόνικς μεταπήδησε στη Βοστόνη. Όμως, με την τελευταία κίνηση που πιθανότατα θα έχετε ήδη ακούσει, το τοπίο στο NBA μάλλον αλλάζει για τα καλά. Ο Κέβιν Γκαρνέτ αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Μινεσότα και από τη νέα χρονιά θα παίζει (με το νο5 στην πλάτη αφού το 21 έχει αποσυρθεί προς τιμήν του Μπιλ Σάιρμαν) στους Μπόστον Σέλτικς.
 
Βόμβα μεγατόνων που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε οι Σέλτικς να χάσουν τους Τίο Ράτλιφ, Σεμπάστιαν Τέλφερ, Τζέραλντ Γκριν, Αλ Τζέφερσον, Ράιαν Γκόμες καθώς και δύο ντραφτ πικ 1ου γύρου (το ένα που χρωστούσε η Μινεσότα στους Σέλτικς από την ανταλλαγή Ρίκι Ντέιβις-Ουόλι Σέρμπιακ και ένα του 2009) αλλά και μετρητά! Άδειασε όλο της το ρόστερ η Βοστόνη, αλλά ποιος θα ποντάρει εναντίον της στην Ανατολή;
Πλέον, είναι η πιο πλήρης ομάδα της Ανατολής στις θέσεις 2-4, όπου μόνο δέος μπορούν οι αστέρες της να προκαλέσουν στον αντίπαλο. Πολ Πιρς, Ρέι Αλεν, Κέβιν Γκαρνέτ και μάλλον έχει ήδη μετανιώσει για την απόφασή του ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι Σέλτικς είχαν πλησιάσει τον Γκαρνέτ και πριν από ένα μήνα, αλλά τότε ο «Big Ticket» είχε διαμηνύσει μέσω του ατζέντη του ότι δεν ενδιαφέρεται.
Εξάλλου, μόλις χάθηκε η πιθανότητα να μεταπηδήσει στους Λέικερς, ο Γκαρνέτ έσπευσε να δηλώσει ότι θέλει να μείνει στη Μινεσότα. Όμως, κάτι άλλαξε από τότε. Τι; Ο Ρέι Άλεν. Ο καλύτερος σύγχρονος σουτέρ του ΝBA αποφάσισε να πάρει το άρτι εγχειρισμένο πόδι του (η αποκατάσταση του οποίου ειρήσθω εν παρόδω βαίνει κατ’ ευχήν) και να παίξει στους Σέλτικς μαζί με τον Πολ Πιρς.
Όταν υπέγραψε δήλωσε: «Δεν ήθελα να πάω σε μία ομάδα που θα κέρδιζε και χωρίς εμένα. Ήθελα να πάω κάπου, όπου θα χρειάζονταν εμένα για να κερδίσουν και να τους οδηγήσω στο πρωτάθλημα. Αυτό που θα κάνω είναι να εμφυσήσω τον αέρα του νικητή και στα νέα παιδιά της ομάδας». Εντάξει, τώρα οι Σέλτικς μπορεί να κερδίζουν και χωρίς αυτόν, αλλά δεν νομίζω να τον πειράζει ιδιαίτερα, καθώς με αυτόν, τον Πιρς και τον πιο πλήρη Αμερικανό παίκτη χτυπάνε πρωτάθλημα.
Γιατί μόνο αυτό μπορεί να σημαίνει η ανταλλαγή αυτή. Τρεις υπεραστέρες συν 9 ρολίστες. Αν η Βοστόνη βρει έναν πλέι μέικερ που να μπορεί να κατεβάζει την μπάλα μέχρι το κέντρο κι έναν ψηλό που να μην γελάει ο κόσμος μαζί του, τότε ποιος στοιχηματίζει εναντίον της; Ιδίως τη στιγμή που φέτος είδαμε από την Ανατολή να φτάνει στους τελικούς ομάδα με έναν αστέρα (ΛεΜπρον), έναν καλό παίκτη (Ιγκλάουσκας), 10 μέτριους (…) και ένα ανέκδοτο (Βαρεζάο). Ο Γκαρνέτ είχε αλλάξει την ιστορία με το συμβόλαιό του μετά το lock-out του 1998.
Θυμίζω για όσους δεν έχουν το νούμερο στο μυαλό τους: 126 εκατομμύρια δολάρια για 6 χρόνια στη μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών. Πια, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, τίτλο που θα εξακολουθήσει να έχει. Αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο 46 εκατομμύρια για 2 ακόμη χρόνια. Όμως σε αυτά θα γίνει προσαύξηση άλλα 6.75 εκατομμύρια στα δύο χρόνια, ενώ οι Σέλτικς για να γλιτώσουν τον φόρο πολυτελείας και για να τον “δέσουν” του πρότειναν επέκταση (την οποία δέχτηκε) για άλλα 3 χρόνια.
Δηλαδή, μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 117-125 εκατομμυρίων για 5 χρόνια! Θα επανέλθω όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το ακριβές νούμερο. Οι Σέλτικς έχουν μείνει με 9 παίκτες, αλλά δεν νομίζω κανείς να σκάει. Όλο
και κάποιος γερόλυκος θα θέλει να παίξει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό για να πάρει το δαχτυλίδι που στερήθηκε ως τώρα. Όλο και κάποιος νέος θα θαμπωθεί από τη λάμψη του ενδεχόμενου δαχτυλιδιού. Μένει να δούμε αν ο KG θα αποφασίσει επιτέλους να νοιαστεί και αν θα αφαιρέσει το προσωπείο του υπερπαίκτη που δεν τον ενδιαφέρει να κερδίζει.
Αν το κάνει, θα πλησιάσει όσο ποτέ στο πρώτο του δαχτυλίδι. Το είχε κάνει το 2004, όταν βγήκε MVP της κανονικής περιόδου, οδήγησε τη Μινεσότα 2 νίκες από τους τελικούς του NBA και έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του NBA που είχε για 5 συνεχόμενες χρονιές πάνω από 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσο όρο. Ποιος ήταν ο πρώτος; Μην πάτε μακριά… Μένουμε Βοστόνη. Ο Λάρι Μπερντ.
 
Υ.Γ.: Μπορεί να μην έχει τα φόντα να κλέψει από τη λάμψη του Κέβιν Γκαρνέτ, αλλά ο Κόμπι Καρλ (Coby Karl) είναι ένας νικητής της ζωής. Ο γιος του Τζορτζ Καρλ κέρδισε τη συμπάθειά μας με την περιπέτειά του με τον καρκίνο, το σεβασμό μας με τη νίκη του στην επάρατο νόσο και τα συγχαρητήριά μας τώρα με την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Πάντα νίκες Κόμπι…

ΥΓ2. Να προσθέσουμε κάτι σε συνέχεια του θέματος για τη μετακίνηση του Garnett στη Βοστόνη. Για όσους αναρωτήθηκαν, το συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε ο KG έχει ως εξής: 23,750,000$ για τη σεζόν 2007-08 / 24,750,000$ για το 2008-09 / 16,400,000$ για το 2009-10 / 18,800,000$ για το 2010-11 και 21,200,000$ για το 2011-12. Αυτά τα ψιλά…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *