Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Στον ιστό του… Durantula!

Στον ιστό του… Durantula!

Οι Η.Π.Α. κέρδισαν με 89-79 τη Ρωσία και πέρασαν στην τετράδα του Μουντομπάσκετ. Μακράν καλύτερος στο γήπεδο ο Κέβιν Ντουράντ, που σχεδόν δεν πήρε ανάσα παίζοντας 38 λεπτά, αλλά ουσιαστικά ήταν ο λόγος που οι Η.Π.Α. προκρίθηκαν. Οι Ρώσοι έπαιξαν μέτρια άμυνα, παρασύρθηκαν από τους Αμερικάνους και «έτρεξαν» το ματς (από την αρχή έδειξαν τέτοια διάθεση) και παρότι το πίστεψαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη. Ο Μπλατ σίγουρα κοιτούσε τον Χριάπα στην άκρη του πάγκου και αναστέναζε μελαγχολικά.

 
Οι Ρώσοι μπήκαν στο ματς για να το πάρουν, αλλά μάλλον με λάθος λογική. Από την αρχή έτρεχαν και άφηναν τους Αμερικάνους να κάνουν το παιχνίδι που τους αρέσει. Και πάλι τις δύο ομάδες δεν χώριζαν πολλά και στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 25-25, ενώ στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους 5 πόντους για τις Η.Π.Α..

Βέβαια, στον γρήγορο ρυθμό οι Αμερικάνοι είχαν το πλεονέκτημα και αυτό φάνηκε στην τρίτη περίοδο ξεκάθαρα. Εκεί έκαναν το ξέσπασμά τους και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Όταν οι Ρώσοι μπόρεσαν να κοντρολάρουν και πάλι το ρυθμό ήταν πια 18 πόντους πίσω (79-61). Πάντως, δεν παράτησαν το ματς και 3 λεπτά αργότερα ανάγκασαν τον Σιζέφσκι να πάρει τάιμ άουτ, γιατί είχαν ρίξει τη διαφορά στους 12. Μετά το τάιμ άουτ οι Αμερικάνοι έμοιαζαν πιο σίγουροι επιθετικά και μπόρεσαν να μείνουν σε απόσταση ασφαλείας ως το τέλος.

Παρότι οι Ρώσοι άντεξαν στην πρώτη περίοδο και ακολούθησαν, φάνηκε στην τρίτη ότι θα έπρεπε να πάνε σε πιο αργό ρυθμό και να παίξουν σε σετ επιθέσεις τους Αμερικάνους. Οι Η.Π.Α. στο ανοιχτό γήπεδο έπαιξαν ιδιαίτερα μυαλωμένα και αυτό φαίνεται από τα μόλις 5 λάθη στα πρώτα 30 λεπτά του ματς. Οι Ρώσοι έπαιξαν καλύτερα στη συνέχεια ως το τέλος, κοντρόλαραν το ρυθμό, ανάγκασαν τους Αμερικάνους να παίξουν σε σετ επιθέσεις και τους δυσκόλεψαν πολύ κάτι που δείχνει ξεκάθαρα το 10-18 των τελευταίων 8 λεπτών, αλλά πια ήταν αργά.

Ο Σιζέφσκι έδειξε ξανά ότι στα δύσκολα εμπιστεύεται συγκεκριμένους παίκτες, με 4 να αγωνίζονται πάνω από 27 λεπτά (οι 2 πάνω από 35), ενώ 5 παίκτες έπαιξαν από καθόλου ως 8 λεπτά και πήραν όλοι μαζί 4 σουτ συνολικά. Ο Ντουράντ ήταν καταπληκτικός και εξέθετε όποιον τον μάρκαρε, ενώ ο Μπίλαπς οργάνωσε πολύ καλά τους Αμερικάνους μαζί με τον Ρόουζ. Καλός και ο Όντομ που έδωσε πολλές μάχες στη ρακέτα, ενώ μακράν το καλύτερό του παιχνίδι στο Μουντομπάσκετ έκανε ο Ουέστμπρουκ, που βρήκε χώρους γιατί δεν ήταν προτεραιότητα για την άμυνα των Ρώσων, αλλά και πάλι βέβαια είχε 4/11 εντός παιδιάς και έκανε λάθη.

Από τους Ρώσους καλύτεροι ήταν ο Βορόντσεβιτς και ο Μπίκοφ, ενώ καλός ήταν και ο Μοζγκόφ, που όμως φορτώθηκε με φάουλ και καλούτσικος ο Κβοστόφ. Ο Μπλατ κράτησε φρέσκια την ομάδα του, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ήρεμους και ώριμους τους πλέι μέικερ του, που παρασύρθηκαν από το ρυθμό των Αμερικάνων (βέβαια αυτό είναι και δείγμα μέτριων παικτών, που είναι οι περισσότεροι των Ρώσων).

Οι Η.Π.Α. πέρασαν στην τετράδα, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Αργεντινή-Λιθουανία, ενώ οι Ρώσοι θα παίξουν για τις θέσεις 5-8 με τον χαμένο αυτού του ματς.

Η.Π.Α. (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 15 (4/8τρ. 5ασ.), Ντουράντ 33 (8/11δ. 3/8τρ. 8/9β. 5ρ.), Ρόουζ 6, Ουέστμπρουκ 12 (1), Γκέι, Ιγκουοντάλα 6 (5ρ. 3ασ.), Κάρι 2, Γκόρντον 6 (2/5τρ.), Λοβ, Όντομ 6 (12ρ.), Τσάντλερ 3.

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 14 (2/3τρ. 12ρ. 3ασ.), Μπίκοφ 17 (2/5τρ. 3ρ. 3ασ.), Φριτζόν 2, Καούν 4 (5ρ.), Τσουκανένκο 4, Πονκρασόφ 3 (0/4τρ. 0/2δ.), Μόνια 5 (1/5τρ. 6ρ.), Κβοστόφ 8 (23/τρ. 5ασ.), Βορόνοφ 9 (3ρ.), Μοζγκόφ 13 (4ρ.)

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *