Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / «Δώρο των θεών!»

«Δώρο των θεών!»

 

Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου 2007

«Εάν δεν το έχετε προσέξει, η Ευανθία Μάλτση έφτασε. Η Ελληνίδα rookie έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να αλλάξει η τύχη των Sun». Έτσι αρχίζει το νέο άρθρο για την Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια στο wnba.com που περιλαμβάνει συνέντευξη της και τιτλοφορείται: «Η Ελληνίδα γκαρντ, ένα δώρο από τους θεούς», εντωμεταξύ και το site των Connecticut Sun έχει στα βασικά θέματα: «Όλοι αγαπούν την Εβίνα»! Για πρώτη φορά ένας Έλληνας αθλητής έχει άρθρο που αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν και περιλαμβάνεται στην πρώτη σελίδα των θεμάτων της National Basketball Association (έστω και με ένα… W μπροστά)!

Εντάξει, πριν βιαστείτε να σχολιάσετε ότι οι Αμερικάνοι τα μόνα λογοπαίγνια που κάνουν για τους Έλληνες έχουν να κάνουν με τους θεούς του Ολύμπου, σκεφτείτε τη σημασία αυτού του τίτλου…

Η Εβίνα Μάλτση είναι ήδη η πιο επιτυχημένη από όσους Έλληνες επιχείρησαν να παίξουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όσο και αν είναι αδόκιμη η σύγκριση με το NBA, λαμβάνοντας υπόψη ότι μοιάζουν σαν πρωταθλήματα και ότι η προσαρμογή για έναν αθλητή είναι παρόμοια, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντρικό ή γυναικείο μπάσκετ, μπορούμε να το δούμε συγκριτικά.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες μοιάζουν να την… έχουν πιο εύκολη την Αμερική, αφού τόσο η Κωστάκη πέρυσι είχε γίνει από τις αγαπημένες του κόσμου, όσο και η Μάλτση φέτος γίνεται όλο και πιο συχνά μέρος άρθρων, είτε αφορούν αποκλειστικά αυτήν είτε περιλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες rookies.

Έτσι, ένα μαράζι που έχει μείνει σε εμάς τους μπασκετικούς, με την «αδυναμία» των Ελλήνων μπασκετμπολιστών να πετύχουν στο NBA… απαλύνεται με τις επιτυχίες των γυναικών! Ο Τσακαλίδης αφμισβητείται ακόμα για Έλληνας και δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας ρολίστας με μικρό χρόνο συμμετοχής, ο Φώτσης δοκίμασε σε λάθος εποχή, ο Ρεντζιάς πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Σπανούλης δεν τα κατάφερε.

Χρονιά του γυναικείου μπάσκετ είχε ανακηρυχθεί το 2006, αλλά μέσω της Εβίνας για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ η χρονιά είναι φέτος. Και αν όλα τα φώτα αυτήν την εποχή έχουν πέσει στις μετεγγραφές και στην Εθνική Ανδρών που, γεμάτη αστέρια, διεκδικεί νέο χρυσό στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, η Μάλτση, δίκαια, κλέβει λίγη από τη λάμψη της επικαιρότητας για λογαριασμό της…

Και εμείς έχουμε μια γωνιά γεμάτη συγχαρητηρίων για να της χαρίσουμε…

Μπράβο Εβίνα!

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *