Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Η Μάλτση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Η Μάλτση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Δημοσιεύηκε στις 10 Ιουνίου 2007

Μετά την Αναστασία Κωστάκη, που έπαιξε πέρυσι στο WNBA για λογαριασμό των Houston Comets, η Εβίνα Μάλτση την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστεί στο φετινό Αμερικάνικο πρωτάθλημα με τις Connecticut Sun.

Η Μάλτση συνεχίζει την προσπάθεια να αποδείξει ότι το μπάσκετ δεν είναι μόνο για άντρες. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε παρουσιάσει αθλήτριες που έχουν όλα τα προσόντα να κάνουν το όνομά τους γνωστό και εκτός, του ταπεινού, πρωταθλήματος Ελλάδος. Πρώτη και καλύτερη η Εβίνα, η κατεξοχήν καλύτερη Ελληνίδα σκόρερ, ίσως και όλων των εποχών.

Η Μάλτση ήταν φέτος η πρώτη σκόρερ της Μπουρζ και στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Στη Γαλλία είχε 13.2 πόντους με 43% στα τρίποντα, 55% στα δίποντα και 84% στις βολές, ενώ μάζευε και 2.4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στην Ευρωλίγκα είχε 12.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 1.7 κλεψίματα και 1.1 ασίστ σε 14 παιχνίδια.

Οι Sun έχουν 3 γκαρντ και αυτή τη στιγμή είναι στην 4η θέση της Ανατολικής περιφέρειας. Καλύτερες παίκτριες τους είναι οι διάσημες Katie Douglas και Asjha Jones που αγωνίζονται παρέα στις θέσεις των φόργουορντ της πεντάδας. Δεν ξέρουμε αν θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής η Μάλτση, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το ρισκάρει με αυτή τη μεταγραφή. Η συμμετοχή της στο WNBA, που είναι αρκετά μπροστά από την Ευρώπη σε αρκετά ζητήματα, θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία και θα είναι έτοιμη όταν γυρίσει να αγωνιστεί στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ros Casares της Βαλένθια. Η κούραση από τις συνεχείς αγωνιστικές δραστηριότητες είναι πάντα ένα πρόβλημα, αλλά η Μάλτση έχει δείξει ότι πάντα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει και στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Μένει μόνο να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εβίνα στην προσπάθειά της να διαδώσει το ελληνικό μπάσκετ ακόμη περισσότερο…

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *