Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Χάλκινοι Λιθουανοί!

Χάλκινοι Λιθουανοί!

Η Λιθουανία έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ στον μικρό τελικό και κέρδισε τη Σερβία με 99-88 για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, ολοκληρώνοντας μια επική πορεία στο φετινό Μουντομπάσκετ. Οι Λιθουανοί είχαν διάθεση και ενέργεια, ενώ οι Σέρβοι ήθελαν, αλλά έμοιαζαν να μην έχουν δυνάμεις.

 
Έτσι, όσο περνούσε η ώρα στον αγώνα έχαναν την επαφή με το σκορ και εκνευρίζονταν. Όταν ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να βγάλει τους βασικούς και να παίξει περισσότερο με τους πιο ξεκούραστους αναπληρωματικούς, η Σερβία είχε πια μείνει 22 πόντους πίσω και δεν μπορούσε να επιστρέψει. Κατάφερε να μειώσει ως τους 11, αλλά όχι παραπάνω. Έτσι, τερμάτισε στην 4η θέση και θεωρείται επιτυχημένη σίγουρα, αν και όχι ευχαριστημένη.

Η Λιθουανία ευτύχησε να έχει τον Κλέιζα σε τρελή βραδιά. Ο ηγέτης των Λιθουανών την πήρε απ’ το χέρι και της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας για ακόμη έναν αγώνα το ταλέντο και τις ικανότητές του. Με 33 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα ο Κλέιζα τα έκανε όλα έχοντας επίσης 7/11 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές. Τεράστιος παίκτης, σχεδόν τέλειος αγώνας και αποθέωση για έναν αθλητή που στα 25 του έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να κάνει όλη την Ευρώπη να του υποκλιθεί.

Οι Σέρβοι ήταν ξεκάθαρα κουρασμένοι και δεν φαινόταν να έχουν καθαρό μυαλό. Τα άστοχα ελεύθερα σουτ ήταν πολλά, ο Τεόντοσιτς έδειχνε εξοντωμένος, με την άμυνα του… Ονάν και του Γκιουλέρ να «βγαίνουν» έστω και με μία μέρα καθυστέρηση, ο Κρστιτς ήταν επίσης πάρα πολύ κουρασμένος και με τον Ίβκοβιτς να μην τολμάει ως το 30 να τους βγάλει και να κοιτάξει στο βάθος του πάγκου, η Σερβία ήταν καταδικασμένη.

Από τους Σέρβους, καλύτερος ήταν ο Ράσιτς, ενώ καλοί ήταν ο Βελίτσκοβιτς και ο Κέσελι. Από τη Λιθουανία, εκτός του Κλέιζα, καλοί ήταν ο Καλνιέτις, ο Γιασάιτις και ο Γιανκούνας με τον Πότσιους.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 9 (1/4τρ. 4ασ.), Τέπιτς 7 (1), Ράσιτς 8 (2/6τρ. 10ασ.), Πάουνιτς 6, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 3, Σαβάνοβιτς 10, Κέσελι 12 (2/3τρ.), Κρστιτς 5 (8ρ.), Πέροβιτς, Βελίτσκοβιτς 18 (4ρ.), Μάτσβαν 8.

Λιθουανία (Κεμτζούρα): Σεϊμπούτις 2, Καλνιέτις 14 (3/6τρ. 5ρ. 5ασ.), Μασιούλις 3 (1), Πότσιους 12 (1), Ντελινινκάιτις 4, Γιασάιτις 14 (2/3τρ. 10ρ. 3ασ.), Κλέιζα 33 (7/11δ. 5/7τρ. 4/4β. 7ρ. 4ασ. 3κλ.), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 15 (4ρ.), Γιαφτόκας 2.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *