Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / Μουντομπάσκετ 2010: Η ομάδα της διοργάνωσης!

Μουντομπάσκετ 2010: Η ομάδα της διοργάνωσης!

Το Μουντομπάσκετ τελείωσε και το Age of Basketball παρουσιάζει την ομάδα του τουρνουά. Δύο πεντάδες, 1η και 2η που αποτελούνται από τους παίκτες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης του Age of Basketball κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ.

Η βαθμολογία είχε ως εξής:
Ranking + (χρόνος συμμετοχής/10) + Βαθμολογία αντιπάλου στην κατάταξη της FIBA + μπόνους παρουσίας στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής + μπόνους νίκης.

Τα μπόνους είχαν ως εξής:
Όμιλοι, Αγώνες κατάταξης για θέσεις 5-8 = 20 πόντοι για την παρουσία, 10 πόντοι για τη νίκη.
Φάση «16», Προημιτελικά, ημιτελικά, αγώνας 3ης-4ης θέσης = 30 πόντοι για την παρουσία, 20 πόντοι για τη νίκη.
Τελικός: 30 πόντοι για την παρουσία, 40 πόντοι για τη νίκη.

Η βαθμολογία με βάση την κατάταξη της FIBA είχε ως εξής: 
Ο κάθε παίκτης έπαιρνε τους πόντους αξίας της ομάδας που κέρδιζε. Αν έχανε τότε έπαιρνε τη διαφορά πόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ αν έχανε από ομάδα που βρισκόταν χαμηλότερα στην κατάταξη, τότε του αφαιρούταν η διαφορά πόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, η Αργεντινή ήταν 1η στην κατάταξη της FIBA, οπότε η «αξία» νίκης επί της Αργεντινής ήταν 24 βαθμοί (24 οι ομάδες του τουρνουά), η Τυνησία ήταν τελευταία, οπότε η αξία νίκης εδώ ήταν 1 βαθμός. Αν ο Ντελφίνο ήταν στην ομάδα της αγωνιστικής σε νίκη επί της Τυνησίας, τότε θα έπαιρνε 1 βαθμό, αν ήταν ένας Τυνήσιος παίκτης σε νίκη επί της Αργεντινής θα έπαιρνε 24 βαθμούς, ενώ ο Ντελφίνο (δεδομένου ότι θα ήταν στην ομάδα παρά την ήττα), θα έχανε 23 βαθμούς (1-24=-23). Αντίστοιχα διαμορφώνεται η βαθμολογία σε όλες τις ομάδες.

Μετά την επεξήγηση του συστήματος πάμε στους καλύτερους:

MVP του Μουντομπάσκετ ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, που συγκέντρωσε 536.5 βαθμούς συνολικά. Ο Ντουράντ είχε 6 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα της ημέρας στα 9 ματς και οδήγησε τις Η.Π.Α. στο χρυσό, όντας στην καλύτερη ομάδα σε όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια της ομάδας του. Πραγματικά μεγάλο τουρνουά για έναν μεγάλο παίκτη.

Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνουν οι εξής:

Λίνας Κλέιζα: Είχε επίσης 6 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα, αλλά το τελικό του σκορ δεν έφτασε αυτό του Ντουράντ, καθώς είχε 511.5 βαθμούς. και Οδήγησε τη Λιθουανία, που ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης, στην τεράστια υπέρβαση και το χάλκινο μετάλλιο.

Λουίς Σκόλα: Είχε 5 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα και από πλευράς στατιστικής ήταν ο καλύτερος παίκτης του Μουντομπάσκετ, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης συγκέντρωσε 401.8 βαθμούς. Όμως, η πορεία της Αργεντινής δεν του επέτρεψε να είναι ψηλότερα, αφού στα κρίσιμα νοκ άουτ (που και τα μπόνους ήταν υψηλότερα) δεν μπήκε στην ομάδα.

Χέντο Τούρκογλου: Ο καλύτερος παίκτης των Τούρκων, δηλαδή της ομάδας του ασημένιου μεταλλίου. Είχε 4 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα, οι τρεις εκ των οποίων στα νοκ άουτ ως τον τελικό, ενώ συγκέντρωσε 309.6 βαθμούς συνολικά.

Μίλος Τεόντοσιτς: Τέσσερις παρουσίες στην καλύτερη ομάδα και 262.0 βαθμούς. Ο Τεόντοσιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης των Σέρβων στις μεγάλες νίκες τους, αλλά και στην ήττα από την Τουρκία.

Τη δεύτερη πεντάδα της διοργάνωσης απαρτίζουν οι:

Κάρλος Ντελφίνο: Ήταν το δεύτερο βιολί στην Αργεντινή, με 3 παρουσίες στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής. Είχε συνολικά 245.0 βαθμούς στη διοργάνωση και ήταν εκπληκτικός στους «16» και στο ματς της 5ης θέσης.

Γιάκα Λάκοβιτς: Ο καλύτερος της Σλοβενίας, που τελικά τερμάτισε 8η. Συγκέντρωσε 202.2 βαθμούς συνολικά και έκανε τη διαφορά στο ματς των «16» με την Αυστραλία.

Λαμάρ Όντομ: Με δυο παρουσίες στην καλύτερη ομάδα και 194.6 βαθμούς μπήκε στη 2η πεντάδα. Έκανε τα δυο καλύτερά του παιχνίδια την κατάλληλη στιγμή, στα ημιτελικά και στον τελικό, δείχνοντας τη μεγάλη του κλάση.

Σίμας Γιασάιτις: Η έκπληξη από πλευράς Λιθουανίας, καθώς είχε καλή και σταθερή παρουσία στη διοργάνωση και 2 φορές μπήκε στην καλύτερη ομάδα. Συγκέντρωσε 184.3 βαθμούς, με τα δυο καλύτερά του παιχνίδια να είναι στα προημιτελικά και στο ματς του μεταλλίου.

Γι Γιανλιάν: Είχε τρεις παρουσίες στην καλύτερη ομάδα και 167.5 πόντους συνολικά. Όμως, μετά το 3ο ματς άρχισε να πονάει στον αχίλλειο τένοντα και η απόδοσή του μειώθηκε αισθητά. Μαζί με αυτή και οι ελπίδες της Κίνας.

Συνολικά 52 παίκτες είχαν έστω και μία παρουσία στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ και βαθμολογήθηκαν για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας. Περισσότερες παρουσίες διαφορετικών παικτών στην καλύτερη ομάδα είχε η Σερβία με 5 διαφορετικούς παίκτες.

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *