Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Σαββατόβραδο πρόκρισης

Σαββατόβραδο πρόκρισης

Με δύο ήττες ξεκίνησε η εθνική γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ της Τσεχίας, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Στα ματς με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 2008, Η.Π.Α., και τη νικήτρια του περσινού Ευρωμπάσκετ, Γαλλία, η Ελλάδα παραδόθηκε νωρίς.

Έχασε το πρώτο με 99-73 και το δεύτερο με 69-55 σε μια πάρα πολύ κακή επιθετικά ημέρα. Όμως, το πιο σημαντικό παιχνίδι στο Μουντομπάσκετ, η Ελλάδα θα το δώσει το βράδυ του Σαββάτου με αντίπαλο τη Σενεγάλη. Αν κερδίσει, τότε θα προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ αν χάσει, θα επιστρέψει στην Ελλάδα όχι καλύτερη από 13η.

Η Σενεγάλη είναι πρωταθλήτρια Αφρικής, αλλά είναι σαφώς η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, χάνοντας στην πρεμιέρα με 83-45 από τη Γαλλία και στο δεύτερο αγώνα με 108-52 από τις Η.Π.Α.. Ο αγώνας της εθνικής μας είναι στις 21:15 το βράδυ του Σαββάτου και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το Σπορ+ ή από το κανάλι της FIBA στο διαδίκτυο (με πληρωμή).

Η Ελλάδα στο ματς με τις Αμερικανές ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα την Εβίνα Μάλτση, που σταμάτησε στους 29 πόντους με 11/16 εντός παιδιάς. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ της Καλτσίδου, τότε βλέπουμε πώς η διαφορά έμεινε σε μέτρια επίπεδα (17 ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου), καθώς, η αλήθεια είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη απόσταση.

Βέβαια, το ματς χάθηκε νωρίς γιατί η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό των Αμερικανίδων. Μέχρι κάποιο σημείο ήταν λογικό, καθώς οι Ελληνίδες δεν έχουν τις παραστάσεις που έχουν παίκτριες-αστέρια όπως η Κας, η Τοράζι, η Φόουλς, η Κάτσινγκς, ή ακόμα και οι ΜακΚότρι, Ντορπί, Μπιρντ, Ουόλεν, Μουρ, Τσαρλς.

Πάντως, το 99-73 ήταν καλό ως αποτέλεσμα με την Ελλάδα να χάνει τη 2η και 3η περίοδο με επιμέρους σκορ 32-35 και να δείχνει ότι αν συνεχίσει έτσι, τα επόμενα χρόνια θα μπορεί ναν βρεθεί ακόμη πιο κοντά σε τέτοιες ομάδες

Τα πράγματα ήταν χειρότερα στο δεύτερο παιχνίδι, όπου η Ελλάδα προδόθηκε από την πολύ κακή της επίθεση. Οι παίκτριες έμοιαζαν να έχουν άγχος και εγκλωβίστηκαν από την πίεση των Γαλλίδων, με αποτέλεσμα ο αγώνα να κριθεί στο πρώτο ημίχρονο, όταν η ελληνική ομάδα είχε 23 πόντους με 8/25 εντός παιδιάς και 8 λάθη. Παρότι η ελληνική ομάδα κέρδισε την 3η περίοδο, ήταν πια αργά για να αλλάξει κάτι, αφού η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στους 17 πόντους.

Μέχρι στιγμής στο Μουντομπάσκετ τα φαβορί έχουν επιβεβαιώσει τον τίτλο τους με τις Η.Π.Α., Γαλλία, Αυστραλία, Ρωσία και Ισπανία να είναι αήττητες μετά τους δύο πρώτους αγώνες. Ως νίκες, πιο θεαματικές είναι αυτές της Αυστραλίας, που έχει κερδίσει τον Καναδά και την 4η του περσινού Ευρωμπάσκετ, Λευκορωσία, με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα. Πιο μεγάλη διαφορά ως τώρα το +56 των Η.Π.Α. στο ματς με τη Σενεγάλη. Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων έφτασε και θα κριθεί πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στην επόμενη φάση. Το σίγουρο, πλέον, είναι ότι αν προκριθεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει Αυστραλία, Καναδά και Λευκορωσία στον επόμενο γύρο.

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *