Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Νίκη και ελπίδες πρόκρισης!

Νίκη και ελπίδες πρόκρισης!

Η εθνική ομάδα των γυναικών έκανε την πρώτη της νίκη στο δεύτερο γύρο, κερδίζοντας τον Καναδά με 57-52. Πλέον, θα τα παίξει όλα για όλα στο ματς με τη Λευκορωσία για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Με νίκη σε αυτό το ματς προκρίνεται ως 4η του ομίλου πίσω από Αυστραλία, Η.Π.Α. και Γαλλία.

Ο αγώνας ήταν κλειστός και νευρικός και η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε πλήρως την καταπληκτική της άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και δέχτηκε μόλις 7 πόντους. Η εθνική μας ομάδα κέρδιζε με 28-20 στο ημίχρονο μετά από ένα 7-0 στο τέλος και μπόρεσε να αντέξει σε όλες τις προσπάθειες του Καναδά να πάρει τη νίκη.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (29-42), αλλά η Ελλάδα άντεξε στην αντεπίθεση των Καναδέζων, που μείωσαν στο -1 και πήρε την πολύτιμη νίκη.

12 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε η Παπαμιχαήλ, 11 πόντους και 6 ριμπάουντ η Μάλτση, που όμως σούταρε 1/7 τρίποντα, ενώ 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ είχε η Καλέντζου με 3/9 τρίποντα. Πολύ σημαντική η συμβολή της Χατζηνικολάου σε άμυνα κι επίθεση με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. Καλή στους υπόλοιπους πλην σκοραρίσματος τομείς ήταν η Καλτσίδου με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ είχε 7 πόντους με 2/13 εντός παιδιάς (0/8 δίποντα).

Μια μέρα νωρίτερα η Ελλάδα παραδόθηκε αμαχητί στην Αυστραλία και υποκλίθηκε στο μεγαλείο της απίθανης Λορίν Τζάκσον που σε 18 λεπτά συμμετοχής είχε 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Το τελικό 93-54 είναι βαρύ, αλλά ήδη «ξεχάστηκε» μετά τη νίκη επί του Καναδά. Αν έρθει και μία ακόμη επί της Λευκορωσίας στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης, η ελληνική ομάδα θα έχει κάνει την υπέρβαση.

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *