Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Νίκη και 11η θέση – Απίστευτα πράγματα στους «8»

Νίκη και 11η θέση – Απίστευτα πράγματα στους «8»

Την 11η θέση στο Μουντομπάσκετ κατέκτησε η εθνική ομάδα γυναικών μετά τη νίκη της επί του Καναδά με 71-55 στο τελευταίο της παιχνίδι στη διοργάνωση. Έτσι, οι κοπέλες τερμάτισαν στην ίδια θέση που τερμάτισε και η αντρική ομάδα στο αντίστοιχο Μουντομπάσκετ. Παρότι τα κορίτσια λένε ότι μπορούσαν και καλύτερα, η 11η θέση είναι σίγουρα επιτυχία.

Η Ελλάδα έπαιξε με ουσιαστικά 6 παίκτριες, καθώς πέραν των Καλέντζου, Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου και Μάλτση, καμία δεν πάτησε παρκέ για περισσότερα από 5 λεπτά και καμία άλλη δεν σκόραρε σουτάροντας συνολικά 4 φορές σε όλο το ματς.

Η Ελλάδα έδειξε από την αρχή ότι θέλει την 11η θέση, και ουσιαστικά έθεσε τις ισορροπίες της αναμέτρησης από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 21-9 το οποίο έγινε 25-9 λίγο μετά. Ο Καναδάς δεν προηγήθηκε ούτε για μία φορά στο ματς, ενώ ποτέ δεν πλησίασε περισσότερο από το 51-48, για να παραδοθεί μετά άνευ όρων στις κοπέλες του Μίσσα.

Η Καλτσίδου είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ με 7/12 εντός παιδιάς, ενώ η Καλέντζου είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ με 6/10 εντός παιδιάς. Στους 9 πόντους με 6 ριμπάουντ έμεινε η Μάλτση, που είχε 2/12.

Προημιτελικά με εκπλήξεις!

Τεράστια έκπληξη στην οκτάδα, αφού η γηπεδούχος Τσεχία κατάφερε να κερδίσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αυστραλία και να την πετάξει εκτός συνέχειας. Οι Τσέχες στηρίχτηκαν στην εκπληκτική τους άμυνα πάνω στην Τζάκσον, κρατώντας την καλύτερη παίκτρια στον κόσμο στους 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3/15 εντός παιδιάς. Ακόμη χειρότερη η Τέιλορ με 2/15 και η Τσέχες πανηγυρίζουν μια επική πρόκριση στην τετράδα με 79-68.

Το ‘πε και το ‘κανε η Λευκορωσία, που κέρδισε με 70-53 και απέκλεισε την αήττητη ως τα προημιτελικά Ρωσία. Μοναδικός που έχει… θέμα τώρα είναι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας που είχε υποσχεθεί ότι αν οι κοπέλες κερδίσουν τη Ρωσία, θα βάλει φόρεμα και θα κάνει με αυτό το ζέσταμα πριν τον ημιτελικό. Η ομάδα της Λευκορωσίας είναι η μόνη στο τουρνουά που φορά εμφανίσεις σε στιλ κοντού φορέματος πάνω από τα κολάν, φτιαγμένες ειδικά από την Tuta.

Περίπατος για τις Η.Π.Α. με τη Νότιο Κορέα, αφού οι Αμερικάνες έχοντας τον πιο εύκολο αντίπαλο στην οκτάδα κέρδισαν με 62 πόντους διαφορά, 106-44 και πέρασαν τετράδα. Όμως, τα πραγματικά χαμόγελα ήρθαν όταν είδαν τον αποκλεισμό της Αυστραλίας, μοναδικής ομάδας που επιμένει… να τις κερδίζει τα τελευταία χρόνια. 17 πόντους είχε η ΜακΚότρι, 12 πόντους και 16 ριμπάουντ η Ντουπρί.

Το θρίλερ των προημιτελικών ήρθε στο ματς της Γαλλίας με την Ισπανία. Οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση με καλάθι της Βαλντεμόρο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα για το 65-65. Εκεί, η Ισπανία στάθηκε πιο τυχερή, αφού η Γαλλία προηγήθηκε με 71-69, αλλά έκανε λάθος στις δύο επόμενες επιθέσεις της, με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 71-74. Το τρίποντο της Ντιγκμπέ στην εκπνοή ήταν άστοχο και οι Ισπανίδες πέρασαν στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Η.Π.Α..

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *