Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Μικρά μικρά απ’ το Ακρόπολις

Μικρά μικρά απ’ το Ακρόπολις

 

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2007

Το Age of Basketball ήταν στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του Acropolis με… τριπλή αποστολή (BEN, Rasheed, Lord of the Stats) και θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει μερικές στιγμές του, που ξεχώρισαν, αλλά δεν φάνηκαν από την τηλεόραση.

1. Στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία, ο Μπουλέρι βρέθηκε ανάμεσα σε Μπελινέλι και Μαντσινέλι στην επίθεση των Ιταλών, με τον τελευταίο να έχει την μπάλα. Πώς προχώρησε η επίθεση των Ιταλών; Ιδού ο απολαυστικός… μονόλογος:

Μπουλέρι: «Νέλι, Νέλι!», προς τον Μαντσινέλι για να πάρει την μπάλα!

Μπουλέρι: «Νέλι, Νέλι!», προς τον Μπελινέλι για να του δώσει την μπάλα!

2. Στιγμή ασυνεννοησίας για την εθνική στο ματς με την Ιταλία, όταν ο Μπουρούσης ανέβηκε στην κορυφή για σκριν στον Διαμαντίδη για να του πει ο Μήτσος «Φύγε Γιάννη». Οπισθοχωρώντας προς την μπασκέτα ο Μπουρούσης άκουσε τον Χατζηβρέττα να του λέει… «Πάνω Γιάννη», για να πάει στον Διαμαντίδη για σκριν. Ο Έλληνας σέντερ ξεκίνησε και πάλι, αλλά όταν έφτασε στο τρίποντο άκουσε τον Διαμαντίδη να του λέει… «Φύγε Γιάννη». Τελικά ο Μπουρούσης πήγε στην baseline εκνευρισμένος (ελαφρώς…) και ο Διαμαντίδης έπαιξε ένας εναντίον ενός.

3. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τους Ιταλούς, ο Μιχάλης Πελεκάνος κλέβει την μπάλα, φεύγει στον αιφνιδιασμό, αλλά αστοχεί στο λέι απ. Ο Λευτέρης Κακιούσης ξεσπάει σε μία καρέκλα δίπλα του, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης του ψιθυρίζει κάτι απογοητευμένος.

4. Τετάρτη πρωί στο άδειο ΟΑΚΑ και οι Σλοβένοι βρίσκονται στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της προπόνησής τους. Ο Αλες Πίπαν έχει χαλαρώσει συζητώντας με τους βοηθούς του και οι παίκτες κάνουν ουρά στο κέντρο του γηπέδου… με τα στοιχήματα να αρχίζουν. Ένας μετά τον άλλο η… φροντ λάιν των Σλοβένων αστοχούν στο σουτ από το κέντρο, αλλά ούτε οι περιφερειακοί έχουν καλύτερη τύχη. Πιο κοντά απ’ όλους ο Ντράγκιτς, το σουτ του οποίου χτύπησε στην μπροστινή πλευρά του στεφανιού. Μετά από λίγο το στοίχημα έληξε χωρίς νικητή, αφού και το σουτ του Νεστέροβιτς εξοστρακίστηκε στο ταμπλό.

5. Στιγμές γέλιου προσέφερε στο κοινό του ΟΑΚΑ ο εκφωνητής του σταδίου, ιδιαίτερα όταν στο γήπεδο βρίσκονταν οι Greek Dunkers… Ας απολαύσουμε μερικές ατάκες του:

– Σε άστοχο κάρφωμα των μελών των Greek Dunkers: «Και αν σας φαίνεται εύκολο… δεν είναι»!

– Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου του αγώνα Ελλάδα-Λιθουανία: «Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τη Λιθουανία να προηγείται της εθνικής μας με 53-57, αλλά σε λίγο θα ξεκινήσει το τέταρτο»!

– Σε αλλαγή της εθνικής στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία: «Αλλαγή για την Ελλάδα. Στη θέση τ… αλλά θα γίνει μετά το τάιμ άουτ». Τελικά μετά το τάιμ άουτ δεν ακούσαμε ποιος μπήκε στη θέση ποιου από τον εκφωνητή!

– Στο τέταρτο δεκάλεπτο του Ελλάδα-Ιταλία μετά το 4ο τρίποντο του Χατζηβρέττα: «Εθνικήηηηηηηη Ελλάαααααδος»!

– Κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας του τουρνουά ο εκφωνητής είπε το εξής αμίμητο: «Οι παίκτες της εθνικής σας παρακαλούν να καπνίζετε λιγότερο γιατί δεν είναι καλό για τον αγωνιστικό τους…». Ποιον αγωνιστικό τους δε μάθαμε ποτέ, καθώς η φράση έμεινε εκεί με μία παύση 5 δευτερολέπτων να τη συνοδεύει μέχρι να αρχίσει ξανά η μουσική!

6. Σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο, ας τονιστεί ότι για ακόμη μία φορά οι θεριακλήδες Έλληνες αγνόησαν εντελώς την υγεία των αθλητών και των μη καπνιζόντων, αφού, ιδίως στα ματς της εθνικής, το ΟΑΚΑ θύμιζε τεκέ, με τα δημοσιογραφικά να έχουν δυστυχώς τα πρωτεία…

7. Πριν τον αγώνα Ιταλία-Λιθουανία, ο Μαρκονάτο έδινε ένα χτύπημα στο στήθος σε έναν έναν τους συμπαίκτες του. Όταν ο Μαντσινέλι επιχείρησε να προστατευτεί, ακολούθησε «μάχη» με χαστούκια και κλοτσιές κι από τις δύο πλευρές, δείγμα καλού κλίματος αλλά και υπερβολικής χαλαρότητας των «ατζούρι».

8. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν και παρακολούθησαν το 1ο ημίχρονο του Ιταλία-Λιθουανία οι Τρέβορ Μπράιαντ και Τζέισον Πάρκερ, νέοι ξένοι του Αμαρουσίου, συνομιλώντας μάλιστα σε χιουμοριστικό κλίμα με έναν από τους ιθύνοντες του Age of Basketball.

9. Όταν στην τέταρτη περίοδο του αγώνα Ιταλία-Λιθουανία ο Μασιούλις πήρε επιθετικό ριμπάουντ μετά από βολές, ο μεγάλος Ντίνο Μενεγκίν αντέδρασε παραστατικά τραβώντας τα μαλλιά του για περίπου μισό λεπτό στον πάγκο.

10. Παρωδία ήταν η απονομή μετά το τέλος των αγώνων. Τιμήθηκαν με κύπελλο ο 1ος σκορερ (Σισκάουσκας), ο 1ος ριμπάουντερ (Γιαφτόκας), η παρούσα Ιταλία για τη συμμετοχή της, η Σλοβενία που απουσίαζε, η παρούσα Λιθουανία για τη 2η θέση και η εθνική Ελλάδας για την κατάκτηση της 1ης θέσης, όλα τα μέλη της οποίας έλαμψαν δια της απουσίας τους. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το μεγαλείο της βράβευσης, που δεν ανακοινώθηκε καν ότι ο Βασίλης Σπανούλης είχε αναδειχτεί σε MVP του τουρνουά, αλλά ο Βασίλης ούτως ή άλλως δεν ήταν εκεί για να παραλάβει το κύπελλο.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *