Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Βραδιά των φαβορί με… περσινή Παρτιζάν!

Βραδιά των φαβορί με… περσινή Παρτιζάν!

Τα φαβορί πέρασαν με νίκες την Τετάρτη, έστω κι αν τα περισσότερα χρειάστηκε να ιδρώσουν. Η Σιένα, η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ πήραν τα ροζ φύλλα αγώνα, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο θα περίμεναν. Εύκολο βράδυ είχε η Εφές Πίλσεν, που έκανε την πρώτη της νίκη, ενώ και η Ρόμα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Μεγάλη νίκη για την Παρτιζάν, που εκμεταλλεύτηκε τη μέτρια κατάσταση της Χίμκι.

Αναλυτικά οι πρώτοι αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας:

Λιέτουβος Ρίτας-Σιένα 75-79 (39-39)
Μ. Μπιέλιτσα 18, Μπαϊράμοβιτς 14π. 12ρ., Βαλανσιούνας 11π. 6ρ. // ΜακΚάλεμπ 14, Μος 10π. 3ρ. 4ασ., Καουκένας 16, Κ. Λαβρίνοβιτς 13π. 7ρ., Ζήσης 2π. 1ρ. 2ασ. (1/5δ. 0/1τρ.)
Κλειστό ήταν το παιχνίδι, αλλά στο τέλος η Σιένα έδειξε τα γνωστά της προτερήματα. Πήρε κεφάλι όταν έπρεπε και παρότι η Λιέτουβος την εξώθησε στα όριά της, δεν της έδωσε την ευκαιρία να πάρει το σουτ που ενδεχομένως θα έστελνε το ματς στην παράταση. Έτσι, αν και στο τελευταίο δίλεπτο η διαφορά δεν ανέβηκε πάνω από τους 4 πόντους, οι Ιταλοί ουσιαστικά δεν κινδύνευσαν να χάσουν, αφού η ομάδα του Πιανιτζάνι έχει ξεκάθαρα το χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Όταν η Λιέτουβος πλησίασε στους 3, η Σιένα έκανε φάουλ, οι Λιθουανοί δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε για τρίποντο και μετά οι Ιταλοί έβαλαν τις βολές που έπρεπε. Απλά και… με χαρακτήρα.

Εφές Πίλσεν-Βαλένθια 79-63 (34-29)
Ρακόσεβιτς 20, Θόρντον 19π. 10ρ. 2ασ., Τουντζερί 16π. 4ρ. 4ασ. // Σαβάνοβιτς 15π. 8ρ., Γιαφτόκας 10π. 3ρ., Λίστσουκ 12π. 4ρ.
Πρώτη νίκη για την Εφές Πίλσεν που μετά την «αυτοκτονία» της περασμένης εβδομάδας έπαιξε πιο κοντά στα στάνταρ της. Η Βαλένθια προβλημάτισε ξανά, έχασε από ακόμα έναν δυνατό αντίπαλο χωρίς να μπορέσει να τον πιέσει μέχρι τέλους (όπως κάνει από την αρχή της χρονιάς και σε ACB και σε Ευρωλίγκα), ενώ για την Εφές είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του Νικόλα Βούισιτς. Πέραν αυτού, ο Περάσοβιτς μοιάζει να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο μυαλό του πώς θέλει να χρησιμοποιεί το ρόστερ του, αφού οι χρόνοι συμμετοχής των παικτών αλλάζουν πολύ από ματς σε ματς: ο Γκιουλέρ δεν έπαιξε την 1η αγωνιστική αλλά αγωνίστηκε 17 λεπτά την Τετάρτη, ενώ ο Ντάντλεϊ έπαιξε 11 λεπτά την 1η αγωνιστική και καθόλου την Τετάρτη.

Προκόμ-Κάχα Λαμποράλ 73-80 (38-41)
Γκίντενς 16, Μπράουντ 19π. 4ασ. // Μπάρατς 18π. 9ρ., Τελέτοβιτς 17π. 6ρ., Χουέρτας 12π. 5ρ. 8ασ.
Μια δύσκολη νίκη πήρε η Κάχα Λαμποράλ στην Πολωνία, αφού η Προκόμ είναι ανταγωνιστική. Πάντως, οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν τον έλεγχο σε όλο το ματς και η νίκη ήρθε ως φυσικό επακόλουθο αυτού. Μπορεί οι Πολωνοί να έμειναν κοντά και να μην έχαναν την επαφή τους, αλλά σε κανένα σημείο δεν έδειξαν ότι μπορούν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο ματς. Ο Τελέτοβιτς συνέχισε το… μακρινό ταξίδι του από τα 6.75 σουτάροντας 12 φορές με 5 εύστοχα, ενώ ο Χουέρτας ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.

Παρτιζάν-Χίμκι 72-68 (36-37)
Τζαγουάι 15π. 8ρ., Λαφαγιέτ 14π. 4ρ. 4ασ., Κέτσμαν 12 // Λάνγκφορντ 19π. 4ρ., Λόντσαρ 13π. 9ρ., Πλάνινιτς 16π. 3ρ.
Η Χίμκι είχε δείξει από την πρώτη αγωνιστική αδυναμίες και προβλημάτισε με την παρουσία της και την εικόνα της. Η Παρτιζάν, όπως το συνηθίζει, μεταμορφώθηκε στην έδρα της κι ενώ για 30 λεπτά έμοιαζε σε ρηχά νερά, στην τελευταία περίοδο έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για να κερδίσει τον αγώνα με τον Νέιθαν Τζαγουάι μεγάλο πρωταγωνιστή. Η νίκη αυτή των Σέρβων φέρνει την κατάσταση στον όμιλο σε οριακό σημείο από τη 2η αγωνιστική, αφού λογικά 4 ομάδες θα έχουν από 1-1 μετά τα ματς της Πέμπτης. Κλειστός όμιλος, που ήδη μας τραβάει το ενδιαφέρον.

Σολέ-Μπαρτσελόνα 77-84 (29-38)
Ρόμπινσον 16π. 6ρ., Μεχία 17π. 4ρ. 5ασ. // Λόρμπεκ 19π. 5ρ. 4ασ., Εντόνγκ 16π. 7ρ., Ναβάρο 15π. 6ασ.
Η Μπαρτσελόνα, μετά το στραπάτσο στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, δεν πέρασε… «αέρας» από τη Γαλλία, αλλά πέρας με τη σιγουριά μεγάλης ομάδας. Ασταθής ξανά, με νεκρά διαστήματα, αλλά όταν χρειάστηκε έκανε αυτό που μια μεγάλη ομάδα κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Σολέ πλησίασε σε 73-74, αλλά μετά ακολούθησε ένα τρίποντο του Σάντα και 3 πολύ (μα πολύ) καλές άμυνες από τους πρωταθλητές Ευρώπης για να τελειώσει ο αγώνας. Η Σολέ έφτασε κοντά, αλλά η λογική που έλεγε ότι κάτι θα της έλειπε στο τέλος επιβεβαιώθηκε.

Σαρλερουά-Ρόμα 55-64 (31-30)
Μαλέ 14π. 4ασ., Γκριν 8π. 8ρ. // Ουάσινγκτον 20π. 7ρ., Κροσάριολ 16π. 8ρ.
Ένα κακό ματς με τη Ρόμα να προσπαθεί να ξεπεράσει την ήττα στη Legabasket και την αστάθεια που δείχνει στην απόδοσή της και τη Σαρλερουά να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Είναι αλήθεια ότι οι Βέλγοι δεν θα βρουν πολλές καλύτερες ευκαιρίες για να κερδίσουν μια ομάδα με ξεκάθαρα πιο δυνατό ρόστερ από αυτούς. Όμως, ήταν απογοητευτικοί, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έμειναν στους 24 πόντους συνολικά. Η Ρόμα έπαιξε καλή άμυνα και αποδείχτηκε ότι δεν χρειάστηκε να παίξει… καλύτερα στην επίθεση, αφού με μια λογική εμφάνιση στα σημεία που έπρεπε, πήρε διαφορά στην 4η περίοδο και κέρδισε σχετικά εύκολα.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *