Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Με αέρα νικητή

Με αέρα νικητή

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2008

Ο Ολυμπιακός πέρασε στους «8» ως δεύτερος από τον όμιλό του (αφού η Μακάμπι έκανε το καθήκον της), κατάφερε να κάμψει το υψηλό εμπόδιο της Ρεάλ και πλέον είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η συνέχεια δεν είναι… στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά η ομάδα του Γιαννάκη, με τον τρόπο που αποδίδει αυτόν τον καιρό, μπορεί σαφώς να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ, που μόνο ευχαριστημένη δεν μπορεί να είναι από τον αντίπαλο που της έπεσε σε αυτήν τη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο παρκέ και ήταν ψύχραιμοι ακόμη και όταν φάνηκε να χάνουν τον έλεγχο, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι διατητές κάπου στα μέσα της 3ης περιόδου όταν μία μπουνιά του Μπούλοκ στον Τεόντοσιτς ακολούθησε μια μικρή συμπλοκή, που κατέληξε σε τιμωρία μόνο του Γκριρ, με τεχνική ποινή! Κανείς δεν τιμώρησε ούτε τον Μπούλοκ, ούτε τον Ερβέλ που έκανε μια θεατρινίστικη βουτιά επειδή… τον φύσηξε ο Μπουρούσης!

Σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ, ενώ έπαιξε ορισμένες άμυνες για σεμινάριο. Πάντως, ήταν μία από εκείνες τις βραδιές που σου φαίνεται ότι κανείς παίκτης από τον νικητή δεν υστέρησε, καθώς ακόμη και σε όσους δε «βγήκε» το παιχνίδι, είχαν τη διάθεση να διορθώσουν οποιοδήποτε λάθος ανά πάσα στιγμή. Αυτό το στοιχείο κάνει τον Ολυμπιακό να ελαχιστοποιεί τις ευκαιρίες που δίνει στον αντίπαλο και σιγά σιγά αρχίζει να αποδίδει εκείνο το μπάσκετ που έχει κάνει την Εθνική Ελλάδας ομάδα-φόβητρο. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που μπήκε μετά από 2 μήνες, 7 λεπτά πριν το τέλος και έδειξε την κλάση του.

Η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι είναι καλύτερη ομάδα και δίκαια προκρίθηκαν, αφήνοντας έξω μία ομάδα με τεράστιες προσδοκίες φέτος. Πριν από δύο εβδομάδες είδαμε τον Γιαννάκη να «αιχμαλωτίζει» τον Σερφ, πριν από μία εβδομάδα είδαμε τον Σερφ να «κλειδώνει» τον Πλάθα και σήμερα είδαμε και τον Γιαννάκη να παραδίδει μαθήματα στον Πλάθα. Αμφέβαλε κανείς; Θα το ξαναπούμε ακόμη μία φορά: δε γίνεται να στηρίζεις τις ελπίδες στην πιο σημαντική χρονιά του συλλόγου τον 21ο αιώνα, σε αυτόν τον προπονητή. Δεν είχε καν τη διορατικότητα να καταλάβει σε ποια σημεία χρειαζόταν τον Παπαδόπουλο και δεν μπόρεσε καθόλου να τον αξιοποιήσει, τη στιγμή που πιθανότατα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να τον κρατήσει στο παιχνίδι με καλύτερες προϋποθέσεις.

Για τον επόμενο γύρο θα τα πούμε παραμονές των αγώνων όπου θα κάνουμε και ανάλυση των ζευγαριών. Πάντως, η ΤΣΣΚΑ έχασε από την Μπαρτσελόνα, χάρη σε ένα… αεροπλανικό σφύριγμα στο φινάλε του αγώνα: με το σκορ 64-61 ο Σισκάουσκας κέρδισε φάουλ 2.6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Έβαλε την πρώτη βολή και έχασε τη δεύτερη επίτηδες, οπότε ο Χόλντεν χώθηκε και με φόλοου ισοφάρισε. Ωστόσο, οι διαιτητές διέκοψαν τη φάση αφού σφύριξαν από ένα φάουλ σε Βάθκεθ και Σμόντις όσο η μπάλα ήταν στα χέρια του Χόλντεν! Έτσι, οι Μοσχοβίτες πήραν επαναφορά κάτω από το καλάθι και ο Χόλντεν αστόχησε σε τρίποντο υπό πίεση από τη γωνία…

 

 

ΥΓ. Πλέον, ο Άρης καθιερώνεται στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι κάνοντας μία νίκη παραπάνω στο top-16.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *