Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Τους έπεσε… βαρύς ο Σόφο!

Τους έπεσε… βαρύς ο Σόφο!

Η δεύτερη ημέρα της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας επεφύλασσε μια σημαντική έκπληξη με τη νίκη της Ολίμπια Λιουμπλιάνας μέσα στο Μιλάνο επί της Αρμάνι, αλλά είχε κι έναν οδοστρωτήρα, με τον Σχορτσανίτη να παίρνει παραμάζωμα την Ζαλγκίρις και να αναδεικνύεται 1ος σκόρερ της αγωνιστικής. Δύσκολη νίκη για Φενέρ, πιο εύκολο βράδυ είχε η Ρεάλ απέναντι στη Μάλαγα.

Οι αγώνες της Τετάρτης

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι πρωταγωνιστές:

Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Φενέρμπαχτσε 68-73 (40-42)
Μπογκντάνοβιτς 15, Στίπτσεβιτς 12π. 3ρ. 6ασ., Ραντόσεβιτς 16, Τσούμπτσιτς 11π. 7ρ. // Κινσέι 17, Γκριρ 11, Ούκιτς 14π. 2ρ. 4ασ.
Κοντά στην έκπληξη έφτασε η Τσιμπόνα που επιβεβαίωσε τη… θεωρία που λέει ότι είναι πολύ πιο δυνατή στην έδρα της. Οι Κροάτες έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά, το πιο δυνατό και έμπειρο ρόστερ της Φενέρ επικράτησε. Σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού οι 9 μαζεμένοι πόντοι του Γκριρ στην αρχή της 4ης περιόδου, που άλλαξαν τις ισορροπίες στο ματς, ενώ στο τέλος οι Κροάτες έκαναν 2 σοβαρά λάθη που τους στέρησαν τη δυνατότητα να σουτάρουν για τη νίκη. Όταν πλησίασαν στον πόντο, ο Τσούμπτσιτς έκανε λάθος, ενώ μετά ο Στίπτσεβιτς έχασε τρίποντο από το -3 για την ισοπαλία. Οι αλλαγές του Σπάχια δεν έβγαζαν κανένα νόημα, ξεχνώντας τον Γκριρ στον πάγκο και κάνοντας αρκετά λάθη στο τέλος, λάθη που, όμως, δεν του στοίχισαν.

Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνικάχα Μάλαγα 68-56 (34-32)
Ρέγιες 17π. 8ρ., Σέρχιο 14, Λιουλ 13π. 4ασ., Φίοσερ 5π. 10ρ. // Μπέρνι 16π. 5ασ., Τρίπκοβιτς 10, Πρίντεζης 7π. 4ρ. 1κλ. (2/6δ. 1/3τρ.)
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά έφτασε στη νίκη εύκολα με διψήφια διαφορά στο φινάλε. Η Μάλαγα είχε και την ατυχία του τραυματισμού του Χιμένεθ (χτύπησε και ο Πρίντεζης, αλλά επανήλθε) και δεν μπόρεσε να χτυπήσει το ματς με τους ΜακΙντάιρ και Άρτσιμπαλντ να είναι τραγικοί. Το παιχνίδι κρίθηκε στην 3ηυ περίοδο, όταν η Μάλαγα έμοιαζε να είχε στερέψει από λύσεις και η Ρεάλ με λογικές επιθέσεις, τον Σέρχιο ανεβασμένο επιθετικά και τον Ρέγιες σε πολύ υψηλό επίπεδο καθάρισε το ματς. Έτσι, κάλυψε ήδη τη μία νίκη που τη χώριζε από τον Ολυμπιακό και ισοβαθμούν (μαζί με Μάλαγα και Μπαμπέργκ) στο 1-1 πίσω από τη Ρόμα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 86-70 (47-27)
Σχορτσανίτης 24π. 5ρ. 2κλ. (9/13δ. 6/9β.), Πέρκινς 7π. 2ρ. 8ασ. 7κλ. 2κ., Χέντριξ 14π. 9ρ. // Γιανκούνας 17, Ουάτσον 9π. 4ρ.
Όταν τα στατιστικά λένε ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν ο 1ος σκόρερ της αγωνιστικής δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα για να πούμε, ώστε να φανεί πού κρίθηκε το ματς. Ο Σχορτσανίτης ήταν ανίκητος στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε 17 πόντους και η Ζαλγκίρις πολύ νωρίς μπήκε σε ρόλο κομπάρσου στον αγώνα. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους πριν τελειώσει το ημίχρονο και παρότι οι Λιθουανοί μείωσαν στην τρίτη περίοδο, το νερό είχε μπει στο αυλάκι και… κανείς δεν μπορούσε να κάνει εκτροπή. Αν σε αυτά βάλουμε και το εκπληκτικό παιχνίδι του Πέρκινς που είχε 7 πόντους, 8 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 2 τάπες, φαίνεται γιατί η Μακάμπι έκανε την πλάκα της. Από το ματς κρατάμε μόνο τις συνεχείς ιαχές των Ισραηλινών «Schortsanitis-Schortsanitis» με τον Έλληνα σέντερ να τους έχει κερδίσει ήδη.

Αρμάνι Μιλάνο-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 72-76 (40-32)
Φίνλεϊ 12π. 4ασ., Τζάαμπερ 13, Ρόκα 6π. 10ρ., Μαντσινέλι 8π. 7ρ. 3ασ. // Ιλιέφσκι 12π. 4ασ., Γιαγκόντνικ 19π. 5ρ., Όσμπολτ 19
Η Ολίμπια πέτυχε κάτι που ούτε… ο πρόεδρός της δεν θα περίμενε πριν αρχίσει η Ευρωλίγκα. Μετά την Εφές κέρδισε και την Αρμάνι και μάλιστα εκτός έδρας. Με τον Γιαγκόντνικ να αποδεικνύει ότι κάποιοι παίκτες δεν γερνούν απλώς… γίνονται πιο έμπειροι και τον Όσμπολτ να «ξεκαθαρίζει» ότι έχει αφήσει για πάντα πίσω τους τα άσχημα χρόνια των τραυματισμών, η Ολίμπια ήταν η καλύτερη ομάδα στο Μιλάνο. Όταν έκαιγε η μπάλα, η Αρμάνι έκανε το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, η Ολίμπια μπόρεσε και επέστρεψε από το -14 για να περάσει μπροστά με 59-60. Ανησύχησε λίγο όταν ο Γκρέγκορι έχασε εύκολο λέι απ και ο Χόκινς έκανε το 71-70, αλλά με τον Όσμπολτ στο τέλος και το άστοχο σουτ του Τζάαμπερ (μαζί με τη χαμένη βολή του Φίνλεϊ στο 71-74) πήρε τη νίκη και φιγουράρει μαζί με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση του ομίλου. Πλέον, ξεκάθαρα θέλει πρόκριση και οι άλλοι θα πρέπει να «ματώσουν» για να την πετάξουν εκτός.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *