Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Έχυσε την καρδάρα

Έχυσε την καρδάρα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2008

Σε ένα ματς που αν κέρδιζε θα τον έφερνε πολύ κοντά στο μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το κακό, μάλιστα, ήταν διπλό, αφού όχι μόνο ηττήθηκε αλλά έχασε και τη διαφορά με την οποία είχε κερδίσει στην Τουρκία.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν εκτός κλίματος από την αρχή, βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ από το πρώτο λεπτό και δεν είχαν κανένα αντίδοτο ούτε για τον απόλυτα εύστοχο Γκονλούμ, ούτε για τον Θόρντον που συνηθίζει να κάνει μεγάλα ματς στα κρίσιμα αλλά ούτε και για τον Κακιούζη που μέσα στην Ελλάδα ένιωθε σα στο σπίτι του και έκανε το καλύτερο του ματς φέτος.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε καθόλου να επιβάλλει το ρυθμό του, αν και ένα ξέσπασμα στο τέλος του ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου έδωσε ελπίδα ότι θα μπορούσε να προσπαθήσει κάτι καλύτερο. Αλλά όταν από τους 3 πλέι-μέικερ (Μάιλς, Ξανθόπουλος, Ζορόσκι) μια ομάδα παίρνει 6 πόντους με 3/14 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη, 8 φάουλ, συνολικό ranking -2, δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όσα εύστοχα δίποντα κι αν έβαλε ο Ραίσεβιτς (8/8), όσα κι αν προσπάθησε να κάνει ο πληθωρικός Καλαμπόκης (11 πόντοι, 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ,5 κλεψίματα).

Τι σημαίνουν αυτά για την υπόθεση πρόκριση; Ότι Πανιώνιος – Παρτιζάν – Αρμάνι ισοβαθμούν στις θέσεις 4-6, με τους Νεοσμυρνιώτες να ταξιδεύουν στο Βελιγράδι είτε για τη νίκη, είτε για να διαφυλάξουν τους 5 πόντους και να υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική την Αρμάνι για να την κερδίσουν με περισσότερους από 4. Θεωρητικά κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους. Αυτός, όμως, δεν είναι και λόγος για μεγάλη αισιοδοξία αν κρίνουμε από την εμφάνιση στο πρώτο καθοριστικό ματς με την Εφές.

Στα άλλα της ημέρας, ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι ο πρώτος στον οποίο ξεκαθάρισε η υπόθεση πρόκριση, με τη Μακάμπι πριν υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» να γράφει τρίτη συνεχόμενη νίκη με 86+ πόντους.

Τρία αουτσάιντερ προσπάθησαν μέχρι τέλους για μεγάλες νίκες, αλλά κανένα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τελικά την έκπληξη, αφού η Μάλαγα κέρδισε οριακά την Αβελίνο στην Ισπανία, η Ρόμα ήταν και τυχερή για να κερδίσει στην παράταση την Ολίμπια, με μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση του Μπετσίροβιτς, ενώ η Ταού πέρασε από το Βερολίνο και θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Το «κλου» της ημέρας, όμως, ήρθε από τον όμιλο του Παναθηναϊκού, όπου η… μισοπεθαμένη Ζαλγκίρις, με το 0-7 μέχρι χθες, κέρδισε την Προκόμ, της πήρε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και τώρα περιμένει τη Νανσί στη Λιθουανία, την πρέπει να κερδίσει με περισσότερους από 5 πόντους για να πάρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μια απίθανη πρόκριση στην επόμενη φάση, από εκεί που θεωρείτο ο απόλυτος κομπάρσος της διοργάνωσης! Αξίζει να αναφέρουμε, για την ιστορία και μόνο, την απίστευτη εμφάνιση του, παλιού γνωστού μας, Πατ Μπερκ του οποίου οι 18 πόντους και τα 20 ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά στην Προκόμ.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *