Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Υποκλίθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Υποκλίθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε από τη Φενέρ σε υπόκλιση την Πέμπτη, με τους Τούρκους να φεύγουν νικητές από τη Βαρκελώνη, δείχνοντας ότι φέτος δεν αστειεύονται. Φενέρ, Σιένα και Ολίμπια (νίκησε τον Παναθηναϊκό) είναι οι μόνες αήττητες ομάδες της διοργάνωσης. Μεγάλη νίκη της Σολέ απέναντι στο… φάντασμα της Λιέτουβος, περίπατος της Ρεάλ στη Ρώμη με την Ρόμα να «μην βλέπεται», εύκολο βράδυ για τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, σε μια ημέρα που μίλησαν οι άμυνες!

Από τους 4 χαμένους των άλλων αγώνων (πλην του Παναθηναϊκού), κανείς δεν πέρασε τους 70 πόντους, με την Μπαρτσελόνα να μένει στους 61, τη Ρόμα στους 56, την Παρτιζάν στους 54 και τη Λιέτουβος στους 69.

Οι αγώνες της Τετάρτης

Όμιλος Α

Παρτιζάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ 54-67 (22-31)
Λαφαγιέτ 11, Λούσιτς 7π. 5ρ. 3ασ. // Πάργκο 17π. 4ρ. 3ασ. 3κλ., Ελιάχου 13π. 4ρ., Πέρκινς 7π. 8ρ. 4ασ. 3κλ., Σχορτσανίτης 6π. 8ρ. (1/5δ. 4/4β.)
Ούτε… ένα λεπτό δεν μπόρεσε η Παρτιζάν να μείνει ανταγωνιστική στο ματς με τη Μακάμπι προς απογοήτευση των 7.500 χιλιάδων οπαδών της. Ο αγώνας ξεκίνησε με 2-18 για τους Ισραηλινούς και παρέμεινε… τυπική διαδικασία ως το φινάλε του. Η Παρτιζάν ισορρόπησε μετά το αρχικό σοκ, αλλά σε κανένα σημείο δεν απείλησε, δείχνοντας ότι φέτος είναι ξεκάθαρα πιο «κοντή» από πέρσι. Οι Ισραηλινοί είδαν και πάλι τον Πέρκινς να κάνει μια ζηλευτή εμφάνιση με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Πέρκινς τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ευρωλίγκα έχει μέσο όρο 7.0 πόντους, 5.0 ριμπάουντ, 6.0 ασίστ και 5.0 κλεψίματα, κάνοντάς τα… όλα!

Με τη νίκη της Μακάμπι παρατηρείται συνωστισμός στην κορυφή του 1ου ομίλου, με 4 ομάδες να έχουν 2-1 ως τώρα.

Όμιλος Β

Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης 56-74 (21-39)
Τραορέ 12π. 8ρ., Ντάσιτς 9π. 5ρ., Ντζέντοβιτς 13 // Σέρχιο 9π. 7ρ. 7ασ., Τόμιτς 12π. 7ρ., Τάκερ 12
Η Ρόμα συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ως τώρα στη σεζόν, με τον Μπονιτσιόλι να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το ρόστερ του και την ομάδα να αποδίδει κάκιστο μπάσκετ. Την Πέμπτη στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα κινούμενο… δράμα, σκοράροντας 21 πόντους όλους κι όλους σε 20 λεπτά. Προφανώς, είχε χάσει κάθε ελπίδα για νίκη από το πρώτο 20λεπτο, με τη Ρεάλ να κάνει περίπατο στην επανάληψη και να βλέπει τον Σέρχιο να βρίσκει ρυθμό και να είναι πάρα πολύ καλός με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα είναι 9/26 σουτ εντός παιδιάς και 9 λάθη, κάνοντας την υπόθεση νίκη για τη Ρεάλ πάρα πολύ εύκολη. Ο Μπονιτσιόλι μπορεί να μην μπορούσε να κάνει τίποτα για την ομάδα του από τον πάγκο, αλλά στη συνέντευξη τύπου έδωσε ρέστα: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ετόρε Μεσίνα μας έδωσαν μαθήματα μπάσκετ απόψε», είπε για να φτάσει σ’ εκείνο που περιγράφει ακόμη καλύτερα τη βραδιά: «ζητάω συγγνώμη από όσους από τους οπαδούς μας πλήρωσαν εισιτήριο για να μας δουν απόψε».

Όμιλος Γ

Σολέ-Λιέτουβος Ρίτας 73-69 (37-33)
Σοσέρ 20π. 5ρ., Φόλκερ 11π. 14ρ., Αβντάλοβιτς 15π. 3ρ. // Τζεσεβίτσιους 19, Μπαϊράμοβιτς 16π. 5ρ.
Η Σολέ έκανε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε μια κακή Λιέτουβος Ρίτας, που παραμένει χωρίς νίκη στο 0-3 ακόμα. Τα… καλά νέα για τη Λιέτουβος είναι ότι το πάλεψε το ματς, αλλά το έχασε και αυτό δεν αποτελεί λόγο επιβράβευσης απέναντι σε μια μετρίως μέτρια Σολέ. Το 62-63 των Λιθουανών θα έπρεπε να τους ωθήσει στη νίκη, αφού είναι ομάδα έμπειρη. Αντ’ αυτού δέχτηκαν ένα 5-0 από τους Γάλλους και έχασαν 3ο σερί ματς στην Ευρωλίγκα. Ο όμιλος αυτός μοιάζει να είναι 2 ταχυτήτων, οπότε είναι καλό για τη Λιέτουβος ότι έχασε μόνο με 4 πόντους, αφού θα παλέψει με Τσιμπόνα (επίσης 0-3) και Σολέ (1-2) για την 4η θέση, με τις 3 πρώτες να είναι ήδη κλεισμένες.

Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε 61-69 (28-32)
Μάικλ 17π. 4ρ., Ναβάρο 12π. 4ρ., Λόρμπεκ 10π. 5ρ., Λάκοβιτς 11 // Ούκιτς 13π. 6ρ., Τόμας 12π. 6ρ., Γκριρ 7π. 4ασ.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι θνητή. Και είναι θνητή με τον ίδιο τρόπο που ήταν και πέρσι. Όταν μένει κάτω από τους 70 πόντους είναι μια ομάδα αγνώριστη που δεν μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Κι αν μετά την ήττα της από τη Σαραγόσα είπαμε «δεν είναι Ευρωλίγκα… δεν μετράει», η Φενέρ της έδωσε ένα πολύ πολύ σκληρό μάθημα.

Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο του ματς από την αρχή ως το τέλος του, είδαν τον Νέβεν Σπάχια να κάνει καταπληκτικό κοουτσάρισμα και να τους οδηγεί στη νίκη, εκμεταλλευόμενος τα όπλα του, χωρίς να πάρει κάτι υπερβολικό από έναν από τους παίκτες του. Η Μπαρτσελόνα ήταν ξανά τραγική στα τρίποντα με 16% (3/19) και παρότι έκανε μόλις 10 λάθη σε όλο το ματς, είχε απέναντί της μια ομάδα που υπέπεσε σε 7 λάθη στα 40 λεπτά διδάσκοντας καλοδουλεμένες και ψύχραιμες επιθέσεις.

Ο Σπάχια έπαιξε με 10 παίκτες που αγωνίστηκαν από 13 ως 27 λεπτά (8 από αυτούς 18-27) σε ένα απίστευτο ροτέισον που κράτησε όλη την ομάδα φρέσκια ως το τέλος. Μπόρεσε να πάρει σκορ και από τους 10 παίκτες, με 8 από αυτούς να πετυχαίνουν 6-13 πόντους σε μια βραδιά απίστευτου πλουραλισμού. Εξέθεσε πλήρως τον Ρούμπιο, παραλίγο να την πατήσει από τον Λάκοβιτς όταν ο Πασκουάλ του ανέθεσε πρωτοβουλίες. Ο Σλοβένος πέτυχε 9 μαζεμένους πόντους που έδειχναν ότι θα άλλαζαν τη μορφή του αγώνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού η Μπαρτσελόνα δεν είχε σταθερό σκορ πλην του Μάικλ. Ναβάρο και Λάκοβιτς είχαν 1/11 τρίποντα και η απουσία του Μπαζίλε έβγαζε μάτια.

Η Φενέρ ξεκίνησε με 3-0 και για πρώτη χρονιά δείχνει φερέγγυα και στο ύψος του ρόστερ της.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *