Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Ελλάδα – Ισπανία: face to face

Ελλάδα – Ισπανία: face to face

 

Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2007

Αφού ξεκαθάρισαν τα σίριαλ με Γκαρμπαχόσα και Φώτση, τα δύο μεγάλα φαβορί του Ευρωμπάσκετ, Ελλάδα και Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα τα οριστικά ρόστερ τους. Το Age of Basketball σκιαγραφεί τους παίκτες των δύο ομάδων και επιχειρεί μια  σύγκριση πρόσωπο με πρόσωπο, ανά θέση, της Ελλάδας με την ομάδα που θεωρείται, και είναι, η μεγαλύτερη αντίπαλός της για το χρυσό. Οι δύο χώρες έχουν μακράν τα πιο πλήρη ρόστερ και έχουν στην άκρη του πάγκου δύο προπονητές έτοιμους να πάρουν το καλύτερο από κάθε παίκτη τους.

Θοδωρής Παπαλουκάς vs Χοσέ Καλντερόν: Μεγάλα «όπλα» των δύο ομάδων. Ο Καλντερόν με καλή καριέρα στο NBA, γρήγορος και σκόρερ, ο Παπαλουκάς ο απόλυτος «άρχοντας» στην Ευρώπη, ιδανικός οργανωτής και ηγέτης. Νικητής: Παπαλουκάς – Ελλάδα.

Δημήτρης Διαμαντίδης vs Σέρχιο Ροντρίγκεθ: Ο Ροντρίγκεθ είναι καλό ταλέντο που σταδιακά κερδίζει χρόνο στο NBA, αλλά απέχει ακόμα από τον πληθωρικό και έμπειρο, πια, Διαμαντίδη, καλύτερο αμυντικό ίσως, όλου του τουρνουά. Νικητής: Διαμαντίδης – Ελλάδα.

Νίκος Ζήσης vs Κάρλος Καμπέθας: Και οι δύο έπαιξαν πολύ φέτος στις ομάδες τους στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Νικόλας είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένος και ταλαντούχος παίκτης με καλύτερες εμφανίσεις. Νικητής: Ζήσης – Ελλάδα.

Μπέρνι Ροντρίγκεθ vs Βασίλης Σπανούλης: Ταλαντούχοι παίκτες, που καλύπτουν και τις δύο θέσεις των γκαρντ, ατραξιόν στις ομάδες τους, ο Μπέρνι λόγω πληθωρικότητας του παιχνιδιού του, ο Σπανούλης λόγω «επιθετικού θράσους». Νικητής: Σπανούλης – Ελλάδα.

Νίκος Χατζηβρέττας vs Χουάν Κάρλος Ναβάρο: Τα κλασικά «δυάρια» των 2 ομάδων. Ο Νίκος είναι ένας έμπειρος ρολίστας και καλός αμυντικός, ο Ναβάρο, από τους σταρ και σούπερ-σκόρερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Νικητής: Ναβάρο – Ισπανία.

Μιχάλης Πελεκάνος vs Ρούντι Φερνάντεθ: Ένας από τους πιο ταλαντούχους Ισπανούς παίκτες και ο πιο άπειρος Έλληνας, που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο. Ο Ρούντι είναι ένας από τους “to watch” παίκτες του Ευρωμπάσκετ. Νικητής: Ρούντι – Ισπανία.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος vs Άλεξ Μούμπρου: Γρήγοροι και αθλητικοί φόργουορντ, χρήσιμοι παίκτες, έτοιμοι να αναλάβουν ειδικούς ρόλους, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Ο Βασιλόπουλος, παρότι πιο νέος, είναι πιο ελπιδοφόρος και έχει ήδη παίξει περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Νικητής: Βασιλόπουλος – Ελλάδα.

Μιχάλης Κακιούζης vs Κάρλος Χιμένεθ: Κλασικοί φόργουορντ που μπορούν να παίξουν και στο «3» και στο «4». Ο Κακιούζης παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στην κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Χιμένεθ είναι ένας δυνατός παίκτης με έφεση στο ριμπάουντ, εξίσου καλός αμυντικά και επιθετικά. Νικητής: Χιμένεθ – Ισπανία.

Δήμος Ντικούδης vs Χόρχε Γκαρμπαχόσα: Άνιση σύγκριση καθώς απέναντι στον δυναμικό και φιλότιμο Ντικούδη βρίσκεται ένα μεγάλο αστέρι των Ισπανών. Ο Γκαρμπαχόσα έχει αποδείξει πια ότι μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε επίπεδο και εφόσον έχει ανακάμψει (βλ. «Φάκελος Γκαρμπαχόσα: Μέρος Ι και Μέρος ΙΙ) είναι τεράστιο «όπλο» των Ίβηρων. Νικητής: Γκαρμπαχόσα – Ισπανία.

Κώστας Τσαρτσαρής vs Φελίπε Ρέγιες: Δύο παίκτες ρακέτας. Ο Κώστας είναι καλύτερος σουτέρ και πιο γρήγορος, αλλά υστερεί σε σύγκριση με τον νεότερο Ρέγιες, που είναι πολύ δυνατός και άλλωστε είναι και ο MVP των τελικών της ACB. Νικητής: Ρέγιες – Ισπανία.

Λάζαρος Παπαδόπουλος vs Πάου Γκασόλ: Άδικη σύγκριση για το Λάζαρο που «πέφτει» πάνω στον καλύτερο Ευρωπαίο σέντερ, ενώ θα κέρδιζε αντίστοιχη σύγκριση, μάλλον με οποιονδήποτε άλλο σέντερ της διοργάνωσης. Πάντως, δυο παίκτες – καταλύτες για την πορεία των ομάδων. Νικητής: Γκασόλ – Ισπανία.

Γιάννης Μπουρούσης vs Μαρκ Γκασόλ: Οι δύο παίκτες πραγματοποίησαν ανάλογες, από άποψη στατιστικής, εμφανίσεις φέτος, αλλά ο Γιάννης τις έκανε στην Ευρωλίγκα και όχι στο ULEB Cup. Υστερεί σε δύναμη, αλλά είναι πιο γρήγορος και καλύτερος σουτέρ. Νικητής: Μπουρούσης – Ελλάδα.

Τα ρόστερ φαίνονται ισοδύναμα και μια πρώτη face to face σύγκριση τα βγάζει ισοδύναμα: 6 – 6. Στα παρκέ της Ισπανίας Η Ελλάδα θα βρεθεί σίγουρα αντιμέτωπη με τους Ίβηρες στο δεύτερο γύρο και μετά, μάλλον στον τελικό. Εκεί, δε θα παίξουν μόνο τα ονόματα και το ταλέντο, αλλά και το πάθος. Οι Ισπανοί θα έχουν με το μέρος τους τον κόσμο (και ίσως τη διαιτησία), ενώ οι Έλληνες θα έχουν κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς…

“Good night, and good luck”

by BEN 

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *