Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Τρεις περίπατοι και μία κηδεία!

Τρεις περίπατοι και μία κηδεία!

Η πρώτη μέρα της 7ης αγωνιστικής μας επεφύλασσε τις δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν και μαθηματικά στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Σιένα και Φενέρμπαχτσε κέρδισαν πολύ εύκολα και έγιναν οι πρώτες που σφράγισαν το εισιτήριό τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πολύ εύκολη βραδιά και για τη Χίμκι, ενώ σε σοβαρές περιπέτειες μπήκε η Κάχα Λαμποράλ, που έχασε στην έδρα της από την Προκόμ και πια δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα βρεθεί στο Top-16.

 
Όμιλος Α

Κάχα Λαμποράλ-Ασέκο Πρόκομ 75-81 (39-34)
Μπάρατς 25π. 5ρ., Σαν Εμετέριο 13π. 4ρ., Χουέρτας 6π. 8ασ. // Βάρντα 16, Γιούιν 13π. 5ρ., Λάπετα 11π. 5ρ. 4κ., Γκίντενς 9π. 6ρ.
Η Κάχα Λαμποράλ έχει πλέον περάσει από το στάδιο όπου έπαιζε με τη φωτιά και έχει αρχίσει… να καίγεται. Στη Βιτόρια εμφανίστηκε και πάλι το κακό πρόσωπο των Βάσκων και η Προκόμ κατάφερε να φύγει με τη νίκη, ενώ στο τέλος πάλεψε μέχρι και για να πάρει τη διαφορά! Αν το σουτ του Γκίντενς στην εκπνοή έβρισκε στόχο οι Πολωνοί θα είχαν πάρει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα από τη Λαμποράλ.

Η Λαμποράλ έτρεξε ένα 13-0 μετά το 32-34 και προηγήθηκε με 45-34 και φάνηκε ότι θα πάρει εύκολα τη νίκη. Όμως, μετά κόλλησε και εγκλωβίστηκε στη σκληρή άμυνα της ομάδας του Πατσέσας. Το 2-15 της Προκόμ έβαλε τους Πολωνούς μπροστά στο σκορ (47-49) και μετά το ματς ήταν οριακό ως το 35ο λεπτό. Τότε ήταν που η Προκόμ ξέφυγε με 6-7 πόντους και επέβαλε το ρυθμό της. Το 65-75 από τον Ουίλκς ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στους Πολωνούς, αφού στα 3 λεπτά που απέμεναν η Λαμποράλ δεν πρόλαβε και δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση. Τουλάχιστον κράτησε τη διαφορά του πρώτου ματς, ενώ είδε τον Τελέτοβιτς σε άλλη μια… α λα Κόμπι βραδιά να έχει ξανά 5/17 σουτ εντός παιδιάς και 3/6 βολές ακριβώς όπως την περασμένη εβδομάδα, για να βάλει 13 πόντους αυτή τη φορά (15 τότε, καθώς είχε 2 τρίποντα).

Η ήττα των Βάσκων τους έφερε στην 5η θέση μαζί με την 6η Προκόμ, μία νίκη πίσω από τη Χίμκι και δύο πίσω από την Παρτιζάν. Οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές δεν θα είναι καθόλου εύκολες για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Χίμκι-Παρτιζάν 92-65 (50-37)
Λάνγκφορντ 22π. 6ρ. 3ασ. 3ασ., Πλάνινιτς 16π. 4ρ. 3ασ., Λόπεθ 10π. 3ρ. // Τζαουάιν 16π. 4ρ., Τζιστ 18π. 5ρ.
Περίπατο έκανε η Χίμκι εναντίον της Παρτιζάν, με το +27 εννοείται να της δίνει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος. Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στην πρώτη περίοδο, με τη Χίμκι να παίρνει διψήφια διαφορά και να την κρατά ως το τέλος, μεγαλώνοντάς τη όσο περνούσε η ώρα. Το 26-13 του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε βαθιά ανάσα στη Χίμκι, η οποία μετρούσε 3 συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση.

Πλέον, η μάχη στον Α όμιλο μοιάζει ότι θα είναι πολύ σκληρή ως το τέλος, αφού Παρτιζάν, Χίμκι, Λαμποράλ και Ζαλγκίρις (ίσως και η Προκόμ αν ξανακερδίσει την επόμενη εβδομάδα) θα παλέψουν για 3 θέσεις πίσω από τη Μακάμπι με όλα τα σενάρια να είναι (περισσότερο ή λιγότερο) πιθανά.

Όμιλος Γ

Σιένα-Λιέτουβος Ρίτας 90-72 (48-33)
ΜακΚάλεμπ 15π. 4ρ. 4ασ. 5κλ., Μος 12π. 6ρ., Καουκένας 17π. 4ασ., Αραντόρι 8π. 5ρ., Ζήσης 2π. 3ρ. 2ασ. 1κλ. (1/6δ.) // Μπιέλιτσα 17, Βαλανσιούνας 12π. 6ρ., Τζεσεβίτσιους 14π. 4ασ.
Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου η Σιένα απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, την οποία και διέλυσε με 90-72. Όλη η άμυνα των Ιταλών ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Καλίντ Ελ-Αμίν, σαν να ήθελαν να δείξουν στους Λιθουανούς ότι δεν πίστευαν πως μπορούσε η Λιέτουβος χωρίς αυτούς να τους δημιουργήσει πρόβλημα.

Έτσι, είχαμε την κλασσική εικόνα με τους πλέι μέικερ της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας να κάνουν το χειρότερό τους παιχνίδι απέναντι στη Σιένα στην Ιταλία. Το 31-16 του πρώτου δεκαλέπτου δεν άφηνε περιθώρια για ελπίδες στη Λιέτουβος, ενώ ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν απίστευτος με 28 ranking σε 21 λεπτά συμμετοχής και παρουσία σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Απ’ την άλλη, Γιασικεβίτσιους και Ελ-Αμίν είχαν μαζί 7 πόντους με 2/14 σουτ εντός παιδιάς και 10 λάθη! Η Λιέτουβος παίζει όλη τη χρονιά την επόμενη εβδομάδα απέναντι στη Σολέ, εναντίον της οποίας θέλει νίκη και διαφορά (είχε χάσει με 4 πόντους). Μετά θέλει νίκη και τη 10η αγωνιστική επί της Τσιμπόνα για να φτάσει τους Γάλλους, οι οποίοι ξέρουν ότι αν κερδίσουν την Τσιμπόνα την 9η αγωνιστική θα προκριθούν στο Top-16. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα 3 αυτά ματς.


Φενέρμπαχτσε-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ 100-70 (49-29)
Ούκιτς 17π. 4ασ., Κίνσεϊ 20π. 5ρ., Τουρκσάν 13π. 9ρ., Πεκέρ 11π. 4ρ. 3ασ. // Μπογκντάνοβιτς 23π. 4ρ., Ραντόσεβιτς 15π. 6ρ. 3ασ.
Περίπατος για τη Φενέρ που σκόρπισε την Τσιμπόνα με +30 χωρίς καν να δυσκολευτεί. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης και φάνηκε ξεκάθαρα από το 30-13 του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Τούρκους να παραμένουν στην κορυφή του ομίλου τους ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Μπογκντάνοβιτς και Ραντόσεβιτς διασώθηκαν ξανά από την Τσιμπόνα, η οποία δεν έχει αν επιδείξει τίποτε άλλο (ίσως τον Τσούμπτσιτς) τώρα που έφυγε και ο Ντέλας. Η Φενέρ δεν… το κούρασε, ξεκούρασε τον Τόμας, με τον Σπάχια να χρησιμοποιεί τους 11 άλλους από 9 ως 28 λεπτά και δείχνοντας ότι σταδιακά τους βάζει όλους στο ροτέισον (τελευταίος ο Πρέλτζιτς που στην αρχή της χρονιάς δεν έπαιζε καθόλου).

Πάντως, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον αυτός είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος φέτος μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ με το σύστημα του Σπάχια να του ταιριάζει γάντι. Ήταν και πάλι καταπληκτικός με 25 ranking σε 16 λεπτά κάνοντας ξεκάθαρα την καλύτερη χρονιά της καριέρας του ως τώρα (καλύτερη και από το 2007-08, αφού φέτος είναι σταθερά πολύ καλός και έχει κάνει όλα κι όλα 4 λάθη από την αρχή της Ευρωλίγκας)! Ο Ούκιτς κάνει 1 λάθος ανά 45,5 λεπτά συμμετοχής, που είναι η καλύτερη επίδοση στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *