Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Ανακοίνωση των διοργανωτών για τα επεισόδια

Ανακοίνωση των διοργανωτών για τα επεισόδια

 

Οι διοργανωτές του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 5ης αγωνιστικής. Στην ανακοίνωση μιλούν για τα επεισόδια, αλλά και για τις κινήσεις που είναι διατεθειμένη να πάρει η διοργανώτρια για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος στο εξής. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεκινήσαμε να οργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα με σκοπό να διασκεδάσουμε, να αθληθούμε και να το ευχαριστηθούμε. Δεν θα πω πολλά λόγια γιατί τα νεύρα μου αλλά κυρίως η απογοήτευση απ’ όσα είδα αυτήν την αγωνιστική δεν μου έχουνε περάσει και θα έλεγα πράγματα πιο σκληρά. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την συμπεριφορά ορισμένων ατόμων, συμπεριφορά που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πλέον. Το μόνο που θα δηλώσω είναι ότι το πρωτάθλημα που συμμετέχετε έχει κανόνες, τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και στις επαγγελματικές κατηγορίες και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τηρούμε. Δεν θα μιλήσω για τις άλλες ομάδες, θα πω μόνο ότι σαν Νικηφόρος έχουμε πει ότι όποιος διαμαρτύρεται στον διαιτητή ή έχει μη συμβατή συμπεριφορά δεν θα ξαναπαίζει και πιστεύω ότι όσες ομάδες έχουν παίξει μαζί μας θα το έχουν διαπιστώσει. Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου -και με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για τι γιορτές-τονίζω ότι οποιαδήποτε ομάδα δημιουργήσει αναστάτωση στον αγώνα, οποιαδήποτε ομάδα δεν θα συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του διαιτητή θα αποβάλλεται. ΤΕΛΟΣ. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το συνεχίσουμε αυτό. Το σταματάμε εδώ το πρωτάθλημα αν νομίζει ο καθένας ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει στο γήπεδο. Αν όλες οι ομάδες αντιδρούσαν έτσι τότε θα παίζαμε ξύλο σε κάθε αγώνα. Τέλος η ΑΝΟΧΗ. Μέχρι εδώ ήτανε. Όποια ομάδα δεν μπορεί να υπακούσει παρακαλώ να φύγει μόνη της.

ΥΓ: O κάθε διαιτητής που έρχεται δεν έχει προηγούμενα με καμία ομάδα, θα δεχτώ ότι μπορεί κάποιοι να μην είναι ικανοί αλλά αυτοί σφυρίζουν και είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβόμαστε.

Πέρα από τον διαιτητή πρέπει να σεβόμαστε και τις αντίπαλες ομάδες. Φίλοι είμαστε όλοι ,δεν μπορώ να κατανοήσω βρισιές, πετάγματα της μπάλας προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδος, δεν μπορώ να κατανοήσω να βρίζουνε τον διαιτητή, δεν μπορώ να κατανοήσω τόσα νεύρα πριν ακόμη ξεκινήσει ένα παιχνίδι.

Η επόμενη αγωνιστική θα είναι 8 και 9 /1/2011.Μέχρι τότε σκεφτείτε καλά αν θέλετε και αν μπορείτε να σεβαστείτε τους κανόνες.

Με ενέργειες σαν αυτές που γίνανε δυστυχώς δυσφημείται ο Σύλλογος και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Σκεφτείτε να κάναμε πράξη αυτό που σκεφτήκαμε στην αρχή, να μην είχαμε επίσημη διαιτησία και γραμματεία, τι θα γινόταν;»

Εμείς ως Age of Basketball, χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος, συμφωνούμε απόλυτα με όσα αναφέρει ο Νικηφόρος. Δεχτήκαμε να προβάλλουμε το πρωτάθλημα με τον όρο να κρατήσει ένα επίπεδο ήθους, το οποίο δέχεται πλήγμα ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι τέτοιο συνεχιστεί, εμείς θα αποχωρήσουμε (και ως ομάδα, αλλά και από την επικοινωνία) από το πρωτάθλημα. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον αθλητισμό δεν θα γίνονται δεκτές. Ο Νικηφόρος είναι διατεθειμένος να διαφυλάξει το επίπεδο του πρωταθλήματος κι εμείς στηρίζουμε απόλυτα αυτή την απόφαση, ακόμη κι αν σημαίνει ότι θα αποβληθούν ομάδες από το πρωτάθλημα.

Η 5η αγωνιστική σηματοδοτεί την πρώτη και τελευταία φορά που στο άρθρο των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε οτιδήποτε για παράπονα από τη διαιτησία και ο λόγος ήταν για να γίνουν κατανοητά τα όσα θα ακολουθούσαν στην ανακοίνωση. Ως χορηγός επικοινωνίας θα ζητήσουμε από τον Νικηφόρο να συμβουλέψει τους διαιτητές να μην ανέχονται παρόμοιες συμπεριφορές όπως αυτές που ζήσαμε το Σαββατοκύριακο και οι παίκτες που τις προκαλούν να αποβάλλονται αμέσως από τον αγώνα, ενώ εφόσον τέτοιες συμπεριφορές συνεχίζονται θα ζητήσουμε οι εν λόγω ομάδες να μηδενίζονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι (κάτι που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει και το Σάββατο), με τελική κατάληξη την αποβολή τους από το πρωτάθλημα. Μπήκαμε σε μια ερασιτεχνική λίγκα για να μαζευτούμε όσοι αγαπάμε το μπάσκετ και να περνάμε καλά. Όχι για να μαλώνουμε, όχι για να βριζόμαστε, όχι για να πάρει αυτή η γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού τον ολισθηρό δρόμο που παίρνει κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα.

Όσοι διαβάζετε καιρό το Age of Basketball ξέρετε πολύ καλά πόσο αυστηροί είμαστε σε θέματα επιπέδου και ήθους, αλλά και πώς αντιδρούμε στο θέμα της βίας στον αθλητισμό. Δεν γινόταν να προσεγγίσουμε διαφορετικά τη διοργάνωση αυτή και δεν θα το κάνουμε. Ελπίζουμε μετά τις γιορτές να επανέλθει στο πρωτάθλημα η ηρεμία και η ατμόσφαιρα γιορτής που είχε στην παρουσίαση και στις πρώτες αγωνιστικές.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *