Home / NCAA / Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος I

Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος I

Ο Τζέραρντ Άντερσον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Δεν έγινε ποτέ του ντραφτ όταν τελείωσε το κολέγιο, δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό στο NBA, ενώ ακόμη δεν έχει σκεφτεί να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Όμως, ο 23χρονος παίκτης έχει κάτι πολύ ξεχωριστό: ελατήρια στα πόδια!

Το κάρφωμα που έκανε σε αγώνα των «Τιτάνων» της μπασκετικής ομάδας του κολεγίου Σεντ Φούλερτον της Καλιφόρνια, όπου και έπαιζε, είναι από τα σπανιότερα στην ιστορία του μπάσκετ και παρότι έγινε σε αγώνα NCAA μπήκε κατευθείαν στο πάνθεον όλων των εποχών. Γιατί; Απλώς απολαύστε το και θα καταλάβετε αμέσως!

Αμέσως μετά το κάρφωμα ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με εκείνο το αδιανόητο του Βινς Κάρτερ, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό του Άντερσον δεν μπορεί να ξεπεράσει το κάρφωμα του Κάρτερ πάνω από τον Φρεντερίκ Βάις των 217 εκατοστών. Για τις απαραίτητες συγκρίσεις, δείτε και το κάρφωμα του Κάρτερ το 2000 πάνω από τον Βάις:

Ο καθένας ξεχωρίζει το αγαπημένο του, αλλά η ουσία είναι μία: το παλικάρι (ο Άντερσον) καρφώνει σαν τρελός. Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 3 λεπτά για να πειστεί και ο πλέον δύσκολος (αν δεν έχει πειστεί ακόμα). Το παρακάτω βίντεο με highlights του Άντερσον το αποδεικνύει εύγλωττα:

Ο Άντερσον φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στο Μεξικό, αλλά μετά από 3 ματς γύρισε στις Η.Π.Α. και τους Ρίνο Μπίγκχορνς (Reno Bighorns) στο D-League, ελπίζοντας να έχει στο μέλλον μια ευκαιρία (πού αλλού;) στο NBA. Και μιας και ο λόγος στο… NBA (προσπαθούσα από κάπου να πιαστώ όπως καταλάβατε), ο Μπλέικ Γκρίφιν έχει πλέον σοβαρό αντίπαλο για το κάρφωμα της χρονιάς, καθώς ο Τζ. Ρ. Σμιθ των Νάγκετς έκανε ένα απίστευτο κάρφωμα στο τέλος της πρώτης περιόδου εναντίον των Σπερς στις 16/12/2010. Απολαύστε το:

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *