Home / NCAA / Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα πιτσιρίκια στα γήπεδα των τουρνουά της AAU. Τώρα, αδέρφια στον τελικό του NCAA, ο ένας με τα χρώματα των North Carolina Tar Heels και ο άλλος με εκείνα των Villanova Wildcats. Η απίστευτη κοινή πορεία τους, που ξεκίνησε με ένα οικογενειακό δράμα, τη νύχτα της Δευτέρας θα βρει την κορύφωση που μόνο παραμύθια έχουν συνήθως, στη μεγαλύτερη μπασκετική σκηνή του πλανήτη!

Το καλοκαίρι του 2004 ο πατέρας του Κρις Τζένκινς γνωρίστηκε με τον πατέρα του Νέιτ Μπριτ ΙΙ στο πλαίσιο του τουρνουά AAU, όπου έπαιζαν και οι δύο πιτσιρικάδες. Ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος ήταν προπονητής και των δύο στο τουρνουά. Λίγο μετά, οι γονείς του Τζένκινς χώρισαν και η μητέρα του, Φελίσια, αποφάσισε να πάρει τον Κρις και τις δύο αδερφές του στη Βαλτιμόρη, για να ζήσουν με την αδερφή της. Παράλληλα, η Φελίσια, μετά από μία εγκυμοσύνη με επιπλοκές, γέννησε ένα κοριτσάκι, την Κόρι, η οποία, όμως, είχε πολλά προβλήματα υγείας. Η Φελίσια πέρασε μαζί της σχεδόν 11 μήνες στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς, μέχρι που η Κόρι πέθανε.

Οι γονείς του Κρις, στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί ο γιος τους από το οικογενειακό δράμα, μίλησαν με τους Μπριτς για να μένει ο Κρις μαζί τους το καλοκαίρι και να παίζει μπάσκετ στην ομάδα του Νέιτ Μπριτ του πρεσβύτερου. Έτσι, τα αγόρια, από 11 χρονών, άρχισαν να περνούν χρόνο μαζί τα καλοκαίρια στο Upper Marlboro, 60 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαλτιμόρη.

Η Φελίσια, πρώην στρατιωτικός και προπονήτρια μπάσκετ, έβλεπε ότι ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος, αστυνομικός στο επάγγελμα, είχε πολύ καλή επιρροή στην ανατροφή του γιου της με την πειθαρχία που επέβαλλε στο γήπεδο και με την επιμονή του στις σχολικές δραστηριότητες του παιδιού το καλοκαίρι. Το 2005 αναγκάστηκε να μεταφέρει την οικογένειά της στη Νότια Καρολίνα, όπου δέχτηκε τη θέση της προπονήτριας του κολεγίου του Μπένεντικτ. Επέτρεψε στον γιο της να πηγαίνει στο Μέριλαντ για να παίζει με τους DC Assault, την ομάδα που προπονούσε ο Μπριτ ο πρεσβύτερος και έπαιζε ο Νέιτ ΙΙ.

Τον επόμενο χειμώνα, η Φελίσια έμαθε από τους δασκάλους του ότι ο Κρις είχε πολλά προβλήματα στο σχολείο στη Νότια Καρολίνα, ότι έμπλεκε με τις λάθος παρέες και ότι έχανε το δρόμο του. Η ίδια ήταν αναγκασμένη να ταξιδεύει συνεχώς ως μέρος της δουλειάς της στην ομάδα του κολεγίου, οπότε φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να τον παρακολουθεί στενά, ώστε να τον κρατήσει μακριά από τις κακές παρέες. Τότε, πήρε μια απόφαση που ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να τη διανοηθεί: ζήτησε από τους Μπριτς να μείνει ο γιος της μαζί τους.

«Καταλάβετε ότι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Όμως, ήξερα ότι έπρεπε να την πάρω, για να σιγουρευτώ ότι θα έχει τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες», είπε. Ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος είπε ότι αυτός και η γυναίκα του δέχτηκαν πολύ γρήγορα: «Είπα, αν είσαι μητέρα, μπορώ να φανταστώ τι χρειάζεται να περνάς για να πας σε κάποιον και να του πεις να φροντίσει το γιο σου. Πώς μπορούσαμε να πούμε όχι; Εξάλλου, ο Κρις ήταν τόσο υπέροχο παιδί που το έκανε πολύ εύκολο για όλους μας. Ήταν τεράστια προσθήκη για την οικογένειά μας». Έτσι, το 2007 οι Μπριτς υιοθέτησαν επίσημα τον Κρις Τζένκινς.

«Ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά οι Μπριτς με δέχτηκαν. Όλη η οικογένεια με έκανε να νιώθω τόσο ευπρόσδεκτος και με υιοθέτησαν γι’ αυτό που είμαι και με ανέβασαν ως άνθρωπο και με έκαναν καλύτερο. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων. Ευχαριστώ το θεό κάθε μέρα», λέει ο Κρις.

«Χρειάστηκε να τον συνηθίσω λίγο, αλλά ο Κρις είναι υπέροχος άνθρωπος. Η προσωπικότητά του ταίριαξε αμέσως στην οικογένειά μας. Πλέον, είμαστε αδέρφια. Κοιτώντας πίσω, ήταν υπέροχο. Μου αρέσει πολύ που τον έχω κοντά μου και που είναι μέρος της οικογένειάς μου», λέει ο Νέιτ ΙΙ.

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη. Η Φελίσια έπαιρνε τηλέφωνα, έστελνε γράμματα, επισκεπτόταν τους Μπριτς, αλλά ο Κρις ήθελε να γυρίσει πίσω να μείνει με τη μητέρα του. Εκείνη, όμως, ήταν ανένδοτη: «Δεν θα γυρίσεις πίσω να γίνεις αυτό που γίνονται όλοι εδώ, ένας αστέρας της πόλης που δεν έκανε τίποτα με το ταλέντο του και το μυαλό του. Θα μείνεις εκεί που είσαι, θα φτιάξεις το σώμα σου, θα γίνεις σκληρός πνευματικά και θα δουλέψεις πολύ. Πρέπει να καταλάβεις τη γενική εικόνα, αυτό είναι το καλύτερο περιβάλλον για σένα».

Από τότε τα δυο παιδιά έχουν παράλληλες ζωές. Αμέσως αποδέχτηκαν ο ένας τον άλλο και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός τους έσπρωχνε συνεχώς στο να προσπαθούν για την τελειότητα. Ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ κέρδισε το «Gatorade Player of the year» στη 2η χρονιά τους στο Λύκειο, ο Κρις Τζένκινς στην 3η και την 4η! Πολύ γρήγορα, πριν καν τελειώσουν την τελευταία τους χρονιά στο Λύκειο, είχαν και οι δύο συμφωνήσει για το κολέγιο που θα πήγαιναν, με αθλητικές υποτροφίες αμφότεροι.

Τον Μάρτη του 2013 τα δυο αδέρφια είχαν ήδη συμφωνήσει με το κολέγιο που θα συνέχιζαν από τη σεζόν 2013-14, αλλά ακόμα φοιτούσαν στο Λύκειο. Το Villanova και το North Carolina συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφς, οι δυο τους έκατσαν στο ίδιο δωμάτιο για να δουν το παιχνίδι και… δεν μιλιόντουσαν: «Δεν μιλούσαν. Έκαναν trash-talking ο ένας στον άλλο με μηνύματα, ενώ ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Απίστευτο», είπε ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος, ως δείγμα του αθλητικού ανταγωνισμού ανάμεσα στα δυο παιδιά.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Κρις και ο Νέιτ ΙΙ είναι πια στην 3η τους χρονιά στο κολέγιο και αυτό το τουρνουά του NCAA επεφύλασσε κάτι μοναδικό για την οικογένεια. Οι Μπριτς πέρασαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κάνοντας ένα απίστευτο ταξίδι με αεροπλάνα και πάνω από 1000 χιλιόμετρα οδήγησης, από τη Φιλαδέλφεια, όπου έπαιζε ο Νέιτ ΙΙ, στο Λούιβιλ, όπου έπαιζε ο Κρις, για να δουν και τους δυο γιους τους να παίζουν. «Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε ματς. Δεν γινόταν. Ευτυχώς, ήμασταν αρκετά τυχεροί να μην συμβεί κάτι στο δρόμο και να προλάβουμε όλα τα παιχνίδια», είπε ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος.

Δεν ήταν και εύκολο ταξίδι. Για να το καταφέρουν οι Μπριτς πέταξαν στις 24 Μαρτίου από την Ουάσινγκτον στη Σάρλοτ, όπου η κόρη τους, Νατάλια, παίζει μπάσκετ στο Κολέγιο Belmont Abbey. Από εκεί, οι 3 τους πέταξαν στο Λούιβιλ για να δουν τη νίκη του Villanova απέναντι στο Miami με 92-69 στις 24/3. Στις 4 το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος γύρισε στο Μέριλαντ για να τσεκάρει τον σκύλο της οικογένειας. Η γυναίκα του και η κόρη του έφτασαν με άλλη πτήση την ίδια μέρα. Στη συνέχεια οδήγησαν ως τη Φιλαδέλφεια για να δουν τους Tar Heels να κερδίζουν την Indiana με 101-86. Το πρωί της 26ης Μαρτίου οδηγησαν 10 ώρες στο Λούιβιλ για να δουν το ματς του Villanova με το Kansas και την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Και σηκώθηκαν το ξημέρωμα της Κυριακής για να οδηγήσουν πίσω στη Φιλαδέλφεια να δουν το παιχνίδι του Μπριττ ΙΙ κόντρα στο Notre Dame.

«Ήταν απλώς κάτι που έπρεπε να κάνουμε για να δούμε τους γιους μας. Δεν το σκεφτόμαστε ότι το κάνουμε όσο το κάνουμε. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι τίποτα για εμάς»
, είπε ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος.

Αργότερα την Κυριακή, ο Κρις Τζένκινς, χωρίς να το πει στον αδερφό του, πέταξε στη Φιλαδέλφεια για να δει κι αυτός την προσπάθεια του Νέιτ στα προημιτελικά, καθισμένος μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια πίσω από τον πάγκο του North Carolina.

Μετά ήρθε το φάιναλ φορ. Και οι δύο κέρδισαν στα ημιτελικά. Το Villanova διέσυρε το Oklahoma με 95-51 με τον Κρις Τζένκινς να έχει 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα σε 32 λεπτά, με 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 2/2 βολές. Το North Carolina κέρδισε με 83-66 το Syracuse με τον Νέιτ Μπριτ ΙΙ να παίζει 9 λεπτά έχοντας 2 ριμπάουντ με 0/2 τρίποντα. Τη νύχτα της Δευτέρας τα δυο αδέρφια θα παίξουν για πρώτη φορά αντίπαλοι και, μάλιστα, στον τελικό του NCAA.

Κρις και Νέιτ ΙΙ λένε συνεχώς ότι όποιος κερδίσει θα μπορεί για μια ζωή να κοροϊδεύει τον άλλο. Οι γονείς τους και η αδερφή τους είναι πολύ πιο ήρεμοι σε αυτή την… ενδοοικογενειακή κόντρα, όπως λέει ο Νέιτ Μπριτ ο πρεσβύτερος: «Κοίτα, είναι απλώς ένα παιχνίδι, πλέον έχουν αλλάξει εντελώς για την υπόλοιπη ζωή τους, γιατί πια είναι αδέρφια. Όχι βιολογικά, αλλά είναι αδέρφια. Μεγάλωσαν μαζί, πιστεύουν στα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, στηρίζουν ο ένας τον άλλο, πάντα το έκαναν. Οπότε καταλαβαίνουν, ξέρουν. Σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη καζούρα απ’ τον έναν στον άλλο και μεγάλη κόντρα ως το ματς, αλλά εμείς, όποιο αποτέλεσμα κι αν υπάρξει κερδίζουμε».

About nikolask11

Check Also

Χαμένο ήδη το 99% των brackets του NCAA!

Ξεκίνησε το March Madness στο κολεγιακό μπάσκετ των Η.Π.Α. και δεν χρειάστηκε πολύ για να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *