Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Γκόρντον; «Παρών»!

Γκόρντον; «Παρών»!

Πανστρατιά ετοιμάζουν οι Άγγλοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με τη FIBA στις 12-13 Μαρτίου να ανακοινώνει από τη Λιόν αν η εθνική ομάδα μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθεί αυτόματα στους ομίλους του Ολυμπιακού τουρνουά του 2012, στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός.

Σε αντίθετη περίπτωση (αν η FIBA πει όχι στην αυτόματη συμμετοχή στους Αγώνες) η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να παλέψει για την πρόκρισή της πρώτα μέσα από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011 και μετά, αν δεν τα καταφέρει εκεί, μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά. Βέβαια, για να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά θα πρέπει να έχει πάει αρκετά (έως πολύ) καλά στο Ευρωμπάσκετ του 2011.

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζουν αρχικά οι δύο πρώτες ομάδες του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ (31/8-18/9). Οι Βρετανοί ξέρουν ότι κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, οπότε προσπαθούν να πείσουν όλους τους αστέρες του να συμμετέχουν για να… πειστεί η FIBA να πάρουν απευθείας το εισιτήριο.

Τελευταίος που… ανέβηκε στο πλοίο είναι ο Μπεν Γκόρντον, ο οποίος πόζαρε με τη φανέλα της χώρας του και ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών και στο Ευρωμπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Μίλησα με τον Λούολ (σ.σ. Ντενγκ) και είμαστε και οι δύο πολύ θετικοί στο να παίξουμε τα δύο επόμενα χρόνια για τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτι που με έχει ενθουσιάσει», είπε ο Μπεν Γκόρντον στο BBC.

Όπως ακριβώς ήθελε η Μεγάλη Βρετανία, η ανακοίνωση του Γκόρντον δεν πέρασε απαρατήρητη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι καλύτεροι Βρετανοί παίκτες θέλουν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Η παρουσία τους θα δώσει στην ομάδα ώθηση και θα τους κάνει πολύ ανταγωνιστικούς, στην περίπτωση που τους δώσουμε μια θέση στους Αγώνες του 2012», είπε ο γενικός γραμματέας της FIBA (και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής), Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Λούολ Ντενγκ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει για την εθνική, αφού ξεκίνησε το 2008 (είχε παίξει και στην U16 και την U19 της χώρας) βοηθώντας την Βρετανία στην προσπάθειά της να προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Το 2009 ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός τουρνουά στην Πολωνία, αλλά το καλοκαίρι του 2010 ήταν και πάλι στην εθνική και τη βοήθησε να προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ του 2011 (ως πρώτη, μάλιστα από το γκρουπ της).

Πλέον, οι Βρετανοί κάνουν πολύ υψηλά όνειρα, καθώς αυτή τη στιγμή βλέπουν την ψαλίδα με τις καλές χώρες να κλείνει. Ποπς Μένσα-Μπόνσου, Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ και Τζολ Φρίλαντ είναι σίγουρο ότι θα πλαισιώσουν τους Γκόρντον και Ντενγκ, δημιουργώντας μια αρκετά δυνατή ομάδα. Υπάρχει και ο έμπειρος Σάλιβαν με θητεία στην Ισπανία, ο νεαρός Κίρον Ατσάρα, ο βετεράνος Άντριου Μπετς αν πειστεί, ενώ 5 παίκτες της περσινής ομάδας παίζουν σε αμερικάνικα κολέγια και δύο ακόμα έχουν θητεία στην ACB, με τον πολύπειρο σκόρερ Νέιτ Ρέινκινγκ (με σημαντική καριέρα στο Βέλγιο) να έχει θέσει ως στόχο του τους Ολυμπιακούς του 2012 για να αποσυρθεί μετά, παρότι είναι ήδη 37 ετών.

Καθόλου άσχημα, όπως βλέπετε. Αν οι Βρετανοί παραταχθούν πλήρεις θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για τον καθένα στο τουρνουά. Οι ίδιοι ονειρεύονται μετάλλιο και τη… «Γέννηση του Βρετανικού Μπάσκετ» μετά από ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Ο Μπεν Γκόρντον μιλάει για επιτυχία: «Εγώ θα φέρω άλλη μία επιθετική επιλογή για την ομάδα και θα ξαλαφρώσω τους συμπαίκτες μου με τις επιθετικές μου δυνατότητες και το ταλέντο μου στο να φτιάχνω παιχνίδι. Είναι κρίσιμο να έχουμε παίκτες από το NBA στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς του 2012. Όσο περισσότεροι παίκτες μας έχουν εμπειρία από υψηλό επίπεδο, τόσο μεγαλύτερες θα είναι πιθανότητες επιτυχίας που θα έχουμε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίξω για τη χώρα μου μπροστά στην οικογένειά μου στο Λονδίνο».

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *