Home / Α1 / Τα αφεντικά τρελάθηκαν!

Τα αφεντικά τρελάθηκαν!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2007

Αποφασισμένοι να… τρελάνουν κόσμο και να κάνουν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει είναι φέτος… δύο ζευγάρια αδέρφια. Ο λόγος φυσικά για τα αδέρφια Γιαννακόπουλους και Αγγελόπουλους που επιδίδονται σε μια σκυταλοδρομία μετεγγραφών, με στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία, και να δουν την αγαπημένη τους ομάδα στην κορυφή στο τέλος της χρονιάς.

Το Age of Basketball σας είχε προειδοποιήσει ότι τα αγαπημένα 90s επανέρχονται, αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες δεν έχει προηγούμενο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ας δούμε το χρονικό της… τρέλας!

Οι αρχικοί προγραμματισμένοι στόχοι των δύο ομάδων ήταν σαφείς και σημαντικοί. Τον Σπανούλη περίμενε ο Παναθηναϊκός· έναν καλό Αμερικάνο, που βρήκε στο πρόσωπο του Κίντελ Γουντς, ήθελε ο Ολυμπιακός. Αλλά, στην πορεία, άρχισε η σύγκρουση. Και αιτία για αυτό ήταν ο Στράτος Περπέρογλου

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκδηλώσει πρώτοι ενδιαφέρον, αλλά οι «πράσινοι» έπραξαν έξυπνα και τον πήραν στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός για να… τιμωρήσει τον Πανιώνιο, του πήρε τον (πολύτιμο για τους Νεοσμυρνιώτες) Καυκή. Ο Παναθηναϊκός, για να τον… παρηγορήσει, αφού εντωμεταξύ είχε υπογράψει και τον Ουίνστον, του έδωσε δανεικούς Ξανθόπουλο και Σάκοτα.

Ο Αγγελόπουλος, αφού είχε υποστεί μια πρώτη ήττα με τον Περπέρογλου, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση που θα «πονέσει» τόσο τα αφεντικά του Παναθηναϊκού, όσο και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Έτσι, αποφάσισε να πληρώσει το μπάι-άουτ του Τεόντοσιτς στη Ζελέζνικ και να τον φέρει στο λιμάνι, την ώρα που ο προπονητής των «πρασίνων», και συμπατριώτης του, τον είχε δεδομένο για του χρόνου. Ελληνικό ταλέντο ο ένας; Μεγάλο ταλέντο από τη Σερβία ο άλλος…

Κάπου στο ενδιάμεσο, και ενώ ο Γκέρσον είχε αποφασίσει να συνεχίσει χωρίς τον Άντρια Ζίζιτς, ο Ομπράντοβιτς είδε στον Κροάτη σέντερ τον παίκτη που ήθελε για να συμπληρώσει τη φροντ-λάιν του και τον πήρε μαζί του στο ΟΑΚΑ. Αυτό στενοχώρησε αρκετούς στο αντίπαλο στρατόπεδο, όπου γνώριζαν ότι ο κοινοτικός σέντερ είναι από τους καλύτερους ρολίστες ψηλούς στην Ευρώπη. Οπότε, η απάντηση ήρθε με τον επαναπατρισμό του θηριώδη Ιάκωβου Τσακαλίδη. Κάτι η αστάθεια του Σχορτσιανίτη, κάτι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Ρόμπερτς, και να τα ευρώ στα πόδια του «Τζέικ» που δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει την νέα του ομάδα να πάρει ξανά το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, όσοι νόμιζαν ότι κάπου εκεί, οι μετεγγραφές είχαν ολοκληρωθεί, ήρθαν οι… μεγάλες βόμβες. Ο διακαής πόθος των «ερυθρολεύκων» όλο το καλοκαίρι, που άκουγε στο όνομα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, γλυκάθηκε από τους Γιαννακόπουλους και φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι. Οι πράσινοι οπαδοί βρέθηκαν σε ντελίριο, οι κόκκινοι απογοητεύτηκαν, και ο (καλός) Γκριρ δεν ήταν αρκετός για να τους αλλάξει την πικρή γεύση, και όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έβγαινε νικητής από την άτυπη καλοκαιρινή «μάχη».

Όμως, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Πικραμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, άπλωσε «χρυσάφι» στα πόδια του Κρις Ουέμπερ, του έδειξε ένα συμβόλαιο με τόσα μηδενικά που μάλλον δεν μπορεί να βρει φέτος στο NBA, και τον έβαλε σε βαθιές σκέψεις…

Ο Ουέμπερ, δεν είναι τελειωμένος, κάθε άλλο μάλιστα. Πέρυσι είχε διψήφιο αριθμό πόντων μέσο όρο και γύρω στα 7 ριμπάουντ. Αρκετές ομάδες θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους, αλλά, μιας και δεν είναι «χθεσινός» δεν είναι εύκολο να τον ικανοποιήσουν οικονομικά. Αν έρθει στην Ελλάδα, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μετεγγραφή όλων των εποχών στην Ευρώπη, μαζί με τον Ντομινίκ.

Σημασία για εμάς δεν έχει τόσο αν υπογράψει τελικά ο μεγάλος Κρις, αλλά το ότι κάθε όνομα που έμενε ελεύθερο φέτος στην Ευρώπη ή στο NBA, κάθε όνομα που υπήρχε η υποψία ότι μπορεί να πάρει μετεγγραφή στην Ευρώπη ή στο NBA (με λίγες εξαιρέσεις), ακουγόταν ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Από τον Ουέμπερ και τον Κιριλένκο, μέχρι τον Γιασικεβίτσιους και τον Σπανούλη, τον Μπελ και τον Γκριρ. Το οικονομικό «παζάρι» που στήθηκε δεν έχει μόνο στόχο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία. Τα δύο ελληνικά «μεγαθήρια» έχουν δυναμώσει αφάνταστα και προβάλλουν σαν πρώτα φαβορί για την κορυφή της Ευρώπης.

Και οι υπόλοιποι Έλληνες μπασκετόφιλοι, που είμαστε απαλλαγμένοι από τα σύνδρομα φανατικού οπαδισμού, απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει και μας φέρνει στο επίκεντρο της «γηραιάς ηπείρου». Όποιο και από τα… τρελαμένα ζευγάρια αδέρφια και αν νιώσει ότι βγήκε κερδισμένο, εμάς δεν μας πειράζει. Κερδισμένο φέτος είναι το ελληνικό μπάσκετ…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *