Home / Α1 / Κατάρα οι μεν, μαντάρα οι δε

Κατάρα οι μεν, μαντάρα οι δε

Δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2007

– Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό από πέρσι δεν έχει προηγούμενο κι ελπίζω να μην έχει ούτε… επόμενο (στους «ερυθρολεύκους» ή σε άλλη ομάδα). Οι τραυματισμοί πλέον είναι τόσοι πολλοί που πιο λογικό είναι να μετρήσει κάποιος αυτούς που δεν έχουν χτυπήσει, παρά όσους βγήκαν κάποια στιγμή νοκ άουτ. Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ο 4ος αυτή τη στιγμή παίκτης που μπαίνει στα πιτς και μάλιστα με έναν πολύ πονηρό τραυματισμό, πελματιαία απονεύρωση. Είχαν προηγηθεί οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ρενάλντας Σεϊμπούτις και Παναγιώτης Καυκής. Αν σε αυτούς υπολογίσει κάποιος και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος παραμένει εκτός (άλλη περίπτωση, αλλά δεν παύει να είναι απουσία), τότε μαζεύεται μία πεντάδα (μέχρι και… οι θέσεις ταιριάζουν!) τραυματιών.

Κι αν ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ξόρκισε τα δικά του φαντάσματα, ο μπασκετικός ψάχνει τρόπο να λυτρωθεί από την κατάρα που τον κυνηγάει εδώ και 1,5 χρόνο. Μια χρονιά χαμένη η περσινή για τους φιλάθλους (αλλά και τον ίδιο τον παίκτη) με τη μεγαλύτερη μετεγγραφή στην Ευρώπη (Άρβιντας Ματσιγιάουσκας) ουσιαστικά να μην παίζει και τους Στακ, Σχορτσιανίτη, Ζίζιτς, Χαρίση, Άκερ, Πεν, Ντόμερκαντ, Μπάρλο, να μένουν κατά διαστήματα εκτός.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχει υπεύθυνος στο λιμάνι για (κάποιους από) αυτούς τους τραυματισμούς, αλλά αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, μάλλον προς τα εκεί θα πάει το πράγμα.

Οι οιωνοί είναι πολύ χειρότεροι φέτος, αφού η σεζόν δεν έχει καν ξεκινήσει και ήδη 6 παίκτες έχουν τραυματιστεί (οι 5 και ο Παπαμακάριος). Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσουν όλα αυτά και από τον Δεκέμβρη και μετά ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης και υγιής. Όπως και ο Παναθηναϊκός. Γιατί δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θέλω ελληνική παρέλαση στη Μαδρίτη τον Μάιο και τελικούς πρωταθλήματος που θα καθηλώσουν όλη την Ευρώπη (κι εμάς μαζί). Γιατί οι «αιώνιοι» έχουν τα δύο καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη φέτος (μαζί με την ΤΣΣΚΑ).

– Εν τω μεταξύ, ο Ζιντρούνας Ιγκλάουσκας έκανε τις συνήθεις οκτωβριανές προγραμματικές δηλώσεις ελπίδας για το λιθουανικό έθνος. «Ο φίλος μου ο Σάρας με παρακαλούσε τόσα χρόνια. Μπορεί να παίξω με την εθνική το 2008. Δεν ξέρω ακόμη, ρωτήστε με την άνοιξη. Πάντως είναι πιθανό». Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ο Ιγκλάουσκας είχε γίνει η αφορμή να παρατήσει την εθνική Λιθουανίας ο Άρβιντας Σαμπόνις. Ο Σάμπας τον είχε καλέσει να παίξουν μαζί, ο Ιγκλάουσκας είχε πει ότι τον πονάει ο… αποτέτοιος του και ο Σαμπόνις είχε δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν ένας 20χρονος (τότε) να αγνοεί την εθνική και να περιμένουν από αυτόν να τους σώζει κάθε καλοκαίρι, συμπληρώνοντας ότι θα ξαναπαίξει μόνο αν παίξει κι ο Ιγκλάουσκας. Ούτε από αυτό είχε ιδρώσει το αυτί του Ζιντρούνας και πραγματικά δεν βρίσκω για ποιο λόγο να ίδρωσε τώρα…

– Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Γλυνιαδάκη. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος διαφώνησε με τον Νικόλα Οικονόμου, επειδή ο Έλληνας φόργουορντ απαιτούσε εγγυήσεις ότι θα πληρώνονται όλοι οι παίκτες στην ώρα τους. Ο Οικονόμου είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, έχοντας συμβιβαστεί στο ύψος του συμβολαίου, στο μέγεθος της προκαταβολής και στις εγγυήσεις που θα έπαιρνε για τα λεφτά του. Όμως ζήτησε το απίστευτα παράλογο να πληρώνονται όλοι οι παίκτες στην ώρα τους. Κάτσε ρε φίλε! Πού πάς; Τι ζητάς; Ζήτα καλύτερα να πάρουμε πίσω την Πόλη…

Γυρνώντας στην πρόταση Γλυνιαδάκη μπορώ να βρω μόνο έναν τρόπο ο Ανδρέας να τη δεχτεί. Είναι γεγονός ότι εκείνη της Κιέβ είναι… απείρως μεγαλύτερη. Άρα, μόνο αν φοβηθεί πως πηγαίνοντας φέτος στην Ευρώπη (μετά από 2 χρόνια αγωνιστικής απραξίας ουσιαστικά) θα «καεί» το ευρωπαϊκό χαρτί, θα υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Αλλιώς δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο. Και μέσα σε όλα αυτά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ νιώθει πάλι ότι τον έπιασαν κορόιδο… Και είναι κρίμα για μια ομάδα με την ιστορία του «δικεφάλου».

– Εντύπωση, τέλος, μου έκανε που καμία ομάδα της Α1 δεν… καταδέχτηκε να κάνει πρόταση στον Νέστορα Κόμματο. Ο Κόμματος είχε 13.3 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 1.1 κλέψιμο, 57% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα σε 25 αγώνες με την ΑΕΚ πέρσι. Καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πρόβλημα στο «3»; Όλες έχουν 2 καλύτερα τριάρια από τον Νέστορα; Θέλετε να αρχίσουμε να τις μετράμε; Εκτός από τους 2 (τους γνωστούς…), ποιος από τους άλλους 12 έχει την πολυτέλεια να μην ασχοληθεί καθόλου με έναν παίκτη σαν τον Κόμματο; Και μην ακούσω τη δικαιολογία ότι «ο Κόμματος δεν είναι καλό παιδί», γιατί, πρώτον, έχουμε πήξει στα καλόπαιδα στην Α1 μάλλον και, δεύτερον, δεν τους ζήτησε κανείς να τον πιάσουν γκόμενο.

Υ.Γ.: Ο διαγωνισμός Euroleague του Age of Basketball “τρέχει”. Δηλώστε συμμετοχή τώρα! Πληροφορίες στο link πάνω-δεξιά στη σελίδα μας.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *