Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / 5 συνεχόμενες νίκες οι Ρούκουνες, ξανά ροζ φύλλο το Sport Coffee!

5 συνεχόμενες νίκες οι Ρούκουνες, ξανά ροζ φύλλο το Sport Coffee!

Αρκετές ανακατατάξεις είχε η 9η αγωνιστική, με τους Santa Barbara Rockets να κερδίζουν την Αττική με 65-51 για να σπρώξουν το πρωτάθλημα σε τετραπλή ισοβαθμία στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο ματς υπήρχε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη. Το Sport Coffee κέρδισε πάλι, αυτή τη φορά 68-55 τον Νικηφόρο, και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, πλησιάζοντας στην οκτάδα και τα πλέι οφς.

Οι πρωτοπόροι και αήττητοι Nothing But Net παρέμειναν ακριβώς αυτό: πρωτοπόροι και αήττητοι, αφού κέρδισαν με 53-33 την Τιρινίνι. Τέλος, οι Ρούκουνες επικράτησαν με 61-54 των εBEERων, στο πιο κλειστό ντέρμπι της αγωνιστικής και έκαναν την 5η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Στην αγωνιστική ξεχώρισε ο διαιτητής (ο ίδιος σε όλα τα ματς), που μάλλον βρήκε το… κουμπί όλων των ομάδων, καθώς καμία δεν γκρινιάζει όπως τις άλλες εβδομάδες! Ο αγώνας Spyzz-Off Balance αναβλήθηκε, ενώ η ΑΕΠΕ είχε ρεπό.

Οι Nothing But Net κέρδισαν την Τιρινίνι με 53-33 σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις πολλές απουσίες και από τις δύο πλευρές. Οι Nothing But Net προηγήθηκαν από την αρχή ως το τέλος του ματς, ουσιαστικά κάνοντας τη διαφορά στον αγώνα στη 2η περίοδο. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 9-5 για τους Nothing But Net με σκληρές και καλές άμυνες και από τις δύο πλευρές. Όμως, στο δεύτερο η κατάσταση ήταν διαφορετική, οι νικητές είχαν επιμέρους σκορ 20-6 με τους Παναγιωτόπουλο και Κωνσταντίνου να συνδέονται συνεχώς με το καλάθι, για να προηγηθούν με 29-11.

 

Η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την Τιρινίνι να δείχνει σημεία ζωής και να επιστρέφει ρίχνοντας τη διαφορά στο μισό (στους 10 πόντους), αλλά οι Nothing But Net δεν την άφησαν να αναπτύξει ελπίδες για νίκη. Η διαφορά ανέβηκε πάλι πάνω από τους 15 πόντους στην 4η περίοδο και έμεινε εκεί ως το τέλος του αγώνα.

Για τους νικητές ο Κωνσταντίνου είχε 21 πόντους, ενώ ο Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε 11 και ο Μπαμπάκος 9. Από την Τιρινίνι ο Κουσούλης είχε 12 πόντους παλεύοντας με αλλεπάλληλα νταμπλ-τιμ σε όλο τον αγώνα, ενώ ο Ασημακόπουλος πρόσθεσε 10.

Πήρε φόρα και δεν… σταματά το Sport Coffee, αφού έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη (68-55) νίκη του για να ξεκολλήσει για τα καλά από τον πάτο της βαθμολογίας και, πλέον, να βρίσκεται μία νίκη πίσω από την οκτάδα. Ο Νικηφόρος πάλεψε, μπήκε καλά στο ματς, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους νικητές εξ ολοκλήρου.

Ο Νικηφόρος κέρδιζε με 16-21 στο πρώτο δεκάλεπτο, παίζοντας ωραίο μπάσκετ με τον Γράψα να μην έχει πρόβλημα να τελειώνει φάσεις στο καλάθι. Στη δεύτερη περίοδο το Sport Coffee ισορρόπησε το ματς, με τον Αποσκίτη να αρχίζει να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, αλλά στο ημίχρονο ο Νικηφόρος ήταν μπροστά με 30-34.

 

Η κατάσταση άλλαξε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Αποσκίτης έβαλε 12 από τους 21 πόντους του και το Sport Coffee να παίρνει σκορ και από τους 8 παίκτες που είχε στη σύνθεσή του. Το ματς τούμπαρε ήδη από την 3η περίοδο, με τους νικητές να προσπερνούν με επιμέρους 22-12 για το 52-46, ενώ στο 4ο δεκάλεπτο ο Νικηφόρος δεν μπόρεσε να πλησιάσει, αλλά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους για το τελικό 68-55 του Sport Coffee.

Για τους νικητές ο Αποσκίτης είχε 21 πόντους, ο Κώνστας 14 και ο Μανώλης 12. Από τον Νικηφόρο ο Γράψας είχε 20 πόντους σε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, ο Τσαλίκης πρόσθεσε 1 και ο Πασαβάκης 9.

Οι Ρούνουκες κέρδισαν τους εBEERους με 61-54 σε έναν αγώνα που ήταν κλειστός σε όλη τη διάρκειά του και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Οι εBEERοι προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 14-16, ενώ μέχρι το ημίχρονο το ματς ήταν οριακό με τους Ρούκουνες να κερδίζουν 29-28 στην ανάπαυλα.

 

Μόλις τρεις παίκτες είχαν σκοράρει ως τότε για τους Ρούκουνες, με τους Θεοδωρόπουλος, Βοιδηλο και Καλτσή να πετυχαίνουν και τους 29 πόντους της ομάδας τους. Δεν άλλαξε και πολύ η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο όσον αφορά το σκοράρισμα, αλλά άλλοι δύο παίκτες μπήκαν στην εξίσωση και αυτό βοήθησε τους Ρούκουνες να κρατήσουν οριακά τον έλεγχο του αγώνα στην 3η περίοδο (40-37) και να μπορέσουν με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν το φινάλε για να κερδίσουν χωρίς… δράματα.

Από τους Ρούκουνες ο Καλτσής είχε 20 πόντους, ο Θοδωρόπουλος 16 και ο Βοιδηλος 15, ενώ από τους εBEERους ο Χριστοδουλάκης είχε 18 πόντους και οι Αντωνιάδης, Κανελλίδης από 9.

Οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν την Αττική με 65-51, μετά από ένα εκπληκτικό 4ο δεκάλεπτο φέρνοντας έτσι 4 ομάδες στα ίσα στον βαθμολογικό πίνακα. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την ένσταση της Αττικής για αντικανονική συμμετοχή παίκτη των Santa Barbara Rockets (Δημητρίου), μιας και έχει ενεργό δελτίο σε ομάδα της ΕΣΚΑ. Η ένσταση θα συζητηθεί από τους διοργανωτές μέσα στην εβδομάδα για να παρθεί απόφαση για το θέμα.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως την 4η περίοδο, με την Αττική να κερδίζει φάουλ και να έχει 82% στις βολές, έναντι 31% της αντιπάλου της. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Santa Barbara Rockets προηγήθηκαν με 14-11 έχοντας τον Πέτρου σε μεγάλη μέρα (12 στο πρώτο μέρος, 25 συνολικά). Μικρή διαφορά αλλά υπέρ των νικητών χώριζε τις δύο ομάδες και στο ημίχρονο, με το σκορ να είναι στο 28-23.

Η Αττική αντεπιτέθηκε στην 3η περίοδο, μείωσε σε 40-38 παρά την πολύ καλή παρουσία του Δημητρίου και στην 4η περίοδο αναμενόταν σκληρό ντέρμπι. Όμως, στο 4ο δεκάλεπτο, ο Πέτρου σκόραρε από παντού, την ώρα που οι Ζαχαρογιάννης και Αναγνωστόπουλος δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς με νωρίτερα, για να κάνουν οι νικητές σχεδόν νταμπλ σκορ με 25-13 για να έρθει η τελική διαφορά των 14 πόντων.

Για τους Santa Barbara Rockets ο Πέτρου είχε 25 πόντους, ο Δημητρίου 15 και ο Χριστόπουλος 8. Από την Αττική ο Τρικαλιώτης είχε 15 πόντους, ο Αναγνωστόπουλος 12 και ο Ζαχαρογιάννης 10.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές της 9ης αγωνιστικής:

SANTA BARBARA ROCKETS – ΑΤΤΙΚΗ 65-51

Santa Barbara Rockets: Μιχαηλίδης Μ., Πέτρου Σπ. 25, Μακρής Σ. 3, Καλομπράτσος Χ. 1, Καλομπράτσος Α., Καναρίδης Γ. 2, Χριστόπουλος Α. 8, Τοσουνίδης Χ. 6, Γεωργαντής Α. 5, Δημητρίου Α. 15, Σταμάτης Α.

Αττική: Χαλκιόπουλος, Γαλάνης 3, Κόντος 5, Τρικαλιώτης 15, Αντωνάκης, Κορμάς, Ζαχαρογιάννης 10, Κρητικός, Μιραχτσής 6, Αναγνωστόπουλος 12.

NOTHING BUT NET – ΤΙΡΙΝΙΝΙ 53-33

Nothing But Net: Ζήσης Γ., Κωνσταντίνου Α. 21, Ζήσης Δ. 6, Παναγιωτόπουλος Κ. 11, Ουζουνίδης Θ. 6, Μπαμπάκος Κ. 9.

Τιρινίνι: Αντωνόπουλος Α. 5, Οικονομόπουλος Κ., Δημόπουλος Β., Κουσούλης Α. 12, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β. 2, Ασημακόπουλος Π. 10, Γαλανόπουλος Γ. 4.

SPORT COFFEE – ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 68-55

Sport Coffee: Ματσούκας Γ. 5, Μπικάκης Ν. 2, Μανώλης Γ. 12, Κώνστας Κ. 14, Δούλος Δ. 4, Αποσκίτης Χ. 21, Παπασινός Α. 6, Κουβεδάκης Γ. 4.

Νικηφόρος: Στρατής Φ. 6, Τσαλίκης Γ. 11, Μπλόντζος Γ. 7, Γιαννίτσης Δ. 2, Πασαβάκης Θ. 9, Γράψας Α. 20, Κακολύρης Τ.

ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ – εBEERοι 61-54

Ρούκουνες: Γκότσης Γ., Θεοδωρόπουλος Κ. 16, Βοιδηλος Π. 15, Τσερπές Η. Χριστοδουλόπουλος Μ. 7, Μενεξιάδης Σ. 3, Νικολόπουλος Σ., Μαργαρίτης Α., Πανόπουλος Α., Καλτσής Θ. 20, Λιανάκης Γ.

εBEERοι: Κανελλίδης Π. 9, Χαντόπουλος Θ. 6, Ζώτος Χρ. 8, Χριστοδουλάκης Β. 18, Ζώτος Π. 4, Αντωνιάδης Π. 9, Ρήγας Χρ., Σταθόπουλος Κ.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *