Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Πάτησε γκάζι στο τέλος!

Πάτησε γκάζι στο τέλος!

Σε ένα ματς που ο Σπάχια κινδύνευσε με… εμφράγματα, η Φενέρμπαχτσε έδειξε και πάλι ότι φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, καθώς μόλις βρέθηκε πίσω με 4 πόντους στην 3η περίοδο μπόρεσε και ανέτρεψε το ματς με τη Ζαλγκίρις, προηγήθηκε με +10 και κέρδισε τελικά με 80-72. Έτσι, η τουρκική ομάδα προελαύνει αήττητη στον όμιλο του Ολυμπιακού με 3-0 και, αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν στην Ισπανία τη Βαλένθια, ουσιαστικά έχουν περάσει στα προημιτελικά από την 4η αγωνιστική.

 
Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-72 (41-41)
Σαβάς 15π. 5ρ. 3ασ., Τουρκσάν 13π. 14ρ. 3ασ. 2κλ, Πρέλντζιτς 13π. 4ρ. 3ασ. 7κ.φ., Ούκιτς 12π. 4ασ. // Τσάπιν 12π, Κόλινς 14, Γιανκούνας 14π. 6ρ., Ντελινινκάιτις 10
Η Φενέρ κέρδισε τη Ζαλγκίρις μετά από σκληρή μάχη για να πάει στο 3-0 στον όμιλο και να συνεχίσει να είναι το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τους Τούρκους να είναι θεαματικοί μετά το 49-53 και να δείχνουν πόσο καλή ομάδα είναι. Η Ζαλγκίρις πούλησε ξανά ακριβά το τομάρι της, πάλεψε, αλλά στο τέλος της έλειψε η διάρκεια που έχει μια ομάδα ανώτερου επιπέδου και κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Λογικό, αφού ο Ζούρος προσπαθεί ακόμα να περάσει τη φιλοσοφία του και οι παίκτες του δεν έχουν αφομοιώσει 100% όσα θέλει από αυτούς. Πάντως, οι Λιθουανοί μπήκαν με 3-11 στο ματς και μετά με 7-17 για να ακολουθήσει ένα 11-0 της Φενέρ που έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι περνώντας από το 22-19 του δεκαλέπτου, το 31-28 στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά και το 37-31 των Τούρκων που έγινε 41-41 στο ημίχρονο.

Ο Σπάχια άρχισε να βλέπει ότι η Ζαλγκίρις ήταν πολύ σκληρό καρύδι όταν το 48-43 της ομάδας του έγινε 49-53 με σερί 1-10 για τη Ζαλγκίρις. Ευτυχώς γι’ αυτόν ο Τουρκσάν και ο Πρέλντζιτς ήταν σε μεγάλη μέρα και ανέλαβαν να καθαρίσουν την μπουγάδα. Η Ζαλγκίρις μπορούσε να σταματήσει τον Πρέλντζιτς μόνο με φάουλ, ο Τουρκσάν καθάριζε όλες τις φάσεις στη ρακέτα και ο Ούκιτς έβαζε καθοριστικά τρίποντα για να τρέξουν οι Τούρκοι στο πιο κρίσιμο σημείο ένα 30-16 από το 29ο λεπτό ως το 39ο.

Μόνο τότε παραδόθηκε η Ζαλγκίρις, που πάλευε σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, αλλά κάποια εύκολα λάθη της στοίχισαν τη νίκη, μαζί με την εκπληκτική εμφάνιση του Πρέλντζιτς στην τελευταία περίοδο.

Η Φενέρ είναι το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, ενώ κερδίζοντας μέσα σε Βαρκελώνη και ΣΕΦ δείχνει ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να είναι παρούσα στο ραντεβού του φάιναλ φορ. Και ας μην ξεχνάμε, αν φτάσει εκεί, ότι έχει στις τάξεις της και τον «Μίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ», που έχει 4/4 ως τώρα σε φάιναλ φορ!

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *