Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Με μικρά βήματα…

Με μικρά βήματα…

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2008

Δύσκολο ματς είχε σήμερα ο Ολυμπιακός και παρά το ότι πάλεψε, δεν κατάφερε το θετικό αποτέλεσμα στη Μαδρίτη. Ας δούμε τα σημεία που μένουν από τον σημερινό αγώνα:

1. Ο Ολυμπιακός καθυστέρησε… να μπει στον αγώνα και με το κακό του ξεκίνημα υποχρεώθηκε να «κυνηγάει» στον υπόλοιπο αγώνα για να μειώσει τη διαφορά. Αυτό είναι και διπλά κουραστικό, αλλά και ψυχοφθόρο για τους παίκτες.

2. Όποτε οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο σκορ, με αποκορύφωμα το 72-67 περίπου 3,5 λεπτά πριν τη λήξη, οι «γκρίζοι» έδειχναν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να τον αφήσουν να ελπίζει. Ο Τζάκσον έφαγε πολύ ξύλο, στον Γουντς σφυρίχτηκε ένα αδικαιολόγητο αντιαθλητικό φάουλ προς το τέλος, ενώ και αρκετά «ύπουλα» σφυρίγματα ακούστηκαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το είδαμε αυτό φέτος στη Μαδρίτη. Αντίθετα, το είδαμε σε όλες τις επισκέψεις μεγάλων ομάδων στην έδρα της Ρεάλ: και με τον Παναθηναϊκό και με την Μπαρτσελόνα. Πώς είπατε; Το final-4 είναι στη Μαδρίτη;

3. Αυτά που λέμε τόσες μέρες για την… επιστροφή του Ολυμπιακού στο Σεπτέμβρη, φάνηκαν και σήμερα. Πλέον, έγινε γνωστό ότι οι παίκτες είναι πίσω και σε φυσική κατάσταση και αυτό φάνηκε και στις «ανάσες» μέσα στο παιχνίδι, αλλά και στις χαμένες βολές (δείγμα ότι οι αθλητές είναι «πιασμένοι») των κατεξοχήν πιο εύστοχων παικτών (ο Τζάκσον έχασε 3 και ο Γκριρ 2, πράγμα σπάνιο για αυτούς).

4. Ο Γκριρ πλέον ξοδεύει πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, προσπαθεί πάρα πολύ να ολοκληρώσει το παιχνίδι του και στις δύο άκρες του γηπέδου, αλλά αυτό του κοστίζει σε ενέργεια στο άλλο μισό, και σήμερα τον είδαμε να μην μπορεί να τελειώσει φάσεις που είναι σχετικά εύκολες για την κλάση του.

5. Το τέλος του αγώνα αυτή τη φορά βρίσκει λίγο πιο αισιόδοξα τα πράγματα στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός πάλεψε και μοιάζει να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό. Ο Γουντς σήμερα δεν ήταν κακός, δεδομένου του… παραδόξου των προπονήσεών του, ενώ λογικά θα μπουν σταδιακά στο rotation και ο Τσακαλίδης με τον Σεϊμπούτις, παίκτες που έχουν να προσφέρουν.

6. Οι απώλειες παικτών παραμένουν σημαντικές. Δε τις αναφέρουμε για δικαιολογία για τις ήττες, αλλά φανταζόμαστε ότι σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν πιο δυνατοί με ΠαπαμακάριοΒασιλειάδηΜπουρούση, ενώ λείπει πάντα ο Ματσιγιάουσκας (δεν συζητάμε καν για τον Σχορτσιανίτη). Και αυτά είναι δείγματα αισιοδοξίας. Από την άλλη, προβληματίζει λίγο ο Πρίντεζης, που μετά την αλλαγή προπονητή μοιάζει να έχει χάσει το ρυθμό του.

Από την άλλη, η Ρεάλ έχει ένα καλό σύνολο που μπορεί να δυναμώσει περισσότερο αν εκμεταλλευτεί τον μόνο κλασικό της σέντερ, τον Παπαδόπουλο. Το momentum και οι… εξωτερικοί παράγοντες τη στηρίζουν, μένει να τα εκμεταλλευτεί για να φτάσει στο final-4.

Στα άλλα ματς, η Ζαλγκίρις παίζοντας… λιθουανικά (αν μας βγει το παιχνίδι, τους ισοπεδώνουμε), και αφού ξεπέρασε την αρχική διστακτικότητα, πέτυχε νίκη με μεγάλη έκταση διαφοράς με τη Μακάμπι, μπλέκοντας λίγο τα πράγματα στον όμιλο. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός «βλέπει» μόνο νίκη την άλλη αγωνιστική (στο ΣΕΦ).

Τέλος, η Ρόμα, που δείχνει με κάθε αφορμή ότι θα είναι αξιόμαχη, κέρδισε τη Μάλαγα, η οποία θα πρέπει πλέον να ρολάρει ξεκινώντας, χωρίς δεύτερη κουβέντα, από το εντός με την ΤΣΣΚΑ. Παρεμπιπτόντως, ο «δικός» μας, Ιμπραήμ Τζάαμπερ, πείθει ότι έχει μπει πολύ δυνατά στον «κόσμο» της Ευρωλίγκας…

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *