Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Το πιο λαμπρό αστέρι!

Το πιο λαμπρό αστέρι!

Όσοι από εσάς είχατε διαβάσει τη συνέντευξή της την Πρωτοχρονιά θα είχατε ήδη πάρει μια γεύση και θα ήσασταν υποψιασμένοι. Οι υπόλοιποι τη μαθαίνετε τώρα, μαζί με όλο τον μπασκετικό κόσμο. Ο λόγος για την Αρτέμιδα Σπανού, παίκτρια του κολεγίου Ρόμπερτ Μόρις, που μόλις κατέκτησε τον τίτλο της ρούκι της χρονιάς για το κολεγιακό πρωτάθλημα και μίλησε στο Age of Basketball για το βραβείο!

Η Σπανού αναδείχτηκε ρούκι της χρονιάς και είναι η πρώτη παίκτρια στην ιστορία του κολεγίου της που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ επίσης ήταν, προφανώς, στη ρούκι πεντάδα της περιφέρειας, αλλά και στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της βορειοδυτικής περιφέρειας του πρωταθλήματος, που δείχνει ότι από την πρώτη της σεζόν έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες παίκτριες του πρωταθλήματος.

 
Η Άρτεμις Σπανού μέχρι στιγμής φέτος σε 29 αγώνες (όλη τη σεζόν συνολικά) έχει 13.3 πόντους μέσο όρο, 9.6 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.2 τάπες και 1.1 κλεψίματα, ξεκινώντας σε όλα τα παιχνίδια ως τώρα βασική και παίζοντας 34.5 λεπτά ανά αγώνα. Μάλιστα, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της (5 Μάρτη) ήταν εναντίον του Λονγκ Άιλαντ στα προημιτελικά του Northeast Conference Basketball Championships. Η Σπανού είχε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ οδηγώντας το κολέγιό της στη νίκη με 78-72 και στα ημιτελικά.

Μιλώντας στο Age of Basketball μετά την ανάδειξή της σε ρούκι της χρονιάς, η Άρτεμις Σπανού μας είχε… προϊδεάσει για την επίδοση αυτή: «Στόχος μου πλέον είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου στα πλέι οφς. Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα. Μετά θα έρθω στην εθνική και θέλω πολύ να δουλέψω εκεί με τα άλλα κορίτσια». Αυτό ήταν και το 12ο double-double της Σπανού φέτος και μόνο μία άλλη παίκτρια στην περιφέρεια έχει περισσότερα!

Η Σπανού κυριάρχησε στην πρώτη της σεζόν στο πρωτάθλημα. Αναδείχτηκε 6 φορές σε ρούκι της εβδομάδας, ενώ ήταν ριμπάουντερ, σκόρερ, μπλοκέρ και πασέρ του κολεγίου της! Συνολικά ήταν στο Top-10 τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών στο πρωτάθλημα: 1η ριμπάουντερ της περιφέρειας με 9.5 μέσο όρο, σκόρερ με 12.9 ανά αγώνα, στις ασίστ με 3.14 και στις τάπες με 1.2 ανά ματς!

Για το βραβείο, η Σπανού είπε στο AoB: «Είχα αναδειχτεί 6 φορές ρούκι της εβδομάδας. Πήγαινα σε κάθε ματς σκληρά και ήθελα πολύ να το πάρω. Με ευχαρίστησε το βραβείο. Είναι επιβράβευση για τη χρονιά που έκανα και χαίρομαι πολύ που το πήρα».

Όσο για το αν στο μυαλό της το βραβείο αξίζει… κάτι περισσότερο επειδή ήταν στην πρώτη χρονιά στις Η.Π.Α., χρονιά προσαρμογής, η Σπανού δεν μασάει τα λόγια της και δείχνει ξεκάθαρα ότι από τα 18 της έχει νοοτροπία υγιούς επαγγελματία: «Όχι, δεν ήταν κάτι το διαφορετικό. Δεν δυσκολεύτηκα περισσότερο επειδή ήρθα εδώ. Χαίρομαι πολύ που το πήρα, θέλω να συνεχίσω και για άλλα».

Της το ευχόμαστε, αν και είμαστε σίγουροι ότι το άστρο της μόλις άρχισε να λάμπει στο παγκόσμιο μπάσκετ και το φως του θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατό όσο περνούν τα χρόνια.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *