Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Επανάληψη σκηνικού: γηπεδούχοι εναντίον Αμερικάνων!

Επανάληψη σκηνικού: γηπεδούχοι εναντίον Αμερικάνων!

Τα δύο φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ γυναικών. Τσεχία και Η.Π.Α., λοιπόν, θα αναμετρηθούν στο ματς του χρυσού μεταλλίου την Κυριακή το βράδυ. Οι Τσέχες, που αγωνίζονται στη χώρα τους, ολοκλήρωσαν την εκπληκτική τους πορεία, κερδίζοντας και τη Λευκορωσία, ενώ οι Η.Π.Α. πέρασαν πολύ εύκολα το εμπόδιο της Ισπανίας.

 
Η Τσεχία, μετά την έκπληξη της δεκαετίας εναντίον της Αυστραλίας, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και κέρδισαν και την Λευκορωσία με 81-77. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την παράταση. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Λευκορωσία έχανε με 68-65, αλλά είχε την τελευταία επίθεση. Η Μαρτσάνκα κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη και η Λεουτσάνκα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ για να δώσει την μπάλα έξω και η Τραφίμαβα να σκοράρει 4 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα για το 68-68.

Το ματς ήταν σκληρό ντέρμπι και στην παράταση με την Τσεχία να παίρνει κεφάλι μετά το 72-73, χάρη σε δύο άστοχα τρίποντα από τις Λευκορωσίδες. Μετά το 77-73 το ματς πήγε στις βολές, αλλά η γηπεδούχος ομάδα ήταν πολύ ψύχραιμη και πήρε τη νίκη και την απίστευτη πρόκριση στον τελικό. Οι Τσέχες θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους στο όνειρο εναντίον των Η.Π.Α.. Βιτέτσκοβα, Βέσελα και Χοράκοβα οδήγησαν τις Τσέχες στην πρόκριση.

Οι Η.Π.Α. δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα το Σάββατο να κάμψουν την αντίσταση των Ισπανίδων. Μοναδικός τρόπος για να αποκλειστούν από τον τελικό είναι να είχαν ακόμη… hangover από το πάρτι τους που αποκλείστηκε η Αυστραλία. Όμως, προφανώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται στον πραγματικό κόσμο, οι Αμερικανίδες δεν πέταξαν το δώρο στα σκουπίδια και το 106-70 δείχνει πόσο εύκολο βράδυ είχαν.

Οι Αμερικανίδες πρέπει να είχαν βάλει… στοίχημα στις πρώτες τρεις περιόδους, καθώς και στις τρεις πέτυχαν από 29 πόντους, ενώ και στις τρεις η διαφορά ήταν διψήφια. Η Ισπανία είχε από την αρχή το ρόλο κομπάρσου, κάτι το οποίο ήταν λογικό και αναμενόμενο με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.

Και οι δώδεκα Αμερικανίδες έπαιξαν από 8 ως 23 λεπτά, με πρώτη σκόρερ την Κάτσινγκς και τις Φόουλς, Τοράζι να την ακολουθούν.

Η ομάδα των Η.Π.Α. θα έχει την ευκαιρία να πάρει το χρυσό την Κυριακή, απέναντι στην Τσεχία, σε ένα «εχθρικό» κοινό, αλλά με τις δύο ομάδες να απέχουν αρκετά αγωνιστικά. Το αν θα επαναληφθεί το σενάριο του Μουντομπάσκετ των αντρών, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες.

Στους αγώνες κατάταξης, Γαλλία και Αυστραλία πήραν τις νίκες απέναντι σε Νότια Κορέα και Ρωσία αντίστοιχα και θα αγωνιστούν για την 5η θέση την Κυριακή.

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *