Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Νέα ήττα για τους πρώτους από τους Santa Barbara Rockets!

Νέα ήττα για τους πρώτους από τους Santa Barbara Rockets!

 

Η 13η αγωνιστική, 2η του β΄ γύρου, επεφύλασσε μεγαλύτερο ανακάτεμα στην τράπουλα του βαθμολογικού πίνακα και έφερε μάχες σε όλες τις θέσεις για τη συνέχεια. Οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν με 49-46 τους Nothing But Net και επέτρεψαν στην ΑΕΠΕ να τους πλησιάσει στη μια νίκη, αλλά και οι ίδιοι πλησίασαν πολύ στην κορυφή.

Η Τιρινίνι τους επέτρεψε να μείνουν μόνοι τρίτοι, αφού κέρδισε με 46-44 τους εBEERους, ρίχνοντάς τους σε τριπλή ισοβαθμία στην 4η θέση. Εκεί βρίσκονται και οι Spyzz που κέρδισαν τους ελλιπείς Ρούκουνες με 41-28, αλλά και η Αττική, που κέρδισε πολύ εύκολα το Sport Coffee με 66-36.

Οι Santa Barbara Rockets μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-10, κρατώντας χαμηλά τους Nothing But Net και παίρνοντας 4 πόντους από τον Δημητρίου. Πέτρου και Δημητρίου κράτησαν τους νικητές μπροστά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο, που ήταν ισορροπημένη και είδε τον Κωνσταντίνου να σκοράρει 8 πόντους από τους Net μέχρι το 23-27 του ημιχρόνου.

Όπως και τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα, έτσι και το 3ο ήταν ντέρμπι, με το σκορ να μένει χαμηλά, αλλά τους Santa Barbara Rockets να παραμένουν μπροστά με 29-35. Οι Nothing But Net προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς στην 4η περίοδο, κέρδισαν με επιμέρους σκορ 17-14, αλλά Πέτρου και Γεωργαντής κράτησαν την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Την ώρα που Μπαμπάκος και Βαγιάνος πάλευαν για την ανατροπή, οι παίκτες των νικητών έβαλαν όσες βολές χρειαζόταν για να πάρουν τη νίκη με 46-49 και να φέρουν τους πρωτοπόρους πολύ κοντά στην ΑΕΠΕ, ενώ το μεταξύ τους ντέρμπι εκκρεμεί.

Για τους νικητές, ο Πέτρου είχε 19 πόντους και ο Δημητρίου 13, ενώ από τους Nothing But Net ο Μπαμπάκος είχε 13 πόντους, όσους και ο Κωνσταντίνου.

Οι Spyzz κέρδισαν τους Ρούκουνες με 41-28, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η τριάδα των πρώτων σκόρερ των Ρούκουνων απουσίαζε από τον αγώνα. Το ματς ήταν κλειστό και κρίθηκε ουσιαστικά στην 4η περίοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Spyzz είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Μετά το 9-9 του δεκαλέπτου, το ημίχρονο έληξε με 21-16 με τον Καρακώστα να έχει 3 τρίποντα ως τότε και τον Βελισσάριο να έχει αναλάβει τα υπόλοιπα με τη βοήθεια του Δήμου.

Οι 8 πόντοι του Βελισσάριου στο πρώτο ημίχρονο είχαν θέσει τον τόνο στο ματς, με τους Spyzz να φτάνουν στο 31-23 στο 30ο λεπτό, βλέποντας και τον Κώτσο να μπαίνει στο χορό των σκόρερ. Την ίδια ώρα ο Λιανάκης είχε 11 πόντους ως το 30ο λεπτό και ο Χριστοδουλόπουλος 7 και κράτησαν την ομάδα τους κοντά στο σκορ. Όμως, οι Ρούκουνες την 4η περίοδο έβαλαν μόνο 5 πόντους, αφού οι Spyzz τους κράτησαν χαμηλά και είχαν τον Κώτσο και τα άλλα αστέρια τους να καθαρίζουν τον αγώνα με 41-28.

Ο Καρακώστας είχε 16 πόντους και ο Βελισσάριος 11 για τους Spyzz, ενώ ο Λιανάκης είχε 11 πόντους για τους Ρούκουνες και ο Χριστοδουλόπουλος 10.

Η Τιρινίνι κέρδισε 46-44 τους εBEERους και ξέφυγε από τους διώκτες της στην 8η θέση, ενώ έριξε τους αντιπάλους της στο 6-5 και την τριπλή ισοβαθμία στην 4η θέση. Το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν κλειστό από την αρχή ως το τέλος με πολλές εναλλαγές και, βεβαίως, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο οίστρος του Κουσούλη στο πρώτο ημίχρονο έφερε την Τιρινίνι στο 13-12 στο 10ο λεπτό, με 4 πόντους στη 2η περίοδο και να φέρει το ματς στο 22-22 στο ημίχρονο, με τον πρώτο της σκόρερ να είναι ο μόνος που σκόραρε από το 8ο λεπτό ως την ανάπαυλα, βάζοντας 13 πόντους στο διάστημα αυτό και 16 συνολικά στο ημίχρονο.

Απ’ την άλλη, ο Ζώτος είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ρακέτα της Τιρινίνι, με 10 πόντους ως το ημίχρονο, κρατώντας τους εBEERους μέσα στο ματς. Μάλιστα, η ομάδα του ήταν πολύ καλή στην 3η περίοδο, κράτησε την Τιρινίνι χαμηλά και μπόρεσε να προσπεράσει στο σκορ, με 28-31 στο 30ο λεπτό. Γρήγορα το ματς ισορρόπησε και, μάλιστα, η Τιρινίνι ξέφυγε με 6 πόντους στα μισά της 4ης περιόδου με τον Ασημακόπουλο να κάνει ό,τι θέλει στις δυο ρακέτες, με 9 μαζεμένους πόντους και πολλά ριμπάουντ.

Οι εBEERοι δεν παραδόθηκαν, απάντησαν με 0-7 για να προηγηθούν με 1 πόντο, αλλά είδαν τον Κουσούλη να σκοράρει σε δύο απανωτές επιθέσεις, τον Αντωνόπουλο να κλέβει τρεις μπάλες και την Τιρινίνι να ανακτά τον έλεγχο. Το ματς πήγε στο 46-44 με 19 δευτερόλεπτα να απομένουν, αλλά οι εBEERοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην τελευταία τους επίθεση.

Για τους νικητές, ο Κουσούλης είχε 22 πόντους και ο Ασημακόπουλος 12, ενώ από τους εBEERους, ο Ζώτος έβαλε 18 πόντους.

Η Αττική κέρδισε εύκολα το Sport Coffee με 66-36 για να φτάσει στην 4η θέση (σε τριπλή ισοβαθμία). Ο Ζαχαρογιάννης καθάρισε για την ομάδα του, βάζοντας 27 πόντους, σκοράροντας μάλιστα τους 18 από τους 27 της Αττικής στο πρώτο ημίχρονο. Είχε δηλαδή περισσότερους απ’ όσους όλη η αντίπαλη ομάδα, μιας και το σκορ στα μισά ήταν 27-13. Το Sport Coffee προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστικό, ούτε να αλλάξει την εικόνα που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Η διαφορά στο 30ο λεπτό ήταν στους 23 πόντους (44-21) και δεν υπήρχε επιστροφή ως το τελικό +30 της Αττικής.

Για τους νικητές, ο Ζαχαρογιάννης είχε 27 πόντους και ο Μιραχτσής 9, ενώ από το Sport Coffee, ο Αποσκίτης έβαλε 14 πόντους.

Τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

ΑΤΤΙΚΗ – SPORT COFFEE 66-36

Αττική (Μπουργαζάς): Ξερέας 4, Κοντος 8, Γαλάνης, Κορμάς 6, Νικολαΐδης 5, Κουκοφίκης 5, Ζαχαρογιάννης 27, Μιραχτσής 9, Αναγνωστόπουλος 2.

Sport Coffee (Μανώλης): Κλαδής Ε., Μπικάκης Ν. 5, Μανώλης Γ., Γαλέος Κ. 4, Κώνστας Κ. 5, Αντωνάτος 4, Αποσκίτης Χ. 14, Κουβεδάκης Γ. 4.

NOTHING BUT NET – SANTA BARBARA ROCKETS 46-49

Nothing But Net (Μητσάκης Γ.): Ζήσης Γ. 5, Βαγιάνος Δ. 6Κωνσταντίνου Α. 13, Ζήσης Δ., Παναγιωτόπουλος Κ. 2, Μπαμπάκος Κ. 13, Ουζουνίδης Θ. 4, Κοτσίφης Β. 3.

Santa Barbara Rockets (Καναρίδης): Μιχαηλίδης Μ. 1, Πέτρου Σ. 19, Μακρής Σ. 4, Καλομπράτσος Χ., Καναρίδης Ι., Χριστόπουλος Α. 6, Τοσουνίδης Χ., Γεωργαντής Α. 6, Δημητρίου Α. 13.

SPYZZ – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 41-28

Spyzz (Βελισσάριος): Καρακώστας Α. 16, Φίλιας Β., Κατσούρας Γ., Αχίμαστος Σ. 2, Βελισσάριος Π. 11, Δήμου Β. 6, Κώτσος Δ. 6.

Ρούκουνες (Λιανάκης): Τσερπές Η., Χριστοδουλόπουλος Μ. 10, Νικολόπουλος Σ. 4, Πανόπουλος Α. 3, Λιανάκης Γ. 11.

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – εBEERοι 46-44

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Μυλωγιαννάκης Π. 4, Αντωνόπουλος Α. 4, Οικονομόπουλος Κ., Ασημακόπουλος Π. 12, Τσουκνιδής Δ. 6, Κουσούλης Α. 22, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β., Κουβαράς Α.

εBEERοι (Ζώτος Χ.): Κανελλίδης Π. 4, Χριστοδουλάκης Β. 7, Γκούσκος Δ. 7, Μακρής Κ., Γιόρτσος Γ. 4, Ρήγας Χ. 4, Σταθόπουλος Κ., Ζώτος Χ. 18.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *