Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Τι είδατε στην Ευρωλίγκα;

Τι είδατε στην Ευρωλίγκα;

Δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου 2007

Τι μπορούμε να κρατήσουμε από την πρώτη εβδομάδα της Ευρωλίγκας; Ας αρχίσω από τις ελληνικές ομάδες και, βεβαίως, μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει στη συζήτηση μέσω των σχολίων, προσθέτοντας κάτι.

– Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει τουλάχιστον 4 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκοράρουν πάνω από 20 πόντους. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους υπόλοιπους (χαρισματικούς) παίκτες στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον δεν θα αντιμετωπίσουν φέτος πρόβλημα στο μπροστά άκρο του γηπέδου.

– Ο Γκέρσον δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον Τεόντοσιτς από τον Μπλάκνεϊ, που μάλλον δεν έχει ρόλο. Όμως, άποψή μου, ο Μου-Μου είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό φέτος, κρατώντας τα χαλινάρια της ομάδας σε στιγμές όπως το τρίτο δεκάλεπτο με την Ταού.

– Ο Μαυροκεφαλίδης, όπως είχαμε πει, δεν έχει ρόλο στην ομάδα. Ενώ και ο Πρίντεζης, μάλλον με την επιστροφή του Βασιλόπουλου δεν θα παίζει. Εκτός, κι αν ο Γουντς δεν πάρει (ή αργήσει να πάρει) βουλγαρικό διαβατήριο κι έτσι ο Τζάκσον δεν παίξει στην Α1.

– Ο Παναθηναϊκός έδειξε το αυτονόητο: ότι ακόμα κι όταν παίζει άσχημα, ματς όπως αυτό με τη Ρόμα, έχει τους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους (με τον Σπανούλη από κοντά) για να τα «καθαρίζει» στο τέλος. Δείγμα μεγάλης ομάδας προφανώς.

– Ο Περπέρογλου μάλλον δεν θα έχει θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ο Ντικούδης, παρά το πολύ καλό Ευρωμπάσκετ, φαίνεται ότι στην Ευρώπη (με Τομάσεβιτς) θα χρησιμοποιείται όπως και πέρσι. Λίγο.

– Και οι δύο «αιώνιοι» έδειξαν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμοι, με πολλές διακυμάνσεις στο παιχνίδι τους, οπότε το μεταξύ τους παιχνίδι με 7 ημέρες δεν θα αποτελέσει παρά πολύ μικρή ένδειξη του τι θα ακολουθήσει την άνοιξη. Όμως, σε κάθε περίπτωση, θα μετρήσει στην ψυχολογία. Τα είχε πει άλλωστε ο BEN.

– Ο Άρης παίζει πιο επιθετικό μπάσκετ από πέρσι και οι παίκτες του έχουν ήδη αρχίσει να «βγάζουν» αυτοματισμούς στο γήπεδο.

– Ο Χέρμπερτ είχε πρώτο δείγμα γραφής πολύ, μα πάρα πολύ, καλό. Ειδικά όταν οι «κίτρινοι» έμεινα πίσω με 57-65 απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μάλαγα, έδειξαν ότι φέτος θα είναι πιο ώριμοι από ποτέ. Ο Άρης δεν σταμάτησε να παίζει οργανωμένα και σωστά στην επίθεση. Αν παίξει και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την άμυνα που έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους Ισπανούς, τότε θα μιλάμε για μια ομάδα που μπορεί να φτάσει στα πλέι οφ (οκτάδα Ευρωλίγκας δηλαδή…).

– Η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι απογοήτευσαν. Ακόμη είναι αρχή βέβαια και όποιος βγάζει συμπεράσματα, στο τέλος μασάει τη γλώσσα του. Θυμηθείτε τι διαβάζατε πέρσι στον πρώτο γύρο για τη Μάλαγα και πόσοι από αυτούς που τα έγραφαν έκαναν «κωλοτούμπες» στο Top-16.

– Η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Σιένα, επιβεβαίωσαν τα όσα λέγαμε, η καθεμία βεβαίως στο δικό της επίπεδο.

– Η Τσιμπόνα, η Παρτιζάν και η Ρόμα, μας εξέπληξαν.

– Ο Μίχα Ζούπαν έγινε ο πρώτος κουφός παίκτης που παίζει στην Ευρωλίγκα. Αγωνίστηκε στο Σιένα-Ολίμπια για 13:03 και είχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μπορεί η ομάδα του να είχε ένα πολύ άσχημο βράδυ, αλλά κάτι μου λέει ότι για εκείνον ήταν ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα της ζωής του. Μακάρι και στο NBA, Μίχαν.

– Το Age of Basketball έφτιαξε ένα σταυρόλεξο κι ένα quiz για σας, απ’ όπου και προέρχεται η φωτογραφία του σημερινού άρθρου. Είναι το wallpaper του quiz, αλλοιωμένο, με μειωμένη ανάλυση και σε σμίκρυνση προφανώς. (Όλα στο χέρι τα θέλετε; Γραφτείτε μέλη, ή αν είστε απαντήστε το quiz. Τότε θα το πάρετε!)

– Μία από τις γυναικείες παρουσίες στο πρωτάθλημα fantasy του Age of Basketball της Euroleague, έβαλε τα «γυαλιά» σε όλους του μαντράχαλους που βλέπουμε 200 ώρες την εβδομάδα αθλητικά και προηγείται στη βαθμολογία. Επειδή φαντάζομαι ότι εκείνη δεν θα επιλέξει την οδό του «trash talking» στα comments, το κάνουμε εμείς από εδώ! Προφανώς με δόση χιούμορ, αφού μια παρέα είμαστε.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *