Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Μόνος πρώτος ο Νικηφόρος, νίκη για την Αγία Βαρβάρα!

Μόνος πρώτος ο Νικηφόρος, νίκη για την Αγία Βαρβάρα!

 

Τη δεύτερή του νίκη έκανε ο Νικηφόρος στο τουρνουά των 1999 στην Μπασκετούπολη 2011, πηγαίνοντας, έτσι, στο 2-0 και μένοντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Ο Νικηφόρος κέρδισε με 37-25 την Αμφιάλη. Πρώτη νίκη για τον Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας, που επικράτησε μετά από ντέρμπι του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 29-27.

 
Ο Νικηφόρος μπήκε πολύ καλά στο ματς με την Ένωση Αμφιάλης και προηγήθηκε με 12-5 στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας τον Μαράτο Μ. σε πολύ καλή μέρα να πετυχαίνει 8 πόντους στο διάστημα αυτό. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα στη δεύτερη περίοδο, και γι’ αυτό φρόντισε ο Φερεκιάδης Δ. που έβαλε όλους τους πόντους της ομάδας του στη δεύτερη περίοδο, ως το 17-11. Απ’ την άλλη, η Ένωση Αμφιάλης είχε 6 παίκτες σκόρερ ως το ημίχρονο, αλλά κανείς δεν είχε βρει ρυθμό.

Πάντως, ο πλουραλισμός της Αμφιάλης λειτούργησε στην 3η περίοδο, όταν και μείωσε σε 24-21, με τον Χειλαδάκη Δ. να σκοράρει 6 πόντους. Το ματς φαινόταν ότι θα εξελιχθεί ντέρμπι ως το τέλος, όμως, ο Νικηφόρος έτρεξε ένα 13-4 στην 4η περίοδο με άλλους 6 πόντους από τον Φερεκιάδη Δ., πρόσεξε την άμυνά του και κέρδισε χωρίς πρόβλημα με 37-25.

Από τους νικητές ο Φερεκιάδης Δ. είχε 14 πόντους, ο Μαράτος Μ. είχε 12 και ο Φερεκιάδης Γ. είχε 6. Από την Ένωση Αμφιάλης ο Χειλαδάκης Δ. είχε 6 πόντους, ο Ξενάκης Σ. είχε 5 και ο Κορδάς Κ. 4.

Ντέρμπι ήταν το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στον Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, με νικητή τον πρώτο με 29-27. Το παιχνίδι άρχισε με τον Διαγόρα να είναι καλύτερος, να κρατά τον αντίπαλό τους στους 3 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και να προηγείται με 6-3. Με 4 πόντους του Ευαγγελινού, ο Δ.Α.Ο μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 11-11 στο ημίχρονο, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι οι δύο ομάδες είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Πράγματι, ο Δ.Α.Ο. ήταν καλύτερος στην 3η περίοδο, πήρε μικρό προβάδισμα με 17-23, έχοντας τον Τουβάκη να σκοράρει 6 πόντους και τον Κόντο 4. Απ’ την άλλη, ο Διαγόρας δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επίθεση κι έμεινε πίσω. Όμως, στην 4η περίοδο αντεπιτέθηκε και ήταν καλύτερος, μείωσε, αλλά δεν είχε απάντηση στον Τουβάκη που έβαλε όλους τους πόντους της ομάδας του (6) ως το 27-29 κι έριξε στα σκουπίδια τον επιθετικό πλουραλισμό των αντιπάλων του.

Από τους νικητές ο Τουβάκης Γ. είχε 14 πόντους, ενώ ο Κόντος Ν. είχε 6. Από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο Ιερεμίας Ν. είχε 6 πόντους, ενώ οι Γιαννόπουλος Σ. και Καλλίλας Ε. από 5.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

Διαγόρας Δρυοπιδέων – Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας 27-29
(6-3, 11-11, 17-23, 27-29)

Διαγόρας Δρυοπιδέων (Σταθάκης): Γιαννόπουλος Σ. 5, Ιερεμίας Ν. 6, Μελαχροινίδης Ν., Λιάσκος Γ., Μπεντέβης Κ. 2, Βρανάς Δ. 3, Μπούκουρας Χ. 2, Καλλίλας Ε. 5, Λελούδας Ι. 2, Ιορδανίδης Κ. 2, Μαραγκάκης Ι., Λελούδας Γ.

Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας (Μαιχόσογλου): Σπανός Μ. 1, Ευαγγελινός Ν. 4, Δημόπουλος Χ., Κόντος Ν. 6, Παπαδόπουλος Ξ. 2, Κράνης Ν., Οικονόμου Γ., Μαράση Α., Νάτσος Δ. 2, Πρέκας Λ., Τουβάκης Γ. 14.

ΝΕΦΟ Νικηφόρος – Ένωση Αμφιάλης 37-25
(12-5, 17-11, 24-21, 37-25)

Νικηφόρος (Παπαναγόπουλος): Μοσχούτης Χ. 3, Κουρτζάς Α., Φερεκιάδης Δ. 14, Κυριακίδης Κ., Μαράτος Μ. 12, Μουστάκας Χ., Φερεκιάδης Γ. 6, Τσέρσακ Ο., Μαυρίκας Γ., Κατρίτσης Γ. 2, Σάκκος Γ., Καραμούζης Δ.

Ένωση Αμφιάλης (Χασάπης): Μπέλλος Σ. 2, Ξενάκης Σ. 5, Παπαϊωάννου Η. 2, Χειράκης Π., Τσολάκογλου Κ. 4, Χειλαδάκης Δ. 6, Κυρίμης Σ., Κορδάς Κ. 4, Δρίβας Χ. 2, Συναδινός Π., Περιμένης Δ., Λιανός Ν.

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *