Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Μπασκετικός Καζαμίας 2012!

Μπασκετικός Καζαμίας 2012!

Καθώς αφήνουμε πίσω το 2011, το Age of Basketball, πιστό στην παράδοση που έχει δημιουργήσει και βασιζόμενο στην εξαιρετική επιτυχία των προβλέψεων των συνεργαζόμενων μάγων του, μοιράζεται σήμερα μαζί σας τα σημαντικότερα μπασκετικά γεγονότα που… θα συμβούν το 2012!

Ιανουάριος: Ο Παού Γκασόλ βγάζει hip-hop CD-single στο οποίο απαντά στον Snoop Dogg με το τραγούδι “Snoop you look like a Dog! PS. Tupac sucks!”. Δύο μέρες μετά την κυκλοφορία του, ένα μαύρο SUV σταματά έξω από τη θύρα των VIP στο Staples Center και σε ένα γνώριμο drive-by shooting ο Snoop Dogg γαζώνει τον Γκασόλ.

Φεβρουάριος: Προκειμένου να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές τους, το NBA διοργανώνει διαγωνισμό καρφωμάτων στο all-star game με συμμετοχή των Χάουαρντ, ΛεΜπρον, Γκρίφιν και Κόμπι. Ο Χάουαρντ ολοκληρώνει με μακρινό (αλλά άκρως εντυπωσιακό) λέι απ, ο Γκρίφιν προσπαθεί να πηδήξει πάνω από monster truck, αλλά βρίσκει στις μπάρες τις οροφής και πέφτει άτσαλα στο παρκέ, ο ΛεΜπρον χάνει την μπάλα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, επειδή του γλίστρησε από το πολύ ταλκ στα χέρια, ενώ ο Κόμπι σκοράρει με τρίποντο καθώς «είμαι πια πολύ μεγάλος για να συμμετέχω σε διαγωνισμούς καρφωμάτων». Νικητής και καλύτερος dunker της τελευταίας 15ετίας ανακηρύσσεται ο Βινς Κάρτερ.

Μάρτιος: Ο Snoop Dogg, παρότι τον έχουν «συλλάβει» οι κάμερες του γηπέδου, αρνείται κάθε συμμετοχή στο περιστατικό της δολοφονίας του Παού και δηλώνει πόσο εκτιμούσε τον Γκασόλ ως παίκτη. Η αστυνομία τον αφήνει ελεύθερο λόγω έλλειψης σαφών στοιχείων, ενώ υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του, λόγω της εκδικητικής μανίας του Ναβάρο. Την ίδια ώρα ο Μαρκ, αλλάζει το όνομα στη φανέλα του με το: «at last I can type just ‘Gasol’ here», αφού πλέον γίνεται ο καλός Γκασόλ από τους δύο.

Απρίλιος: Η κανονική περίοδος στο NBA τελειώνει και ο Έρικ Γκόρντον αναδεικνύεται σε MVP της. Οι Νιου Όρλιν Χόρνετς τερματίζουν με 10 νίκες περισσότερες πάνω από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και ο Γκόρντον παίρνει την πιο γλυκιά εκδίκηση, καθώς στα 3 παιχνίδια εναντίον τους έχει μέσο όρο 50 πόντους και μετά από κάθε εύστοχο σουτ μονολογεί «μα να με πετάξουν έτσι σαν να είμαι ένα τίποτα;». Στην offseason οι Κλίπερς δίνουν Πολ, Γκρίφιν, Μπίλαπς για να τον πάρουν πίσω, αλλά εκείνος τους δείχνει… πού τους γράφει, ορκίζεται αιώνια πίστη στους Χόρνετς, που με τη σειρά τους δύο ημέρες αργότερα τον ανταλλάσσουν στους Μάτζικ για τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

Μάιος: Μετά από 19 συνεχόμενες νίκες, και 0 ήττες, στην Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ (που θα έχει τον Αντρέι Κιριλένκο ως το τέλος της σεζόν στη σύνθεσή της) φτάνει τρένο στο φάιναλ φορ αλλά αποφασίζει να μην κατέβει ώστε να γλιτώσουν οι οπαδοί της τα εμφράγματα που έπαθαν το 2005 όταν έκανε την πλάκα της μέχρι το φάιναλ φορ για να χάσει μέσα στη Μόσχα από την Ταού. Τη θέση της παίρνει η Καντού η οποία φτάνει μέχρι τον τίτλο. Ο MVP του φάιναλ φορ, Γκιόργκι Σερμαντίνι, μετά τον τελικό δηλώνει: «Τώρα θέλω να γυρίσω στον Παναθηναϊκό για να πάρω ένα και με τον Ομπράντοβιτς» προφανώς θεωρώντας ότι δεν χάρισε αυτός το τρόπαιο του 2009 στους “πρασίνους”. 

Ιούνιος: Το Μαϊάμι αποκλείεται στους τελικούς της Ανατολής από το Νιου Τζέρσεϊ, με τον ΝτεΣον Στίβενσον να αφήνει άποντο τον ΛεΜπρον στα τελευταία 6 λεπτά όλων των αγώνων της σειράς, αλλά και στα τελευταία 10 λεπτά κάθε προπόνησης όσο διαρκούσε η σειρά. Αμέσως μετά τυπώνει κόκκινο μπλουζάκι που γράφει: «Hey LeBron, how’s my Deron taste?» σε αποτυχημένη επανάληψη της περσινής του έμπνευσης.

Ιούλιος: Τρεις ευρωπαϊκές ομάδες προκρίνονται από το Προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, αλλά οι παίκτες επηρεασμένοι από το jet lag κοιμούνται την ώρα του πρώτου ματς των Ολυμπιακών Αγώνων και οι χώρες τους αποβάλλονται από το τουρνουά μπάσκετ.

Αύγουστος: Ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μόλις τελειώσει και οι Ισπανοί πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου. Ο ισπανικός ύμνος ακούγεται από τα μεγάφωνα, οι διοργανωτές τους απονέμουν τα μετάλλια και οι Ισπανοί επιστρέφουν θριαμβευτές στη χώρα τους. Σκορ τελικού: ΗΠΑ-Ισπανία 130-102.

Σεπτέμβριος: Ο Βασίλης Σπανούλης αποφασίζει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό παίρνοντας 2,6 εκατομμύρια ευρώ ανά χρόνο, δηλαδή 1 ευρώ περισσότερα απ’ όσα θα προβλέπει το νέο συμβόλαιο του Διαμαντίδη. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον ανακηρύσσουν προδότη, τυπώνουν 20ευρα με το πρόσωπό του, ενώ οι αντίστοιχοι του Παναθηναϊκού αποθεώνουν τον παιχταρά που κατάλαβε ότι παραμένει για πάντα «πράσινος». Η Ολυμπία Χοψονίδου γίνεται σύνθημα και στα χείλη της «ερυθρόλευκης» πλευράς και χωρίζει τον Σπανούλη, γιατί δεν αντέχει άλλο.

Οκτώβριος: Η Α1 ξεκινάει με τη συμμετοχή 6 ομάδων, όπως είχε προβλέψει ο Βασίλης Φραγκιάς, και ο ΕΣΑΚΕ σε ένα happening άνευ προηγουμένου αποφασίζει την εορταστική είσοδο μίας ομάδας ανά αγωνιστική ως το τέλος του πρώτου γύρου ανάλογα με το ποια παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής κάθε εβδομάδα.

Νοέμβριος: Μετά από 4 χρόνια μπασκετικής απραξίας ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αποφασίζει, μετά από παραίνεση της Μαρίας Τσουρή, να συμμετέχει στο «Dancing with the Stars». Δυστυχώς, μετά από 2 επεισόδια, σε κίνηση όπου σηκώνει στον αέρα την 15 κιλών παρτενέρ του, τον πιάνει η μέση του και αποχωρεί υποβασταζόμενος.

Δεκέμβριος: Ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει εορταστικό αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με φιλανθρωπικό χαρακτήρα την 21η Δεκεμβρίου, ημέρα καταστροφής του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, με οπαδούς 50-50 στις κερκίδες. Την ώρα του αγώνα επέρχεται η συντέλεια και επιβιώνουν μόνο οι οπαδοί των δύο ομάδων. Οι εικασίες που αναφέρουν ότι η ζωή στον πλανήτη συνεχίστηκε ελέγχονται ως ανακριβείς.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και παρέα το Age of Basketball!

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *