Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Στο ύψος της η Ρεάλ, την πλάκα της η Μακάμπι!

Στο ύψος της η Ρεάλ, την πλάκα της η Μακάμπι!

Η βασίλισσα της Ευρώπης έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει! Στο 3ο ματς και μετά από μια καθόλου πειστική αρχή στη σειρά, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη Βαλένθια με 66-75, νικώντας τον Πέσιτς στην έδρα του και στο παιχνίδι του, για να κάνει το 2-1 και να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Η Μακάμπι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που ήθελαν την Κάχα Λαμποράλ να πηγαίνει στο Ισραήλ… χωρίς ανάσες μετά το ματς του Σαββατοκύριακου, τη διέλυσε με 81-60, έκανε το 1-2 και, πλέον, ξέρει ότι την Πέμπτη μπορεί να σφραγίσει το εισιτήριό της για το φάιναλ φορ.

 
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 66-75 (34-31)
Σαβάνοβιτς 21π. 5ρ., Μαρτίνεθ 11, Κουκ 10π. 8ασ., Πιετρούς 6π. 7ρ. // Φίσερ 19π. 8ρ., Τόμιτς 15π. 3ρ., Τάκερ 13, Ρέγιες 5π. 6ρ. 4ασ. 8κ.φ.

Ούτε κατάλαβε πώς έχασε το ματς ο Πέσιτς από τη Ρεάλ. Η Βαλένθια πέταξε το σπάσιμο έδρας στα σκουπίδια και τώρα καλείται να ξανακερδίσει στη Μαδρίτη αν θέλει να προκριθεί. Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να κερδίσει στην έδρα της την Πέμπτη, αν θέλει να μείνει ζωντανή ισοφαρίζοντας τη σειρά.

Ουσιαστικά, το ματς χάθηκε στην 4η περίοδο για τη Βαλένθια, που δέχτηκε 27 πόντους στο δεκάλεπτο αυτό, δηλαδή περισσότερο από το 1/3 όλων των πόντων που δέχτηκε στον αγώνα! Και πώς; Με τον Μολίν και τη Ρεάλ να παίζουν ξανά και ξανά το ίδιο σύστημα. Ντράιβ περιφερειακού ή ποστάρισμα ψηλού και backdoor πάσα στον Φίσερ. Ο Φίσερ έβαλε 14 πόντους με αυτόν τον τρόπο στην 4η περίοδο σε 7 επιθέσεις με 7 ασίστ από συμπαίκτες του!

Αδιανόητο, όπως αδιανόητο ήταν και το γεγονός ότι η Βαλένθια δεν μπόρεσε να το σταματήσει. Όχι την… πρώτη ή δεύτερη φορά, αλλά ούτε την έκτη ή έβδομη! Η ευκολία με την οποία σκόραρε η Ρεάλ στην 4η περίοδο ήταν αυτή που της έδωσε τη νίκη, με τους Μαδριλένους να έχουν 10 ασίστ σε 12 επιθέσεις στο 4ο δεκάλεπτο!

Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο τέλος της 3ης περιόδου, όταν μετά το 51-43, ο Τάκερ και ο Λιουλ με τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου, έκαναν το 51-48, για να φτάσει τελικά το σερί της Ρεάλ στο 0-13 ως το 51-56!

Ραντεβού την Πέμπτη, με τη Βαλένθια να παίζει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι σε μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κάχα Λαμποράλ 81-60 (41-30)
Πάργκο 23, Μπλου 16π. 4ρ., Σχορτσανίτης 9π. 8ρ. 5ασ., Έιντσον 5π. 4ρ. 4κλ., Μάτσβαν 9 // Τελέτοβιτς 14π. 6ρ., Μπατίστα 7π. 7ρ., Μπάρατς 11π. 4ρ., Λόγκαν 10, Χουέρτας 9π. 6ρ. 5ασ.

Περίπατος για τη Μακάμπι που κυριάρχησε πλήρως στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ, κι αν δεν χαλάρωνε τελείως στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η Λαμποράλ μετά από ένα σημείο ήταν εμφανώς κουρασμένη και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό της ομάδας του Μπλατ. Μάλλον… ανάποδα τα κατάλαβε ο Ιβάνοβιτς, θα έπρεπε να ξεκουράζει παίκτες το Σαββατοκύριακο για να παίξουν την Τρίτη, κι όχι… το αντίθετο. Βέβαια, την Τρίτη το ματς τελείωσε νωρίς και μπόρεσαν ο Τελέτοβιτς και ο Χουέρτας να πάρουν από δυο ανάσες. Μένει να δούμε αν την Πέμπτη η Λαμποράλ να μπορέσει να παλέψει πιο σκληρά, ή αν και πάλι θα παραδοθεί άνευ όρων.

Μια περίοδο ουσιαστικά άντεξαν οι Βάσκοι, αφού η Μακάμπι είχε δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς και πήγε στο 24-23 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ματς κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο, όταν η Λαμποράλ έμεινε 5 λεπτά χωρίς πόντο, η Μακάμπι έτρεξε ένα 10-0 και το σκορ πήγε στο 41-30, με τους Ισπανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν και να σκοράρουν 7 πόντους όλους κι όλους στην περίοδο.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, η Μακάμπι έτρεχε σαν τρελή, είχε 28 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και η Λαμποράλ πολύ εύκολα πήρε το ρόλο του κομπάρσου στο ματς. Η ζώνη 2-3 του Μπλατ «τελείωσε» τη Λαμποράλ, ενώ οι αιφνιδιασμοί ήταν συνεχείς. Το σκορ πήγε στο 54-37, για πρώτη φορά πάνω από τους 20 στο 59-38 και η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία. Το 69-45 του 30ου λεπτού δεν άφηνε περιθώρια, με τη Μακάμπι να σκέφτεται το 4ο ματς και να χαλαρώνει μέχρις… αηδίας στην 4η περίοδο.

Παρεμπιπτόντως, με Μπλου και Πάργκο (από 4/7) οι Ισραηλινοί είχαν 11/25 τρίποντα, νικώντας τη μεγαλύτερη αδυναμία τους φέτος, την ώρα που η Λαμποράλ είχε 5/22.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *