Home / Α1 / Ανάγνωση των σημείων του ντέρμπι

Ανάγνωση των σημείων του ντέρμπι

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2007

1. Ο Παναθηναϊκός έχει αναπτύξει μεγάλες «αντιστάσεις» σαν ομάδα και φυσικά το πνεύμα του νικητή. Αποδίδω τη σταθερότητά του στην κορυφή τόσα χρόνια στην παρουσία ενός καλού (πόσο μάλλον του Ομπράντοβιτς που τοποθετείται στους κορυφαίους) προπονητή με εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Είναι το νο.1 σημείο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας και τα παραδείγματα είναι άπειρα σε κάθε άθλημα.

2. Ξαναβάζουμε για φωτογραφία τη (νέα) αγκαλιά Ομπράντοβιτς – Γκέρσον, γιατί, προσωπικά, τη γουστάρω. Μου αρέσει που είναι φίλοι, μου αρέσει το πώς φέρονται ο ένας στον άλλον, μου αρέσει, βρε αδερφέ, που είναι προπονητές των «αιωνίων αντιπάλων» και παρ’ όλα αυτά δίνουν μαθήματα πολιτισμού σε μια χώρα που τείνει να συνηθίσει να είναι απολίτιστη.

3. Ο Σπανούλης ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και μπράβο του για αυτό καθώς περνάει το πρώτο τεστ μετά την περυσινή απραξία. Θεωρώ τουλάχιστον αστείο το σχόλιο του «ανθρώπου που έκοψε το μπάσκετ στον Γκάλη», και τώρα διατελεί σχολιαστής στο κρατικό, ότι το σουτ μετά από σταμάτημα της ντρίμπλας είναι στοιχείο που πρόσθεσε τώρα στο παιχνίδι του. Μα πρώτη φορά τον είδε να παίζει; Εμείς γιατί πρέπει να τον ακούμε;

4. Ο Τζάκσον, στην παρούσα φάση, είναι πιο έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, απ’ ό,τι ο Γουντς. Ο Τζάκσον μπορεί να μην είναι γρήγορος ή αλτικός, αλλά ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Η απουσία (ή η έλλειψη ετοιμότητας) του Βασιλόπουλου, έχει δέσει τα χέρια του Γκέρσον που δεν έχει έναν παίκτη καθοριστικό για την ομάδα.

5. Είναι γεγονός πλέον και μάλλον δεν επιδέχεται διαφωνίας: η Α1 έχει το καλύτερο ματς στην Ευρώπη. Παίκτες εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδων τίτλων και σπουδαίου ταλέντου συγκρούονται προς τέρψιν ελληνικών ματιών. Λογικά θα ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια τους πολλές φορές φέτος. Κάποιοι που θεώρησαν (και το έγραψαν και στις ουδέτερες εφημερίδες τους) ότι όταν ο Παναθηναϊκός πήρε διψήφια διαφορά, αυτή γρήγορα θα πήγαινε στους 20, μάλλον κάτι έχουν χάσει από τις εξελίξεις του αθλήματος.

6. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο σε καμία περίπτωση δεν κρίθηκε την Κυριακή. Η χρονιά είναι μπροστά με πολλούς αγώνες, αν και, κατά γενική ομολογία, το καθοριστικό αναμένεται να είναι το ματς-ρεβάνς στο ΣΕΦ. Ίδωμεν…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *