Home / EUROCUP / Η Ούνιξ κούπα και εισιτήριο!

Η Ούνιξ κούπα και εισιτήριο!

Η Ούνιξ Καζάν ήταν η μεγάλη νικήτρια του φάιναλ φορ του Eurocup που διεξήχθη στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ιταλία. Η ρωσική ομάδα κατάφερε να πάρει το τρόπαιο και μαζί με αυτό την απευθείας πρόκριση στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, πρόκριση που, ουσιαστικά, δεν είχε άλλο τρόπο να πάρει.

Η Μπενετόν Τρεβίζο ήθελε πολύ την κούπα, αγωνιζόμενη και «εντός έδρας», μιας και το φάιναλ φορ γινόταν στο Τρεβίζο, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει από την Κάχασολ στον ημιτελικό. Η Ούνιξ κέρδισε στον άλλο ημιτελικό την Τσεντεβίτα, για να σχηματιστούν τα ζευγάρια του τελικού και του μικρού τελικού. Μεγάλος πρωταγωνιστής του φάιναλ φορ ο Μάρκο Πόποβιτς, που αναδείχτηκε και MVP.

 
Η Ουνίξ ήταν σίγουρα η πιο θεαματική ομάδα στο διήμερο, καθώς διέλυσε την Τσεντεβίτα με 87-66 το Σάββατο, παίρνοντας το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς να το απολέσει ποτέ σε όλο τον αγώνα. Το ποσοστό της στα τρίποντα θεαματικό, καθώς είχε 11/24 και 46%, με τον Τερέλ Λαϊντέι να έχει 27 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 6/8 βολές, συν 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα με 7 κερδισμένα φάουλ και 36 ranking!

Ακολούθησε ο Κέλι ΜακΚάρτι, ο οποίος είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ματσέι Λάμπε πρόσθεσε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ (αλλά με 2/10 δίποντα). Ο Μάρκο Πόποβιτς ξεκίνησε… χαλαρά το τουρνουά με 14 πόντους και 4 ασίστ με 4/7 τρίποντα στον ημιτελικό.

Απ’ την άλλη Μπρέισι Ράιτ και Ντάμιαν Ρούντεζ είχαν 15 και 16 πόντους, αλλά με 8/15 δίποντα και 2/14 τρίποντα, ενώ ο Ντοντάγιε Ντρέιπερ είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, κάνοντας 19 ranking. Και πριν προλάβετε να πείτε ότι ήταν θεαματικό, το 19 ήταν το 4ο «χειρότερο» ranking που έκανε φέτος ως τον ημιτελικό, ενώ οι 11 πόντοι ήταν η 3η «χειρότερη» επιθετική του επίδοση φέτος. Με το βαρύ πυροβολικό της Τσεντεβίτα σε ρηχά νερά (για τα δικά του δεδομένα) η διαφορά ανέβαινε συνεχώς και η Ούνιξ έκανε περίπατο.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπενετόν πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε, καθώς η Κάχασολ είχε το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος (63-75) και παρότι αυτό ήταν μικρότερο από 10 πόντους για περισσότερα από 30 λεπτά, οι Ισπανοί το διαχειρίστηκαν πολύ ώριμα. Κιρκσέι, Κατελίνας, Μπούλοκ (11/12 βολές) και Ντέιβις έκαναν τη διαφορά.

Ο μικρός τελικός κρίθηκε με την Τσεντεβίτα να κερδίσει με 59-57 την Μπενετόν, με τον Έντουαρντς να βάζει 1/2 βολές στο φινάλε και τους Μάρκοβιτς και Μοτιεγιούνας να αστοχούν σε τρίποντο και δίποντο κατά σειρά στην τελευταία επίθεση για την Μπενετόν.

Κι εκεί που περιμέναμε «καυτό» μεγάλο τελικό και την Κάχασολ να προσπαθεί να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο της Βαλένθια, ώστε να πάρει έτσι το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, η Ούνιξ του Εβγκένι Πασούτιν την ισοπέδωσε με 92-77 σε έναν τελικό-παράσταση για έναν ρόλο.

Από την αρχή ως το τέλος η Ούνιξ έκανε την πλάκα της και δεν έδωσε περιθώρια αμφισβήτησης στην αντίπαλό της. Το 32-16 του πρώτου δεκαλέπτου ήρθε με την Ούνιξ να παίζει τρομερό επιθετικό μπάσκετ και να δίνει 7 ασίστ, 4 εκ των οποίων ο Πόποβιτς.

Ο Μάρκο Πόποβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στον υπόλοιπο αγώνα, φτάνοντας τελικά τις 11 ασίστ και έχοντας και 18 πόντους, συν 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ (29 ranking). Από κοντά ΜακΚάρτι (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Λάμπε (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ με 12/16 δίποντα) και Λαϊντέι (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) για να μην απειληθεί η Ούνιξ σε κανένα σημείο. Από το 12-4 και μετά η διαφορά σε όλο το ματς έπεσε μόλις μια φορά κάτω από τους 8 πόντους (στο 55-48), ενώ την περισσότερη ώρα ήταν πάνω από τους 14.

Θυμίζουμε ότι με βάση τους τωρινούς κανονισμούς η Ούνιξ Καζάν προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκας 2011-12 και δεν θα περάσει από προκριματικά.

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *