Home / EUROCUP / Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες τους στη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης για να μείνουν στην κορυφή των ομίλων τους. Ο Πανιώνιος κέρδισε με 68-69 μέσα στη Ρωσία τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία την Άλμπα Φέχερβαρ με 88-89.

Στο τελευταίο τρίλεπτο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το -5, με τον Τσαϊρέλη και τον Μπόγρη να βάζουν 6 πόντους προηγήθηκε με 86-87, αλλά απάντησε ο Νοθ για το προσπέρασμα της Άλμπα. Ο Χαραλαμπίδης στα 43 δευτερόλεπτα με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 88-89, με τους γηπεδούχους να αστοχούν σε τρίποντο στα 7 δευτερόλεπτα και τον Κέμπ να πετάει… 40 ranking στα σκουπίδια, αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ αλλά αστόχησε στην εκπνοή.

Ο Κεμπ, πάντως, πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του από τον ΠΑΟΚ, είχε 26 πόντους με 8/11 δίποντα, 10/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 9 κερδισμένα φάουλ. Απ’ την άλλη ο Τσαϊρέλης είχε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ με 8/9 δίποντα και 5/6 βολές, ενώ ο Χαραλαμπίδης 19 πόντους με 9/9 βολές και ο Μαργαρίτης 12 με 4/4 δίποντα. Ο ΠΑΟΚ σούταρε με 73% στα δίποντα, με την Άλμπα να έχει 22/22 βολές στο ματς.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τουρκία με την Αϊκόν Άνκαρα, σε έναν αγώνα όχι και τόσο εύκολο όσο δείχνει το 0-2 των Τούρκων. Οι Τούρκοι θέλουν τη νίκη οπωσδήποτε, αλλά αν ο ΠΑΟΚ φύγει με το διπλό, τότε θα ενισχύσει πολύ τις πιθανότητές του για πρόκριση.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ των Τούρκων, θα καταλάβετε γιατί είπα ότι δεν είναι για πέταμα. Έχουν Κρίσταπς Βάλτερς, Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς, Κλέι Τάκερ, Βάνια Πλίσνιτς, Κανέρ Ερντενίζ. Μέχρι στιγμής ο Γκολούμποβιτς είναι ασταμάτητος, με 24.0 πόντους και 8.0 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής, αυτός θα πρέπει να είναι η πρώτη έγνοια του ΠΑΟΚ, όπως και 11.5 ασίστ που δίνουν κατά μέσο όρο Τάκερ και Βάλτερς, 6.5 και 5.0 αντίστοιχα.

Τεράστια νίκη για τον Πανιώνιο μέσα στη Ρωσία επί της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, νίκη που τον έφερε στο 2-0 και μόνο πρώτο στον όμιλο! Θεωρητικά αυτό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι του Πανιωνίου στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αφού από πλευράς ρόστερ η Σπαρτάκ μόνο με την Μπεσίκτας μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κοντά (αν και έχει καλύτερο), και είναι σαφώς ανώτερη από τις άλλες του ομίλου.

Το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό του μπήκε στο 63-65 με τρίποντο του Ντούβνιακ. Οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο ΜακΚόλουμ στα 19 δευτερόλεπτα έφερε το ματς το 63-67. Ο Μπαρτ απάντησε στα 5 δευτερόλεπτα για το 65-67, αλλά 2/2 βολές του Κάρτερ έγραψαν τη νίκη του Πανιωνίου, με τον Μπαρτ στην εκπνοή απλώς να μειώνει με τρίποντο. Βέβαια, αυτό το τρίποντο ίσως παίξει ρόλο στις διαφορές στο τέλος, αλλά αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα τους.

Ο Πανιώνιος είχε τον Κάρτερ σε πολύ καλή μέρα, με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 26 λεπτά, ενώ ο Μίλμπουρν είχε 17 πόντους σε 23 λεπτά. Γενικά, ο Σφαιρόπουλος μοίρασε πάρα πολύ το χρόνο συμμετοχής των παικτών του, ιδίως για τέτοιο ματς. Είχε 6 παίκτες που έπαιξαν από 21 ως 26 λεπτά και άλλους 3 που έπαιξαν από 15 ως 19, με τον Σαλούστρο να συμπληρώνει τα 5 που απέμεναν.

Για τους Ρώσους ο Χόμαν δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα, είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Γιακονένκο να έχει 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, τον ΜακΓκραθ 9 πόντους και 7 ασίστ και τον Σουρόβτσεφ 12 πόντους. Χαμηλά έμενε ο Μπαρτ (11 πόντοι, οι 5 στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα του ματς), αλλά και ο Κορόλεφ (6 πόντοι).

Η νίκη αυτή είναι τεράστιας σημασίας για τον Πανιώνιο, μπορεί ο όμιλος να βρίσκεται στην αρχή του, αλλά όταν κερδίζεις το φαβορί εκτός έδρας, τότε αποκτάς σχεδόν δικαιωματικά το χαρακτηρισμό αυτόν. Ο Πανιώνιος την ερχόμενη εβδομάδα κοντράρεται με τη Νέπτουνας στην έδρα του και επιβάλλεται να φτάσει στο 3-0.

Όχι γιατί η λιθουανική ομάδα είναι για πέταμα, αλλά για να μην πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη στη Ρωσία. Οι Λιθουανοί έχουν τον Βάλντας Βασίλιους για 1ο σκόρερ με 15.0 πόντους, με τον Μαρτίνας Μαζέικα να ακολουθεί με 14.0 ανά αγώνα. Είναι καλή ομάδα, αθλητική, δεμένη, που κάθε χρόνο εδώ και κάμποσο καιρό βελτιώνεται στη Λιθουανία και φέτος ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην Ευρώπη. Αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή στο Eurocup, αλλά μην μπερδευτείτε από το 0-2, η Νέπτουνας έχει χάσει με 63-62 εκτός έδρας το πρώτο της παιχνίδι και με 70-72 εντός έδρας από την Μπεσίκτας το δεύτερο.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Στα άλλα αποτελέσματα του χαώδους Eurocup των 48 ομάδων, η πιο ελληνική μη ελληνική ομάδα, η Ούνικς Καζάν, κέρδισε με 72-71 την Μπάνβιτς για να πάει και αυτή στο 2-0, με τον Ζήση να έχει 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, τον Καϊμακόγλου 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, και τον Βουγιούκα 10 πόντους 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

About nikolask11

Check Also

Ήττα και οριστικός αποκλεισμός για Άρη

Αυτό που ξέραμε εδώ και δύο εβδομάδες απλώς επιβεβαιώθηκε στη Ρωσία την Τρίτη, όταν ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *