Home / Α1 / Μικρός… μόνο στο μάτι!

Μικρός… μόνο στο μάτι!

Δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2007

Ας περιδιαβούμε λίγο τα γήπεδα της Α1 που είχαν κόσμο το Σάββατο. Στην Πάτρα η Ολυμπιάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που μπορούσε να είχε πάρει πολύ πιο εύκολα. Οι Πατρινοί είχαν προηγηθεί με 35-17, αλλά το ματς πήγε στο 64-62. Βέβαια, η ισορροπία του ματς αποκαταστάθηκε και το τελικό 83-76 ήρθε φυσιολογικά. Δεν θα ασχοληθώ με τον αγώνα, αλλά θα πω δυο λόγια για τους πρωταγωνιστές του. Ο Ντεγουέιν Τζέφερσον ήταν ο καλύτερος της Ολυμπιάδας με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα. Μια γεμάτη εμφάνιση, από έναν παίκτη που δείχνει ότι δεν είναι μονοδιάστατος, αλλά ξέρει πολύ καλά το άθλημα. Όσο για τον ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στους 26 πόντους του Δημήτρη Βεργίνη. Δυστυχώς, μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει δεν μπορεί να βασίζεται σε έναν 20χρονο μόνο, όσο καλά στοιχεία κι αν δείχνει ο Βεργίνης. Ο ΠΑΟΚ, πλέον, είναι τελευταίος στη βαθμολογία και τίποτα δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει. Πριν φύγω από τον «δικέφαλο», να πω και δυο λόγια για τον Χάμφρεϊ. Ο Χάμφρεϊ ήρθε ως πρωταθλητής NCAA και ως ο παίκτης που κατέχει όλα σχεδόν τα ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία του NCAA. Όμως κινείται σε ρηχά νερά. Θα τον δικαιολογήσω γιατί ο Χάμφρεϊ είναι παίκτης ομάδας. Αυτό έχει μάθει, αυτό κάνει. Φτιάχνει παιχνίδι, δεν εκβιάζει προσπάθειες, δεν κάνει λάθη (1 κάθε 18,5 λεπτά ως τώρα) και όταν είναι μόνος «πυροβολεί». Αλλά στον ΠΑΟΚ για ποιον να φτιάξει παιχνίδι;

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης μία από τα ίδια με μπόλικο… Μάσεϊ. Ο Ιερεμίας συνεχίζει να κάνει την πλάκα του και με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός λόγος που κέρδισαν οι «κίτρινοι». Για την ΑΕΛ τι να πω; Είναι ευχάριστη έκπληξη στη χρονιά με το μπάσκετ που παίζει, αλλά αν μπορεί, ας μου εξηγήσει κάποιος για ποιον ακριβώς λόγο ο Παπανικολόπουλος σούταρε στο ματς 12 (!!!) φορές από τα 6,25.

Στο ΟΑΚΑ, ο ΑΓΟΡ το πάλεψε, αλλά «αυτοκτόνησε». Είχε όλες τις πιθανές ευκαιρίες που μπορεί να έχει κάποιος για να κερδίσει ένα ντέρμπι, αλλά τις κλώτσησε. Ο Βουγιούκας έχασε 2 βολές, πήρε το ριμπάουντ, αλλά οι συμπαίκτες του έχασαν την επίθεση και πήγαν στην παράταση. Όπου κι έχασαν. Γιατί όταν δεν… θες κάτι, το χάνεις! Ο νέος παίκτης των Κρητικών έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα… ντροπής, καθώς σούταρε 4 βολές, 9 δίποντα και 3 τρίποντα σε 30 λεπτά, αλλά ο Φρίμαν (περί ου ο λόγος) έδειξε και μία άλλη πλευρά του ταλέντου του, κάνοντας 6 κλεψίματα. Ο ΑΓΟΡ είναι στον πάτο μαζί με τον ΠΑΟΚ, αλλά ελπίζω στην Κρήτη να δείξουν υπομονή, μιας και ο Πεδουλάκης είναι δοκιμασμένη λύση. Όσο για την ΑΕΚ, εκτός από την πολύ καλή εμφάνιση του Ταπούτου, ο οποίος, όμως, έχει απογοητεύσει κάθε Έλληνα φίλαθλο (και τον εαυτό του) και είμαστε συγκρατημένοι (τρελό ταλέντο και φυσικά προσόντα, αλλά ως τώρα χαμένα), το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στον… λαλίστατο πρόεδρο της ομάδας. Ο Δρόσος θα δώσει εισιτήριο διαρκείας σε όσους ταξίδεψαν στη Γαλλία για το ματς με τη Σολέ, ως «συγγνώμη» για την εμφάνιση που… αναγκάστηκαν να δουν. Μπράβο του. Έχει μπει «ζεστά» και ελπίζουμε να έχει υπομονή για να συνεχίσει έτσι.

Όσο για το «ντέρμπι» της ημέρας, ήταν το μόνο ματς που κρίθηκε άνετα. Ο Πανελλήνιος έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τον Πανιώνιο, που από τη στιγμή που στον πάγκο του έκατσε ο Μάρκοβιτς δείχνει άλλη ομάδα (προς το καλύτερο). Και οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στον 6-1, όσο και ο Πανελλήνιος, με τον Άρη να βρίσκεται στο 4-3 στη μάχη για την 3η θέση.

Να κλείσουμε με κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον; Τι είναι 1.65 μέτρα, με 9 χρόνια καριέρας στο NBA, 499 παιχνίδια, με διψήφιο μέσο όρο πόντων από το 2003, που σουτάρει με σχεδόν 90% στις βολές στην καριέρα του και πέρσι είχε 42% στα τρίποντα και τον πολιορκεί γνωστός λιθουανικός σύλλογος με κοκκινόμαυρη στολή; Άντε, ας το πάρει το ποτάμι… Ο Ερλ Μπόικινς, ο οποίος εδώ και 1-2 εβδομάδες δέχεται το «ψηστήρι» της ζωής του από τη Λιέτουβος Ρίτας, που είναι διατεθειμένη να τον χρυσώσει για να τον αποκτήσει. Μακάρι να τον δούμε στην Ευρωλίγκα, λέω εγώ.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *