Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Στου δρόμου τα μισά…

Στου δρόμου τα μισά…

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2007

Ο πρώτος γύρος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και τα δεδομένα για τις τρεις ελληνικές ομάδες είναι διαφορετικά. Ας δούμε μέχρι πού μπορεί να φθάσει ο κάθε εκπρόσωπός μας και ποια θέση στον όμιλο διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες.

Στον πρώτο όμιλο, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-3 (4-0 εντός, 0-3 εκτός). Στόχος του φυσικά είναι η πρώτη ή δεύτερη θέση και, τουλάχιστον, η δεύτερη είναι προσιτή. Ζαλγκίρις, Ολίμπια, Βίρτους και Προκόμ δεν μπορούν να απειλήσουν τους «ερυθρολεύκους», αφού είναι χαμηλότερου επιπέδου και τις έχουν κερδίσει με μεγάλες διαφορές (εκτός από την Ολίμπια, που την έχει, όμως, εντός). Για να βγει δεύτερος ο Ολυμπιακός θα πρέπει απλώς να κερδίσει Ταού (εκτός) και Σιένα (εντός). Λογικά, δε χάνει αυτήν τη θέση και εάν χάσει με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων στη Βιτόρια και κερδίσει Σιένα και ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Άρα, είναι στο χέρι του και είναι ένας ιδιαίτερα προσιτός στόχος για τους Πειραιώτες που σταδιακά θέλουν να βελτιώνονται. Θα χρειαστεί, πάντως, προσοχή για να μη υπάρχουν σημαντικές απώλειες στα εκτός με Ζαλγκίρις, Προκόμ και Βίρτους. Όσο για την πρώτη θέση, για να την πάρει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πάει τον δεύτερο γύρο αήττητος, να κερδίσει με τουλάχιστον 10 πόντους την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και οι Μοσχοβίτες να χάσουν ακόμη ένα ματς (π.χ. από τη Σιένα στην Ιταλία). Δεν είναι απίθανο, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο όμιλο, ο Άρης, με πρώτο στόχο την πρόκριση, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αυτήν. Βασικός σκοπός είναι στο τέλος των αγώνων, οι Θεσσαλονικείς να έχουν «από κάτω» τους στη βαθμολογία τουλάχιστον τις Τσιμπόνα, Αρμάνι και Λεμάν. Ο Άρης έχει ήδη κερδίσει εντός την Τσιμπόνα, εκτός της Λεμάν, αλλά έχει χάσει εντός από τη Αρμάνι. Φυσικά θα προσπαθήσει να την κερδίσει στην Ιταλία, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να τον φτάσει αφού έχουν και 2 νίκες απόσταση. Από εκεί και πέρα, ο «αυτοκράτορας» κοιτάει και ψηλότερα και, τόσο σε αυτό, όσο και στην πρόκριση, θα τον βοηθήσει το ότι έχει πάρει δύο σημαντικές νίκες στο Αλεξάνδρειο, με τη Μάλαγα και την Εφές. Λογικά, ο Άρης θα πλασαριστεί στις 5 θέσεις πρόκρισης, αλλά το πιθανότερο μοιάζει να καταλήξει 5ος, εκτός αν πάθει κάποια καθίζηση η Λιέτουβος ή συνεχίσει σε ασταθή ρυθμό η Εφές.

Στον τρίτο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο απλά για τον Παναθηναϊκό, που δεν μπορεί να πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι στον πρώτο γύρο, αλλά είχαν τα δύο δύσκολα ματς εντός έδρας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ). Εάν μία από τις δύο ισπανικές θέλει να τον περάσει, θα πρέπει καταρχήν να τον κερδίσει στην Ισπανία (διαφορά 11 πόντων θα ψάχνει η Μπαρτσελόνα, 8 η Ρεάλ) και να ελπίζει ότι είτε η ίδια θα συνεχίσει αήττητη (ενώ ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί και στις δύο επισκέψεις του στην Ιβηρική) είτε θα υπάρχουν και άλλες απώλειες. Πιο «ύποπτο» ματς για τον Πρωταθλητή Ευρώπης μοιάζει αυτό με τη Ρόμα στην Ιταλία (της οποίας την αντίσταση έκαμψε πολύ δύσκολα στο ΟΑΚΑ). Φυσικά, όλα είναι στο χέρι των «πρασίνων», που δείχνουν να βελτιώνονται συνεχώς και εάν είναι λίγο προσεκτικοί στις επισκέψεις τους στην Ισπανία, θα βγουν πρώτοι.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *