Home / DRAFT / Ο Έρβινγκ στο νο.1, τρεις Ευρωπαίοι στη δεκάδα!

Ο Έρβινγκ στο νο.1, τρεις Ευρωπαίοι στη δεκάδα!

Όπως αναμενόταν ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν ο πρώτος παίκτης που άκουσε το όνομά του στο ντραφτ που έγινε τα ξημερώματα στο NBA. Ο Έρβινγκ είναι η… νέα μεγάλη ελπίδα του Κλίβελαντ και ήδη γύρω από το όνομά του στήνεται μια ολόκληρη ομάδα. Μαζί του στους Καβαλίερς θα έχει και τον Καναδό Τρίσταν Τόμπσον (φόργουορντ με παρουσία στη ρακέτα), που επιλέχθηκε στο νούμερο 4 από το Κλίβελαντ.

Στους Τζαζ με το νούμερο 3 ο Τούρκος Ενές Καντέρ, στους Ράπτορς από το νούμερο 5 ο Λιθουανός Γιόνας Βαλανσιούνας, στους Ουίζαρντς από το νούμερο 6 ο Τσέχος Γιαν Βέσελι, στους Κινγκς από το 7 ο Κονγκολέζος Μπισμάκ Μπιγιομπό. Συνολικά, μαζί με τον Έρβινγκ που 3 μέρες πριν το ντραφτ ανακοίνωσε ότι θέλει να θεωρείται… Αυστραλός (είχε διπλή υπηκοότητα) και έκανε τους υπευθύνους της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας να… τρελαθούν, οι μη Αμερικανοί του ντραφτ ήταν 16, πλησιάζοντας τους 17 του 2002 που αποτελούν και ρεκόρ. Βέβαια, φέτος, οι 6 είναι στην πρώτη δεκάδα.

Ο Μπιγιομπό δεν μπορούσε να κρατηθεί από τη χαρά του μετά το ντραφτ. Τους τελευταίους μήνες είχε δείξει πολύ συναισθηματικός για την είσοδό του στο NBA και όταν επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς ήταν… «η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Θα παίξω στο NBA και στην ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν. Συνάντησα τον Τζόρνταν πριν δυο μέρες και μου είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να με πάρει στην ομάδα γιατί έχει ακούσει τα καλύτερα για μένα. Όταν μου το είπε αυτό τρελάθηκα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το να σου λέει κάτι τέτοιο ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ».

Μαζί του στους Μπόμπκατς θα πάει και ο Κέμπα Ουόκερ, που ήταν επίσης σαφώς συγκινημένος μετά την επιλογή του από τον Τζόρνταν. Δεν είναι και λίγο. Ο νεαρός γκαρντ έχει τη φήμη ότι… σκοράρει κατά βούληση. Είναι κοντός (1.80) αλλά αν προσαρμοστεί μπορεί να κάνει πολύ καλή καριέρα, καθώς έχει τη στόφα του παίκτη-ηγέτη.

Απ’ την άλλη, ο εμφανώς αμήχανος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, Κάιρι Έρβινγκ, πολύ σύντομα αναμένεται να καταλάβει πόσο σκληρή θα είναι η πρώτη του χρονιά. Μια πόλη θα πέσει πάνω του, μια ομάδα θα στηριχτεί σε κάθε του βήμα, καθώς το Κλίβελαντ θέλει να ξεχάσει τον «προδότη» και πιστεύει ότι βρήκε τον νέο «Εκλεκτό». Το φάντασμα του ΛεΜπρον Τζέιμς θα πρέπει να ξορκίζει σε κάθε του βήμα ο νεαρός άσος, που έχει κάθε προοπτική για να λάμψει στο NBA, καθώς το ταλέντο του είναι απίστευτο.

Βλέποντας το ντραφτ, έχουμε τον Ντέρικ Ουίλιαμς στο νούμερο 2 και στους Τίμπεργουλβς («Περιμένετε… είναι αλήθεια; NBA! Ουάου. Δάκρυα χαράς» ήταν η αντίδρασή του στο Twitter όταν επιλέχθηκε). Ο Ουίλιαμς θεωρείται από πολλούς ως ο πιο έτοιμος παίκτης για το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Μπαίνει παίζει κι αύριο που λένε…

Στο 8 έπεσε ο Μπράντον Νάιτ μετά την… ευρωπαϊκή τρέλα του ντραφτ και οι Πίστονς ελπίζουν να άλλαξαν τη μοίρα τους μαζί του, να βρήκαν τον παίκτη που θα στήσουν γύρω του την ομάδα τους και να μην είναι μία… ακόμα πατάτα από τις γνωστές τους στα ντραφτ (βλέπε Μίλιτσιτς όταν οι άλλοι επέλεγαν πιο μετά τους Άντονι, Μπος, Ουέιντ, Κάμαν).

Στο 13 και το 14 έχουμε τους δίδυμους Μαρκίφ και Μάρκους Μόρις αντίστοιχα, τον πρώτο στους Σανς και τον δεύτερο στους Ρόκετς. Παραδόξως δεν έβαλαν το ίδιο ακριβώς κουστούμι… Ο Νίκολα Βούτσεβιτς επιλέχθηκε στο 16 από τους Σίξερς, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας στο 20 από τους Τίμπεργουβλς και πήγε στους Ρόκετς, που επέλεξαν στο 23 τον Νικόλα Μίροτιτς και τον έστειλαν στους Τίμπεργουβλς για να πάει από εκεί στους Μπουλς. Ο Μίροτιτς είναι αλήθεια ότι επιλέχθηκε πολύ ψηλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι για τουλάχιστον 3 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο NBA λόγω του απίστευτου buy-out που έχει υπογράψει με τη Ρεάλ.

Στο νούμερο 31, πρώτο στο δεύτερο γύρο, βρίσκουμε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς της Φενέρμπαχτσε (πλέον) που επιλέχθηκε από τους Χιτ (είχαν το πικ από τους Τίμπεργουλβς) που τον έστειλαν στους Νετς. Ο Ντάβις Μπέρτανς της Ολίμπια Λιουμπλιάνας βρέθηκε στο 42 από τους Πέισερς και εστάλη στους Σπερς, ενώ στο 54 βρίσκουμε τον Μίλαν Μάτσβαν, που τον επέλεξαν οι Καβαλίερς που είχαν το πικ μέσα Θάντερ και Χιτ.

Στο τέλος του το ντραφτ… κονταίνει πολύ, με τον Αϊζάια Τόμας (καμία σχέση…) που επιλέχθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς να στέκεται στα 1.75 μέτρα και τα scouting reports να τον παρομοιάζουν με νέο Νέιτ Ρόμπινσον (του οποίου άλλωστε το νούμερο φορούσε στο κολέγιο). Μπορεί να είναι 1.75 αλλά είναι… 85 κιλά, δηλαδή πάρα πολύ δεμένος μυϊκά!

Ο Τόμας είναι πολύ καλός σκόρερ, στο στιλ του Ρόμπινσον, ενώ ως προς το όνομα… έχει ένα άλφα περισσότερο από τον μεγάλο Αϊζάια Τόμας: Isiah εκείνος, Isaiah ο τωρινός…

Αναλυτικά το ντραφτ του 2011 στο NBA (σε παρένθεση η ομάδα που κατέληξε κάθε παίκτης, με το ‘από…’ να δηλώνει ποια τον επέλεξε στο ντραφτ):

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

1. Κάιρι Έρβινγκ (Καβαλίερς)
2. Ντέρικ Ουίλιαμς (Τίμπεργουλβς)
3. Ενές Καντέρ (Τζαζ)
4. Τρίσταν Τόμπσον (Καβαλίερς)
5. Γιόνας Βαλανσιούνας (Ράπτορς)

6. Γιαν Βέσελι (Ουίζαρντς)
7. Μπίσμακ Μπιγιόμπο (Μπόμπκατς από Κινγκς)
8. Μπράντον Νάιτ (Πίστονς)
9. Κέμπα Ουόκερ (Μπόμπκατς)
10. Τζίμερ Φριντέτ (Κινγκς από Μπακς)
11. Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς)
12. Άλεκ Μπερκς (Τζαζ)
13. Μαρκίφ Μόρις (Σανς)
14. Μάρκους Μόρις (Ρόκετς)
15. Κόχι Λέοναρντ (Σπερς από Πέισερς)
16. Νίκολα Βούτσεβιτς (Σίξερς)
17. Ίμαν Σούμπερτ (Νικς)
18. Κρις Σίνγκλετον (Ουίζαρντς)
19. Τομπάιας Χάρις (Μπακς από Μπόμπκατς)
20. Ντονάτας Μοτιεγιούνας (Ρόκετς από Τίμπεργουλβς)
21. Νόλαν Σμιθ (Μπλέιζερς)
22. Κένεθ Φάριντ (Νάγκετς)
23. Νίκολα Μίροτιτς (Μπουλς από Ρόκετς μέσα Τίμπεργουλβς)
24. Ρέτζι Τζάκσον (Θάντερ)
25. Μάρσον Μπρουκς (Νετς από Σέλτικς)
26. Τζόρνταν Χάμιλτον (Νάγκετς από Μάβερικς)
27. ΤζαΧουάν Τζόνσον (Σέλτικς από Νετς)
28. Νόρις Κόουλ (Χιτ από Μπουλς μέσω Τίμπεργουλβς)
29. Κόρι Τζόζεφ (Σπερς)
30. Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς)

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

31. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Νετς από Χιτ)
32. Τζάστιν Χάρπερ (Μάτζικ από Καβαλίερς)
33. Κάιλ Σίνγκλερ (Πίστονς)
34. Σέλβιν Μακ (Ουίζαρντς)
35. Τάιλερ Χάνικατ (Κινγκς)
36. Τζόρνταν Ουίλιαμς (Νετς)
37. Τρέι Τόμπκινς (Κλίπερς)
38. Τσάντλερ Πάρσονς (Ρόκετς)
39. Τζέρεμι Τάιλερ (Ουόριορς από Μπόμπκατς)
40. Τζον Λεούρ (Μπακς)
41. Ντάριους Μόρις (Λέικερς)
42. Ντάβις Μπέρτανς (Σπερς από Πέισερς)
43. Μάλκολμ Λι (Τίμπεργουλβς από Μπουλς)
44. Τσαρλς Τζένκινς (Ουόριορς)
45. Τζος Χάρελσον (Νικς από Χόρνετς)
46. Άντριου Γκούντλοκ (Λέικερς)
47. Τράβις Λέσλι (Κλίπερς)
48. Κιθ Μπένσον (Χοκς)
49. Τζος Σέλμπι (Γκρίζλις)
50. Λαβόι Άλεν (Σίξερς)
51. Τζον Ντίμπλερ (Μπλέιζερς)
52. Βέρνον Μακλίν (Πίστονς)
53. ΝτεΆντρε Λίγκινς (Μάτζικ)
54. Μίλαν Μάτσβαν (Καβαλίερς)
55. Ε’ Τον Μουρ (Σέλτικς)
56. Τσουκβουντιμπέρε Μαντουαμπούμ (Νάγκετς από Λέικερς)
57. Ταργκουΐ Ενγκομπό (Τρέιλ Μπλέιζερς από Μάβερικς)
58. Έιτερ Μάτζοκ (Λέικερς)
59. Άνταμ Χάνγκα (Σπερς)
60. Αϊζάια Τόμας (Κινγκς)

About nikolask11

Check Also

Γιάννης Αντετοκούνμπο: NBA ντραφτ και όνειρα!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα διεξαχθεί το ντραφτ του 2013 στο NBA και το δικό …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *