Home / Α1 / Αδύναμος και ανήμπορος

Αδύναμος και ανήμπορος

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2007

Η επικαιρότητα μας αναγκάζει να αλλάξουμε… μενού για σήμερα και να βάλουμε στο αρχείο ό,τι είχαμε σχεδιάσει να γράψουμε. Ο Σχορτσιανίτης πέρασε από εξετάσεις και βρέθηκε ότι είναι πιο χοντρός και από τον… αδερφό του Φόρεστ. Πάνω από 190 κιλά είναι ο Σόφο, ο οποίος είχε διωχθεί από τον Γκέρσον όταν είχε περάσει τα 180. Άρα, αυτούς τους 5 μήνες που προσπαθεί να αδυνατίσει κατάφερε να… πάρει 15 κιλά (μιας και τον Ιούνη ήταν γύρω στα 175).

Πλέον, το θέμα τίθεται σε άλλη βάση από την περσινή. Πριν προχωρήσουμε, όμως, με τα νέα δεδομένα, ας τα παρουσιάσω, σε περίπτωση που κάποιος δεν τα έμαθε. Ο Σχορτσιανίτης ψιθυριζόταν ότι είναι ακόμα πιο βαρύς από τον Οκτώβρη, εδώ και 10-15 ημέρες. Ο επίσημος Ολυμπιακός δεν μιλούσε, αλλά όσοι τον είχαν δει, αυτά έλεγαν. Η ώρα των εξετάσεων έφτασε και δεν ήταν δύσκολο να φανεί ότι ο Big Sofo είχε γίνει… Bigger Sofo. Με περισσότερα από 190 κιλά στο κορμί του, δεν είναι δυνατόν να παίξει μπάσκετ. Ούτε πινγκ-πονγκ δεν μπορεί να παίξει. Η πρώτη προθεσμία επιστροφής (Σεπτέμβρη στην προετοιμασία) πέρασε, η δεύτερη επίσης (τέλος Οκτώβρη) και η τρίτη ήταν άλλη μια καταστροφή.

Τον Οκτώβρη ο Σοφοκλής υποσχόταν στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι θα επιστρέψει σύντομα στην καλύτερη κατάστασή του. Πια, το θέμα δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Δεν κάνει κακό στον Ολυμπιακό ο Σχορτσιανίτης με το να μην αδυνατίζει. Μόνο στον εαυτό του κάνει. Ο Ολυμπιακός βρήκε παίκτες για να τον αντικαταστήσει, η εθνική Ελλάδος το ίδιο και ο μόνος που χάνει σε αυτή την εξίσωση είναι ο Σοφοκλής, γιατί και το ελληνικό μπάσκετ θα τον ξεχάσει.

Ο Ολυμπιακός βλέποντας ότι ο Σχορτσιανίτης, αντί να αδυνατίζει, παχαίνει, του πρότεινε να πάει στην Ελβετία σε ειδικό κέντρο αδυνατίσματος, ώστε να ξεπεράσει το (προφανές πλέον) πρόβλημά του. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η παράνοια.

Όσοι έχετε διαβάσει τα παλιότερα άρθρα μας, θα θυμάστε ότι μέχρι τον Οκτώβρη ήμουν με τον παίκτη, γιατί γενικά πρεσβεύω ότι οι παίκτες είναι το κέντρο του μπάσκετ και όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω τους, ενώ θεωρούσα τις περσινές ενέργειες του Γκέρσον τραβηγμένες και ανώριμες. Όμως, πια δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο Σχορτσιανίτης κάνει κακό στον εαυτό του, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή νοσεί. Και ψυχολογικά και πνευματικά και σωματικά (όσοι είχαν κάποτε αρκετά παραπανίσια κιλά καταλαβαίνουν τι εννοώ, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι… 60 παραπάνω). Δεν έχει τη διάθεση, τη δύναμη να αδυνατίσει και φαίνεται να έχει παραιτηθεί από την καριέρα του.

Στην πρόταση του Ολυμπιακού για την Ελβετία, ο Σοφοκλής διαφώνησε και αντιπρότεινε να πάει, αλλά όταν επιστρέψει να είναι ελεύθερος! Προφανώς, κάτι τέτοιο είναι φαιδρό και μόνο ως σκέψη. Δεν γίνεται να πληρώσει ο Ολυμπιακός για το αδυνάτισμα και μετά να τον στείλει στον Παναθηναϊκό ή τη Ρεάλ, ή όπου αλλού. Κι ένα παιδί το καταλαβαίνει αυτό. Ο παίκτης ανήκει στον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει υπογράψει.

Και είναι απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση του Αγγελόπουλου να διακόψει το συμβόλαιο στον Σχορτσιανίτη. Γιατί άλλο παίκτης με ιδιαιτερότητες που θέλει ειδική μεταχείριση και άλλο κακός και ανεύθυνος επαγγελματίας.

Ζητώντας την ελευθερία του ο Σχορτσιανίτης, έδειξε ότι θεωρεί πως του φταίει ο Ολυμπιακός ή κάποιος από τον Ολυμπιακό για ό,τι του συμβαίνει. Οι σχέσεις του με τον Γκέρσον είναι γνωστές, αλλά δεν τον… μπουκώνει ο Γκέρσον για να παχαίνει. Επίσης, ο Ισραηλινός κατά 90% θα φύγει το καλοκαίρι. Άρα, η αιτία του κακού είναι ο Ολυμπιακός, μιας και ο Σόφο θέλει να αδυνατίσει, αλλά όχι για να παίξει στο λιμάνι.

Ίσως η διακοπή συμβολαίου τον συνεφέρει και θυμηθεί ότι είναι επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ με υποχρεώσεις απέναντι στην ομάδα του. Ίσως του σώσει και τη ζωή πεισμώνοντάς τον, γιατί 190 κιλά είναι επικίνδυνα και για την υγεία του. Ίσως πάλι όχι.

Δεν θα αναφέρω το πόσο απογοητευμένοι ακούω ότι αισθάνονται οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι φίλοι του μπάσκετ και της εθνικής, όλοι οι Έλληνες, γιατί επιμένω ότι πια ο Σοφοκλής είναι ασθενής. Κινδυνεύει η υγεία του και η ζωή του, αφού δεν δείχνει ότι μπορεί να βγει από τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κύλησε. Μοιάζει αδύναμος και χωρίς θέληση. Καλώς έκανε ο Ολυμπιακός και τιμώρησε τον αθλητή Σχορτσιανίτη που ήταν ασυνεπής και αντιεπαγγελματίας, αλλά όλοι εμείς πρέπει να νιώθουμε συμπόνια για τον άνθρωπο Σχορτσιανίτη, που έχει χάσει τον έλεγχο από τα χέρια του και, όντας θύμα των επιλογών του, τρέχει προς την καταστροφή με τα φρένα σπασμένα.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *